Blogg

Ventilationsföretag i Stockholm ser över era ventiler

15 sep 2021

Ventilerna är något väldigt viktigt i ens hem, de ger en tillgång till bra luft. Dålig luft kan påverka ens mående ganska mycket. Kolla dina ventiler med ett ventilationsföretag i Stockholm.

Utan luft kan vi inte leva, men våra lungor är ganska otroliga och klarar av det även fast luften är dålig. Det betyder inte att man mår bra i dålig luft, det kan leda till trötthet, huvudvärk och andra saker. Därför bör och ska man ha tillgång till bra luft. Mer än bara utomhus. Hur är det inne i ditt hem? Kan du vara där en hel dag utan att känna att luften inte är tillräcklig? Kan du det, då är det jättebra. Kan du inte det, då kan du behöva kontakta ett ventilationsföretag i Stockholm. För ventilationen i ditt hem är väldigt viktig för ditt välbefinnande.

Ventilationsföretag ger en helhetslösning

Hur många ventilationer har du i ditt hem? Det vanligaste är att man har minst i både kök och våtrum. Men man bör ha på fler ställen än bara de. I våtrum är det viktigt för att hålla rummet fritt från mögel och ge en bra luft. I köket är det också väldigt viktigt då det hjälper till att ta bort oset från matlagningen. Men det är viktigt för hälsans skull att ha bra luft. För som sagt är luften dålig kan det leda till att man mår dåligt. Så se till att ha bra ventilation som håller en bra luft i hela ditt hem.

Beställ golvslipning på Kungsholmen

10 sep 2021

Försök inte slipa trägolven själv, för det är lätt att göra misstag som förstör hela golvet. Anlita proffs för din golvslipning på Kungsholmen och få ett resultat du blir riktigt nöjd med.

Slipmaskinen är svår att hantera om man inte är van. Risken är att man inte rör sig rätt och att det blir ojämnt slipat. Har man exempelvis ett parkettgolv är där redan ett begränsat djup för hur mycket det tål att slipas ner. Hushållar man med detta, kan man slipa om det fler gånger. Sedan måste man lägga ny parkett, och det kostar mycket mer pengar än en golvslipning. Trä är ett vackert naturmaterial, så det är god ekonomi att bevara det och återge det sin lyster. Har du ett massivt trägolv av exempelvis furu, tål det att slipas många gånger.

Golvslipning höjer värdet

När du har gjort en golvslipning höjer det värdet på din bostad om du vill sälja den. Snygga och välskötta golv är en styling så god som någon. Vilka möbler och mattor du än har så kommer de till sin rätt på ett nyslipat golv. Det finns plastgolv som är snygga och slitstarka, men ett äkta trägolv är något alldeles extra att ha i sitt hem. Det är ett hantverk som är värt att bevara.

Du kan använda ditt ROT-avdrag för en del av arbetskostnaden för din golvslipning på Kungsholmen och då har du gjort en bra affär. Det är också bekvämt för dig, för golvsliparen gör allt jobb, och maskinen samlar in slipdammet också.

Golvslipning i Bromma –många fördelar med golvslipning

9 sep 2021

Vill du att ditt hem snabbt ska se snyggare ut, utan att du spränger din budget? Då är golvslipning i Bromma en riktigt smart investering. Dina gamla golv ser nya ut och behåller sin charm.

Golvslipning kommer med många fördelar. För det första är det bättre för din ekonomi än att du helt byter ut dina golv. Att byta ut golvet innebär att du måste köpa in nytt material till golvet, ta ut det gamla golvet och sedan lägga ett nytt golv. Detta är också mycket sämre för miljön. Så vill du vara en i Bromma som tänker på miljön är golvslipning det rätta valet. Du kan försöka dig på projektet själv, men gör enbart det om du har förkunskap. Det är bättre att anlita en professionell firma som slipar golv i Stockholm.

Hur lång tid brukar golvslipning ta?

Det beror helt på hur stort golv du har och hur slitet det är. Plus om du utför golvslipningen själv eller om du anlitar en firma för golvslipning i Bromma. Om du anlitar en firma kommer de att diskutera hur lång tid golvslipningen tar. För det mesta handlar det bara om någon dag för att göra det. Firman är medvetna om vad de måste göra och kan snabbt få jobbet gjort så att du kan njuta av ditt nya golv direkt. Om du gör det själv är det viktigt att du tar den tid du behöver, och inte skyndar dig fram. Det är lätt att något går fel då.

Målare för alla uppdrag i Danderyd

9 sep 2021

Vad är det för skillnad på en målare och en målare? Det kan vara stor skillnad mellan målare, så var noga med vilken du väljer för ditt projekt i Danderyd. Här kommer tips på vad du ska tänka på.

Har du planer på att måla om ditt plåttak? Behöver putsen på huset bättras på med färg? Eller är det badrummet som behöver en strykning på väggen? När du ska välja vilken målare du ska anlita i Danderyd så är det viktigt att du först och främst vet vad det är som målaren ska arbeta med. På det viset kan du också hitta den målare som passar bäst för uppdraget. Och när du har hittat det så är det också bra om det är en målare som passar för dig. Någon som kan utföra målningsuppdraget på det sätt du önskar och när du önskar.

När målaren får bestämma

Om du har byggt, eller håller på att bygga, ett hus så har du säkert blivit översvämmad av alla goda råd som de i din närhet vill dela med sig av. Det kan vara allt ifrån hur du ska placera huset och till vilken färg du ska ha på dina köksluckor. Råd som kan vara välkomna eller mindre välkomna. Men när du får råd från en målare så är det viktigt att du tar till dig dem. Målaren vill alltid att det ska bli ett riktigt bra resultat på alla sätt. Såväl funktionsmässigt som utseendemässigt. Så lyssna och fatta rätt beslut. Läs mer om målare på denna sida: målaredanderyd.se

Bevara det gamla och slipa ditt golv i Stockholm

15 aug 2021

Att köpa nytt är inte alltid det bästa alternativet. Speciellt inte för plånboken, eller miljön. Varför inte ta vara på det man har, men ändå göra det nytt? Som att slipa golv i Stockholm.

Drömmen att köpa sitt hus har äntligen slagit in. Man ska veta att det är inte lätt att lyckas köpa ett hus. Först måste man hitta ett man gillar. Det ska vara tillräckligt stort och ha den potentional man söker efter. När man väl hittat huset som bara skriker att det är ens, då måste man vinna budgivningen. Det är där det läskiga börjar. Hur högt tänker de andra gå? Ett hus i det läget är värt mycket, om man har samma smak vill säga. Det gör inget att huset inte är perfekt inomhus, för man kan alltid göra om. Som att byta färg på väggarna, slipa ned det slitna golvet och få till något nytt och fint. Möjligheterna är oändliga om det bara är rätt läge och storlek.

Sätt din egen prägel, slipa golvet

Lyckan är brutal när man vann budgivningen, och planeringen går för fullt. En sak alla vill i sitt hem är att känna sig hemma. Det som fanns sen innan kanske inte är vad som passar dig, du får göra de förändringar du vill i ditt alldeles egna hem. Beroende på vilket golv det är kan du istället för att köpa nytt slipa ned det gamla. När du slipar ned det gamla golvet får du fram en ny och fin yta. Golvet kommer att se ut precis som nytt och dessutom kan du lägga en färg på det om du vill. Såklart är det alltid bäst att ta hjälp med det för att uppnå resultatet du vill ha.

Hur slipar man golvet?

Funderar ni på hur det går till när man ska slipa golv i Stockholm? Om det är något man ska göra själv, eller lämna iväg? Det är fullt möjligt att göra det själv. Men det är dumt att göra det om man inte har någon kunskap. Golvsliparen är ganska tung, och dessutom behöver man föra den rätt över golvet. Slipar man för mycket kan det innebära att golvet blir snett eller dåligt. Om man istället anlitar någon så fixar de med allt gällande slipningen. De tar även hand om både det för- och efterarbete som krävs inför slipningen. Det kommer att ge dig det nya golvet du vill ha.

Brandskyddsmålning ger räddningstjänsten mer tid

11 aug 2021

Försök skydda dig mot bränder. Ett sätt att göra det på och ge brandkåren längre tid för släckningsarbete är genom brandskyddsmålning. Det fungerar både på trä- och stålkonstruktioner.

Det låter nästan otroligt att man kan måla sig till ett skydd mot bränder. Att man med hjälp av färg kan förhindra att eld sprids, att byggnader brinner ned och att människor skadas. Men det är faktiskt sant. Det är inget skämt, brandskyddsmålning är någonting som finns på riktigt.

Nu är det dock inte några Picasso-målningar eller en Mona Lisa-tavla av Leonardo da Vinci som skyddar mot bränderna. Det är andra typer av målningar. Brandskyddsmålningar går ut på att man målar konstruktioner med en särskild färg som står emot bränder. Det går att måla på både trä- och stålkonstruktioner. Resultatet är att elden sprids långsammare tack vare att färgen står emot. Det gör att räddningstjänsten får mer tid på sig att släcka branden.

Brandskyddsmålning gör att väggarna sväller

Det som är så fiffigt med branskyddsfärg är att väggarna som är målade med färgen sväller när de känner att det börjat brinna. De sväller till ett skumlager som blir flera centimeter tjockt och skyddar därmed sig själva. Ibland upp till hela 90 minuter. Du kanske inte kan påverka om din granne röker inomhus och slarvar med att släcka cigaretten. Eller att en annan granne glömmer spisen på. Vad du däremot kan påverka är hur byggnaden som helhet ska stå emot branden när den väl uppstår. Då kan brandskyddsmålning vara ett väldigt bra alternativ.

Hur lägger man takplåt?

6 aug 2021

Livet har rullat på och du har inte slängt ett öga på taket på flera år. Helt plötsligt ser du att takplåten börjar vara riktigt sliten. Skräcken sprider sig: hur måste det se ut under takplåten?

Ett slitet tak kan göra att till och med det finaste huset ser övergivet ut. En regelbunden inspektion av taket är därför något som kommer att försäkra husets hälsa och ett gott första intryck för besökare och förbipasserande. Har du ett slitet tak så bör du kontakta en takläggare som kan göra en inspektion av taket och ge ett utlåtande angående vad som behöver göras. Takläggaren kan även ge ett prisförslag på vad det skulle kosta om hen skötte renoveringen.

Byta takplåt - så här gör du

Vill du själv byta taket? Ibland räcker pengarna inte till för professionell hjälp. Är man då händig och har rätt verktyg kan man försöka sig på jobbet själv, beroende på vad det gäller såklart. Man bör dock se till att man har rätt säkerhetsutrustning så att man inte ramlar av taket.

Ska du byta takplåt finns det flera steg att ta:

  • Börja med att lossa den gamla takplåten, takpappen och underlagspappen. Gör rent.
  • Kontrollera att allt ser bra ut under taket, så att träet inte är ruttet eller mögligt.
  • Lägg underlagspappen enligt medföljande instruktioner.
  • Har du bestämt att det är dags att byta ut några träpartier, montera då nya nu.
  • Kontrollera taksäkerheten och att hängrännor och dylikt är i gott skick.
  • Montera ny fotplåt enligt beskrivning.
  • Montera ny takplåt.
  • Montera vindskivor och nockplåt.

Skapa stämning genom ändrad belysning

29 jul 2021

Lust att göra en förändring hemma? Ibland räcker det med små förändringar för att skapa den perfekta känslan. Hittar du inga bra idéer kan du alltid kontakta en elektriker för inspiration.

Isabella tyckte att lägenheten var tråkig och ville göra något nytt. Problemet var att plånboken inte godkände nya tapeter, möbler eller dyr inredning.Hon slängde sig ner i soffan och suckade högljutt. Umbrella spelade på mobilen, hon swipade den gröna luren och svarade. Det var bästa kompisen, kanske hon kunde hjälpa? Jag kommer över sa hon och la på utan att säga hej.

Ett proffs hälsar på

Vera, bästa kompisen, kom inte ensam utan hade med sig sin bror Emil som utan omsvep tog av sig skorna och började gå runt i lägenheten. Isabella tittade frågande på sin vän som vinkade henne att följa med. Emil var elektriker och var nu i färd med att kolla ljusknapparna. Efter en stunds funderande kom han med sin bedömning.

Du kan byta ljusknapparna till dimmer. Då kan du själv bestämma ljusstyrka och rummet får ett mjukare och mildare sken. I köket kan du ha spottar vid diskbänken. Sedan är det bara att sätta ut lite levande ljus och sätta på lite skön musik.

Hon tackade honom och lovade att ringa en elektriker som skulle göra jobbet. Hon kunde ingenting om el och han ville inte att hon skulle få en stöt eller något om det inte var rätt draget under kåporna.

Hon var senare tvungen att ge honom rätt. Nu såg lägenheten mysig och inbjudande ut. Läs mer om elektriker på denna webbsida: https://www.elektrikeruppsala.nu/

Bygg ditt drömhus i Malmö

20 jul 2021

Har din dröm om att bygga hus äntligen blivit verklighet? Du har hittat tomten som du gått och längtat efter och nu ska du bara kunna bestämma dig för vilket hus du ska bebygga tomten med.

Det finns en hel värld av olika husstilar och modeller. Om inte annat så märker du det när det är dags för dig att bygga hus i Malmö och välja vilket hus du ska bebygga din tomt med. Men för att du ska få ett så enkelt val som möjligt så är det klokt om du börjar med vad du får bygga.

Det är inte lönt att du drömmer om ett gigantiskt timmerhus, om du har begränsningar i byggyta och dessutom måste följa regler för Malmöområdet. När du har koll på det så är det bara att gå lös inom de ramarna, även om du ibland kan få bygglov för något som sticker ut också.

Vad behöver du?

När du går vidare i planeringen av ditt drömhus så kommer du till vad du behöver och vad du önskar dig. Om det är tre sovrum som behövs så är det viktigt att du också ser till att huset har det.

Ta inte heller ett hus som har något som du ändå inte kommer ha nytta av. Som ett sovrum för mycket eller en stor bastu inomhus. Allt kostar, och det mesta går att ändra så var inte rädd för att fråga hustillverkaren ifall det är något som du vill göra annorlunda på ditt hus.

Renovera badrummet med microcement

2 jul 2021

När badrummet inte faller en i smaken behöver man kompromissa med miljön. För miljön måste man tänka på. Då är det bra att man kan renovera, utan att riva ut allting, med hjälp av microcement.

Har du kakel i ditt badrum som du inte tycker är så snyggt? Kanske tycker du till och med att det rent av är fult. Du vill byta ut det, ingen tvekan om den saken. Men det finns en sak som skaver: det är inget fel på kaklet, egentligen. Det enda felet är att du inte gillar det. Annars är det helt och fräscht, till och med hyfsat nytt. Att då riva ut det bara för att det inte faller just dig i smaken kan kännas lite dumt. Dumt mot miljön. Att få lite dåligt miljösamvete är inte konstigt. För det är bra att tänka på miljön. Det måste man göra.

Miljövänligare badrumsrenovering

Om man kan försöka göra en badrumsrenovering mer miljövänlig, så bör man göra det. Istället för att riva ut kaklet, sätt på microcement! Microcement bygger bara på ett fåtal millimeter i tjocklek. Det läggs direkt på det befintliga kaklet, så inget slit och släng alltså. Det blir bara en förfining, kan man säga. Det är dessutom ganska enkelt att lägga just microcement och går fort i jämförelse med vanlig cement. Det brukar finnas lite olika nyanser att välja på så att man kan hitta den färg som passar ens smak. När allt är klart har man fått ett snyggt, uppdaterat badrum med minimala medel. Och tänkt på miljön.

Lätt att bygga hus

4 jun 2021

Ska du bygga ett hus men vet inte vilken ände du ska börja i? Vet du vilket hus du vill ha men vill ha en så bekväm byggnation som möjligt? Då finns det tips på hur du bygger hus på ett lätt sätt.

Om du vill bygga hus så kan du göra allting själv. Du kan hyra maskiner eller göra allt med handkraft. Men det kommer troligen ta mycket lång tid och du lär bli väldigt trött under resans gång. Motsatsen till att göra allt själv är att låta någon annan sköta allting. Det enda du behöver göra är att välja vilket hus du ska ha, välja vilken tomt du ska ha och sedan skriva under avtalet och betala. Några månader senare får du nyckeln i din hand och kan flytta in i ditt helt nya hem. Det blir troligen dyrare än om du gör det själv, men i gengäld så kommer det gå mycket fortare och möjligen även mycket bättre.

Välja rätt partner för entreprenaden

Ska du välja totalentreprenad i Stockholm så är det viktigt att du vet vad du vill ha ut av samarbetet. Glöm inte att läsa på allt i avtalet och att vara noga med vad du vill ska utföras. För även om du överlåter allt arbete till någon annan så är det du som står som byggherre och du har därför ett ansvar över det som sker under byggnationen. Men som byggform är det mycket smidigt och du slipper all samordning.

Hur kan du maxa utrymmet i din villa?

21 maj 2021

Har du en villa i Stockholm vet du att varje kvadratmeter är värd guld. Har du en källare som är trist och tråkig kan du förvandla den till ett rum. Du ökar då även värdet på bostaden för framtiden.

Tycker du att din villa i Stockholm är lite liten, men att bygga ut är lite omständligt och dyrt, finns det alternativ. Har du en källare kan du faktiskt inreda den. En källarrenovering i Stockholm kan vara mycket ekonomiskt. Det är inte alla som tänker på att den där tråkiga källaren med massa lådor kan förvandlas till ett helt nytt rum.

Vissa källare kan upplevas som lite väl trånga. Det är lite väl lågt i taket och därför blir det lätt lite klaustrofobisk känsla över källaren. I Stockholm finns det företag som faktiskt kan se till att gräva ut under huset för att takhöjden ska kunna justeras.

Vad kan du förvandla källaren till?

En källare kan faktiskt förvandlas från förvaring till en egen spa-avdelning. Det kan krävas en del arbete men i regel finns alla rör som behövs redan i källaren. Eftersom det kan finnas en del fukt i en källare kan du dock behöva fuktsanering och behandla väggar och golv. En bra firma i Stockholm kan hjälpa dig.

Du kan också skapa extra vardagsrum med en vinkällare. Det är ett perfekt sätt att kunna hitta nya möjligheter att umgås med vänner. Genom läcker inredning och genom att skapa känslan av fönster med tavlor kan du förhindra att det känns instängt.

Torr husgrund när det stormar och regnar

7 maj 2021

Hur får du en torr husgrund när du är utsatt för väder och vind? Kanske bor du till och med i Stockholms skärgård? Du behöver inte oroa dig, vilka förutsättningar du än har så finns det råd.

Salt och väta är många materials värsta fiende. Att bo i skärgården med närhet till båda dessa element kan vara en utmaning. För alla problem finns det dock en lösning. Det har funnits boende i skärgården i hundratals år, så det finns gedigen historik gällande friska husgrunder. Först och främst är det viktigt att du bygger på ett sätt som gör att din husgrund håller sig torr och stabil. Därefter är det viktigt att du ser till att förutsättningarna inte förändras på något sätt. Skulle de förändras, måste du följa efter för att bibehålla ett friskt hus.

Från skog till hav

Om du åker omkring i landet - från skog till hav - kan du se att hus och husgrunder ser olika ut beroende på i vilken miljö de finns. Hus som ligger nära havet brukar ha en rejäl murad grund, som gör att själva huset kommer upp en bit. Det är en teknik som tas till för att inte huset ska bli påverkat i händelse av höga vågor eller översvämning. Men det är också viktigt att ha en god dränering som gör att inte vatten blir stående på någon sida av huset. Om det behövs för att hålla ditt hus torrt, går det att anlita en firma som utför dräneringar. Läs mer om dräneringar på denna hemsida: stockholmdränering.se

Från vision till verklighet med en proffsmålare

21 apr 2021

Har du kommit på världens bästa färgidé till ditt hem? Eller kanske till arbetsplatsen? Fast du inser kanske att det kommer bli ett ordentligt målarprojekt som heter duga – vad gör man då?

Ibland får man en snilleblixt. Det bara plingar till i huvudet och en helt fantastisk idé poppar upp. I ditt huvud kan du se slutresultatet klart och tydligt. Du ser hur färgerna harmoniserar perfekt genom alla rum. Du ser hur makalöst magnifikt det kommer bli. Denna idé bara måste förverkligas, och det snabbare än genast.

Fast kanske är det precis då du inser problemet. Att hålla i och manövrera en pensel är kanske något du inte alls är bekväm med. Som handen i handsken – fast precis tvärtom. Helt plötsligt har den fantastiska färgidén i ditt huvud förvandlats till en katastrof.

Låt proffset fixa färgen

Om du vet att du måste hålla dig ifrån själva färgburken om din idé ska bli till ett bra resultat, vad gör du då? Det enda rätta är då såklart att kontakta en erfaren målerifirma. En erfaren målare kan konsten att omsätta dina visioner till verklighet. Och istället för att det ser ut som att det är ett gäng förskolebarn som kladdat runt med fingerfärg på väggarna, så kommer resultat istället se riktigt proffsigt ut. Det är ju inte så konstigt, eftersom erfarna målare är just det. Proffsiga, alltså. Så skynda dig att kontakta en målerifirma nu bums, innan din briljanta idé helt plötsligt bara försvinner! Sedan är det bara att njuta av slutresultatet.

Golvvärme kan skapa lyxkänsla i badrummet

15 apr 2021

Tänk att slippa gå på kalla kakelplattor när man hoppar in i eller ut ur duschen. Att installera golvvärme i samband med badrumsrenoveringen borde stå högt upp på allas önskelista.

Golvvärme ger en skön värme, särskilt i ett badrum där man ofta går barfota. Att satsa några extra tusenlappar vid badrumsrenoveringen och även installera golvvärme, kan ge den där känslan av lyx som man ofta drömmer om. Rent estetiskt kan man också vinna mycket på att använda golvvärmen till att värma upp hela badrummet och slippa tråkiga element. Det är inte särskilt svårt att installera golvvärme i badrummet men precis som kakel och klinkers, el och vvs, ska det göras av våtrumscertifierade hantverkare.

Det lönar sig att använda totalentreprenad

En badrumsrenovering innebär för de allra flesta en större kostnad. Men genom att använda sig av totalentreprenad i stället för att separat anlita alla de olika hantverkare som behövs, brukar man kunna komma ner något i pris. Ofta går renoveringen också snabbare eftersom byggfirman hela tiden ser till att rätt hantverkare kallas in för de olika momenten. Det finns flera bra byggfirmor som erbjuder totalentreprenad vid badrumsrenovering, men priserna kan variera något. Ta därför in kostnadsförslag från några olika byggföretag och jämför priser. Genom rot-avdraget får man som privatperson även dra av en viss del av arbetskostnaden. Tyvärr finns det både bra och mindre bra byggfirmor. Be därför också om referenser och ring upp dessa, fråga om de är nöjda eller om det finns något som kunde gjorts bättre. Läs mer om badrumsrenoveringar på denna sajt: badrumsrenoveringlidingö.nu

← Äldre inlägg

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.