Blogg

Professionellt finsnickeri i Göteborg

11 okt 2021

Drömmer ni om en fin veranda med snickarglädje? Eller kanske ett litet lusthus i trädgården? Genom att ta hjälp av finsnickeri i Göteborg kan man sätta personlig prägel på husets snickerier.

Genom att anlita en professionell snickare med finsnickeri som specialitet slipper man kompromissa och kan skapa unika snickerier helt anpassade efter hus och hem. De kan exempelvis platsbygga köksskåp och på så vis nyttja hela utrymmet i köket. Eller bygga en unik veranda med vackra detaljer och snickarglädje som passar husets stil perfekt. Det går att finsnickra staket, dörrar, möbler med mera. Och visst kostar det lite extra att använda sig av finsnickerier i stället för standardlösningar, men det blir så mycket snyggare och höjer dessutom många gånger värdet på huset.

Ett finsnickeri kan både rita och tillverka inredningar

Det går att vända sig till ett finsnickeri både med och utan ritningar, fast det underlättar så klart om man har en enkel skiss eller bilder som liknar de snickerier man vill låta tillverka. Ett professionellt finsnickeri både ritar och tillverkar snickerier och inredningar efter önskemål och instruktioner från privatpersoner och företag. Då själva idén med finsnickerier är att få unika lösningar och slippa kompromisser är det viktigt att man tittar på referenser och referensobjekt när man väljer snickeri. Viktigt är också kvalitet och material så att man får snickerier som tål att användas och som håller i flera generationer. Men givetvis ska man även jämföra priser genom att ta in offerter från några olika företag specialiserade på finsnickerier. Läs mer om finsnickerier  på denna sida: https://tjornssnickerifabrik.se/

Linjemålning för säkrare färd på vägen

10 okt 2021

Hur vet du att du kör rätt i trafiken? Med hjälp av en mängd olika linjer, streck, bokstäver och siffror hjälper linjemålning dig att ta dig hem på ett säkert sätt för dig och för alla andra.

När du kommer rusande i hög hastighet med din bil så kan det gå mycket illa ifall du möter någon nos mot nos. Därför finns det en hel del hjälpmedel i trafiken, så att allvarliga olyckor ska undvikas. En sådan åtgärd är linjemålning, som hjälper dig och andra att veta hur ni ska köra på ett säkert sätt. För det är med hjälp av linjemålning som du vet var du ska hålla dig på vägen för att inte krocka med en mötande bil. Eller var du ska stanna och lämna företräde för någon annan.

Med skyltar och linjer

Under körkortsutbildningen finns det något som heter teori. Det innebär att du får lära dig allt teoretiskt gällande att köra en bil, som hur fort du får köra och alla regler som finns. Där kommer du även att få lära dig allt om linjemålning och skyltar. Det är två hjälpmedel som du har i trafiken. Hjälpmedel som gör att du på ett säkert sätt kan ta dig dit du vill och hem igen.

Men linjerna kan även vara till hjälp när du ska parkera eller för att du ska veta att det kommer korsande trafik som har företräde. Så det är viktigt att du har kunskap om vad alla linjer betyder. Läs mer om linjemålning på denna webbsida: linjemålning.com/

Måleri Nacka är ett företag att räkna med

10 okt 2021

Letar du måleri i Nacka? Vill du ha något målat i Nacka kan du vara säker på att hitta ett bra måleri i denna stadsdel. Här finns det mesta du kan önska dig när det gäller olika måleriarbete.

Står du i begrepp att starta ett företag i Nacka som sysslar med måleri är du säkert ute på rätt väg. Vem vill inte ha sitt hus ommålat då och då. Det är ingen lätt uppgift för gemene man utan kräver i de flesta fall en kunnig hantverkare. Har du kunskap och rätt driv för att starta eget kan det vara så att du är på rätt spår.

Du som kund har säkert helt klart för dig vad du vill ha när du kontaktar ett måleri. En föreställning om hur det ska se ut. På ett Måleri i Nacka kommer du få en gedigen service och hantverkare med stor erfarenhet som utför ditt beställda arbete.

Måleri handlar om att lyssna på kunden

Måleri i Nacka finns det såklart flera stycken, men det du behöver är en speciell fingertoppskänsla när det gäller kundhantering. Du kommer utveckla din förmåga att lyssna på kunden i stället för att vilja ha din egen vilja igenom. För kunder tycker om att ha rätt, att få det de beställer. Sedan finns det kunder som vill ha råd i stället för rätt och uttryckligen ber om det. Då kan du sätta in det tunga artilleriet och visa vad du kan och vad din erfarenhet säger.

Så mycket ska ett industrigolv tåla

9 okt 2021

Ett industrigolv är ett golv som läggs i lokaler där golvet tenderar att slitas extra mycket. Golvet ska stå pall för hårda påfrestningar och kraven är därför höga även på golvläggarna.

När man ska lägga golv i typ shoppinggallerior, sporthallar eller lagerlokaler kan man inte lägga vilket golv som helst. Det går inte att lägga in en heltäckningsmatta, badrumsklinkers eller vanligt parkettgolv som du annars skulle ha i ditt vardagsrum. Nej, det kommer inte på fråga. För sådana typer av lokaler krävs det ett riktigt industrigolv. Ett industrigolv som du kan ställa andra krav på än vad du kan med de golv du har hemma i bostaden. De ska nämligen tåla sulor från hundratals, kanske tusentals, besökare varje dag. Truckar och leveransbilar ska köra på golven. De utsätts med andra ord för en helt annan påfrestning än vanliga golv.

Industrigolv läggs med ett syfte

När golven utsätts för dessa påfrestningar slits de såklart också snabbare. Om det hade varit ett vanligt golv, alltså. Inte ett industrigolv. För det är ju hela poängen med industrigolv. Att de på ett bättre sätt ska stå emot alla de tyngder och ansträngningar som lokalen kräver av golvet. Industrigolv heter industrigolv av en anledning. De läggs med ett syfte. Ett syfte att hålla över lång tid baserat på vad de ska användas till. Bara för att golvet utsätts för mer innebär det förstås inte att du vill behöva byta ut golvet oftare än nödvändigt. Exakt därför behöver du ett industrigolv. Läs mer om industrigolv på denna hemsida: https://www.industrigolv.net/ 

Golvläggare i Borlänge - experter på golv

8 okt 2021

När det är dags att lägga ett nytt golv i huset behöver man vara säker på sin sak. Det är ett golv som ska ligga där under många år så valet bör vara rätt. Ta hjälp av en golvläggare i Borlänge.

Ni har länge funderat på vad som skulle kunna piffa upp hemmet, vad ni skulle kunna göra för att fräscha upp och förnya lite grann. Ni har relativt nytapetserade väggar. Allting i ert hem ser ut precis så som ni önskar ha det, men golven är det lite sisådär med. De är inte lagda det senaste årtiondet och skulle verkligen behöva fräschas till. Frågan är bara vilket typ av golv ni skulle vilja ha. Vilket golv passar till er inredning? Vilket material och vilken färg? Många frågor är det. En golvläggare i Borlänge kan hjälpa er med er kommande golvläggning.

Ta hjälp av golvläggare vid val av golv

Ni kontaktar en golvläggare som får komma hem för att titta på era golv. Ni frågar om hjälp med hur ni ska tänka och vilket typ av golv som skulle funka i ert hem. Ni behöver lägga om golven i såväl köket som hallen och vardagsrummet. Ni vill gärna ha det enhetligt men det behöver inte vara samma golv i alla rum. Köksgolvet får gärna vara extra tåligt eftersom ni har barn som dundrar fram på detta med olika typer av leksaker. Ni bestämmer och väljer, tillsammans med golvläggaren, ett stengolv till köket och laminatgolv till hall och vardagsrum.

Sök bygglov med rätt bygglovsritning

8 okt 2021

Bygglovsritningar behövs när du ska söka bygglov för ditt nya hus. Vad innebär ett bygglov, vilka slags ritningar behövs och vem kan hjälpa dig att ta fram dem?

Du har säkert hört talas om bygglov men vet kanske inte vad det betyder. Ett bygglov är ett godkännande från kommunen, att du får bygga det hus du önskar dig. Men det kan även krävas ifall du ska bygga om eller bygga till på ditt hus. Det som kan skilja sig är storleken på det du ska bygga, ifall det redan finns en huvudbyggnad och ifall tomten ligger inom kommunens detaljplan eller ej. Bygglovet godkänns när du har kommit in med rätt bygglovsritning och dokument, samt ifall kommunen ser ditt hus som godkänt enligt alla parametrar.

Bygglovsritningar av flera olika slag

När du ska söka bygglov så är det flera olika typer av bygglovsritningar som du ska lämna in för att kommunen ska fatta beslutet. Du ska exempelvis lämna in en nybyggnadskarta, där huset är inritat på en tomtkarta så man ser var husets placering blir. Från arkitekten eller hustillverkaren ska du be om att få en ritning som visar husets utsida från alla vinklar, en ritning som visar husets planlösning samt ritningar som visar husets grund och hur huset är skapat. Det kan även behövas ritningar som visar husets vatten, avlopp, uppvärmning, ventilation samt elektricitet. Men det beror på vilken storlek huset som du bygger har och vad du slutligen ska använda ditt hus till.

Proffsig badrumsrenovering i Bromma

4 okt 2021

Hur mysigt är det inte med förändring i hemmet? Att bara kunna gå in och duscha eller bada efter en perfekt badrumsrenovering i Bromma. Den känslan man alltid velat ha, just den har man fått.

Är det dags att renovera badrummet? Känslan i kroppen är helt fantastisk för snart ska renoveringen påbörjas. Det finns dock några saker man bör tänka på innan man börjar. Vilken stil vill du ha? Söker du den moderna lyxiga känslan? Eller en mysig känsla av natur och lantliv? Varför inte ett sött badrum som ger en härligt mysig känsla? Det finns så många olika vägar att gå när man ska välja vilket slags badrum man ska ha. Det är bara du som kan fatta besluten kring det. En annan sak du måste göra är att mäta upp badrummet. Ta vara på ytan så väl du kan utan att det ger en trång känsla och intrycket av för mycket.

Dra nya rör under badrumsrenoveringen

Det är inte ofta man tänker på rör och liknande som sitter i väggarna. Detta kan bero på att vi ofta inte ser det. Det är trots allt rören som ser till att vattnet försvinner som det ska. Så medan du ändå ska göra en badrumsrenovering, varför inte byta ut de gamla rören samtidigt? Detta är något företaget gör åt dig. Något annat att tänka på när du ska renovera badrum i Bromma är vilken belysning du vill ha. Vill du ha en mysig mjuk belysning, eller vill du ha en belysning i kall färg?

Byggnader med undertak i Uppsala blir tystare

1 okt 2021

Att det är högt i tak på en arbetsplats i Uppsala kan ju vara positivt, men byggnader med högt till tak kan skapa problem om de inte får ett undertak för att dämpa ljud eller förbättra akustiken.

Många byggnader har högt till tak för att skapa rymd och det kan vara väldigt vackert och kännas luftigt. Svårigheten med ett rum som är rymligt på höjden är att få ljudet att trivas där och att komma till sin rätt. Företag som arbetar med undertak i Uppsala vet hur man tämjer ljud och skapar behagliga miljöer.

På höga tak ser man dessutom ofta hur elkablar och ventilation sträcker sig. De som bygger en lokal gör dem synliga eftersom det är nödvändigt att komma åt installationerna om något skulle gå sönder eller behöva ändras. Vad man gör då är att montera ett undertak av flyttbara plattor så att det enkelt går att komma åt det som finns under.

De som arbetar med undertak kommer ut på plats

För att se vilken typ av tak en byggnad behöver kommer företag ut och tittar på vilka behov det finns. Ibland behövs ett dämpning av ljud och då kan man montera akustikplattor som absorberar ljudet. Men det finns plattor som är till för att skydda lokalen mot fukt i olika våtutrymmen eller kök. Fukt är alltid en byggnads fiende eftersom det kan bildas mögel och göra den omöjlig att använda. De plattor som monteras kan enkelt bytas ut om de blir skadade och är självklart preparerade med brandskyddande medel.

Målare i Sundbyberg räddar projektet

30 sep 2021

Det där måleriprojektet blev inte alls som du hade tänkt dig. Nu är det bara att bita i det sura äpplet och erkänna att du får ta hjälp av en målare i Sundbyberg för att få det önskade resultatet.

Idag är det så pass vanligt att många ska fixa med sina egna hem att du kanske till och med känner dig tvungen till att försöka du också. Men i längden brukar det vara bättre att satsa på det man vill göra och dessutom har fallenhet för. Kanske har du provat på att måla, och kanske till och med fått ett resultat som ser bra ut tills det gått en tid och färgen börjar trilla av. Det finns många målare i Sundbyberg som kan berätta om alla projekt som de fått rycka ut på när någon hemmafixare inte har klarat av målningen hemma.

Boka en målare inne och ute

Det finns de målare som specialiserar sig på en visst sorts måleri, men generellt sett så kan du boka nästan vilket målningsuppdrag som helst av en målare. Möjligen kan det skilja sig ifall du vill ha exempelvis ett plåttak målat, eller en putsad fasad. Därför är det viktigt att du är noggrann med att berätta vilken typ av måleri du vill ha hjälp med. Och ifall du nu har försökt dig på målning men det inte har gått så bra så måste du kunna berätta vilken färg du använt och hur du har gjort vid ditt försök.

Dags att anlita en målerifirma i Stockholm?

28 sep 2021

När någonting behöver målas om kan man tjäna på att göra det själv. Men ofta kan man även tjäna på att ta hjälp av en målerifirma istället, som det ju dessutom finns gott om i Stockholm.

När man utför saker själv, istället för att ta in hjälp, sparar man på slantarna. Åtminstone vid första tanken. Det kan nämligen bero på hur lätt eller svårt jobbet är samt hur pass bra man själv är på det. När det gäller målning kan en vanlig, tom och plan vägg definitivt vara ett enkelt jobb. Då är det värt att ta fram penseln själv och på egen hand stryka ut färgen. Men om det är en vägg med en del skador och hål i sig, med lite lister och ramverk och några fönster så ökar svårighetsgraden. Då måste man först spackla, slipa och kanske måla med häftgrund. Och detta snyggt såklart, för om underarbetet inte blir bra, så kommer inte heller slutresultatet att bli det.

Att anlita en målerifirma kan bli billigaste alternativet

Så fort det blir lite mer jobb än en enkel vägg, kan man faktiskt istället tjäna på att anlita proffs. Dels sparar man in tid, och tid är pengar. Dels sparar man in på materialkostnaden också. Råkar man som lekman göra lite fel med underarbetet, så måste ju detta göras om igen. Sådana missar kostar. Bor man i huvudstaden finns hjälpen, tur nog, nära för den behövande. Att hitta och kontakta en målerifirma i Stockholm är därmed enkelt. Mycket enklare än att måla själv.

Brandtätning i Stockholm för allas trygghet

28 sep 2021

När man går och lägger sig om kvällarna vill man kunna somna tryggt. Somna och veta att man har ett tryggt hem att sova. Ett hem där det finns en brandtätning i Stockholm, så tryggt det kan bli.

Det finns så många saker i livet man oroar sig över. Allt från småsaker till stora saker. Ännu värre är det för många som blir föräldrar, oron är hög. Både över barnen men även över sig själv. Man vill ju aldrig riskera att lämna sina barn. Oron finns där ständigt och det gör att man försäkrar sig om saker. Som att ha en brandtätning, det känns inte mer än logiskt. Om det skulle börja brinna, då är det viktigaste att alla tar sig ut. Barn, vuxna och såklart de fyrbenta pälsbarnen. En brandtätning eller något form av brandskydd är något alla bör ha. Har man inte redan det, vänta inte. Skaffa det så snart du kan.

Vad gör en brandtätning?

Man kan aldrig förhindra en brand att bryta ut, men man kan minska riskerna. Genom att inte lämna tända ljus, det går väldigt snabbt för dem. Man kanske har en katt som kommer åt med svansen, eller så välter ljuset av annan anledning. Utöver det kan man ladda sin telefon och dator på dagen istället för natten, samt skaffa en brandtätning i Stockholm. För om branden bryter ut, då kommer den att hjälpa till. Den ger er mer tid att ta er ut på och kan med andra ord rädda liv.

Håltagning handlar inte om piercing

24 sep 2021

Det är rejäla verktyg som skall till när man gör hål i betongväggar eller golv för att göra plats för något. Företag som arbetar med håltagning har de resurser och det kunnande som krävs.

Olika material kräver olika verktyg. För att påbörja ett arbete med att ta sig igenom en vägg måste man först undersöka vad som döljer sig under ytan. Ibland är det inte bara ett litet runt kabelhål som skall borras utan riktigt stora ytor. Företag som har håltagning som sitt uppdrag tar sig därför an väldigt många olika jobb.

Det är viktigt att man anlitar en erfaren firma för sådana här jobb. En mycket viktig aspekt är nämligen säkerhet och miljömedvetenhet. De material man borrar i kan innehålla gamla gifter, till exempel asbest. Detta måste tas om hand på ett ansvarsfullt sätt. Även de som arbetar med borrningen och de som befinner sig i närmiljön måste skyddas.

Håltagning anpassat efter uppdraget

Kanske är det bara en kanal för ventilation som skall borras upp. Det kan också vara fråga om en hel tunnel. Ibland behöver man då inte ens borra utan kan såga ut hela block av materialet som sedan kan lyftas ut.

Det är viktigt att utföra arbetet så att omgivningen störs så lite som möjligt. Är man på en arbetsplats avgränsas området där man skall göra håltagningen med plast för att skydda utrustning och människor. Ljudnivån får heller inte bli för hög. Allt detta ser en erfaren firma till att sköta.

Ventilationsföretag i Stockholm ser över era ventiler

15 sep 2021

Ventilerna är något väldigt viktigt i ens hem, de ger en tillgång till bra luft. Dålig luft kan påverka ens mående ganska mycket. Kolla dina ventiler med ett ventilationsföretag i Stockholm.

Utan luft kan vi inte leva, men våra lungor är ganska otroliga och klarar av det även fast luften är dålig. Det betyder inte att man mår bra i dålig luft, det kan leda till trötthet, huvudvärk och andra saker. Därför bör och ska man ha tillgång till bra luft. Mer än bara utomhus. Hur är det inne i ditt hem? Kan du vara där en hel dag utan att känna att luften inte är tillräcklig? Kan du det, då är det jättebra. Kan du inte det, då kan du behöva kontakta ett ventilationsföretag i Stockholm. För ventilationen i ditt hem är väldigt viktig för ditt välbefinnande.

Ventilationsföretag ger en helhetslösning

Hur många ventilationer har du i ditt hem? Det vanligaste är att man har minst i både kök och våtrum. Men man bör ha på fler ställen än bara de. I våtrum är det viktigt för att hålla rummet fritt från mögel och ge en bra luft. I köket är det också väldigt viktigt då det hjälper till att ta bort oset från matlagningen. Men det är viktigt för hälsans skull att ha bra luft. För som sagt är luften dålig kan det leda till att man mår dåligt. Så se till att ha bra ventilation som håller en bra luft i hela ditt hem.

Beställ golvslipning på Kungsholmen

10 sep 2021

Försök inte slipa trägolven själv, för det är lätt att göra misstag som förstör hela golvet. Anlita proffs för din golvslipning på Kungsholmen och få ett resultat du blir riktigt nöjd med.

Slipmaskinen är svår att hantera om man inte är van. Risken är att man inte rör sig rätt och att det blir ojämnt slipat. Har man exempelvis ett parkettgolv är där redan ett begränsat djup för hur mycket det tål att slipas ner. Hushållar man med detta, kan man slipa om det fler gånger. Sedan måste man lägga ny parkett, och det kostar mycket mer pengar än en golvslipning. Trä är ett vackert naturmaterial, så det är god ekonomi att bevara det och återge det sin lyster. Har du ett massivt trägolv av exempelvis furu, tål det att slipas många gånger.

Golvslipning höjer värdet

När du har gjort en golvslipning höjer det värdet på din bostad om du vill sälja den. Snygga och välskötta golv är en styling så god som någon. Vilka möbler och mattor du än har så kommer de till sin rätt på ett nyslipat golv. Det finns plastgolv som är snygga och slitstarka, men ett äkta trägolv är något alldeles extra att ha i sitt hem. Det är ett hantverk som är värt att bevara.

Du kan använda ditt ROT-avdrag för en del av arbetskostnaden för din golvslipning på Kungsholmen och då har du gjort en bra affär. Det är också bekvämt för dig, för golvsliparen gör allt jobb, och maskinen samlar in slipdammet också.

Golvslipning i Bromma –många fördelar med golvslipning

9 sep 2021

Vill du att ditt hem snabbt ska se snyggare ut, utan att du spränger din budget? Då är golvslipning i Bromma en riktigt smart investering. Dina gamla golv ser nya ut och behåller sin charm.

Golvslipning kommer med många fördelar. För det första är det bättre för din ekonomi än att du helt byter ut dina golv. Att byta ut golvet innebär att du måste köpa in nytt material till golvet, ta ut det gamla golvet och sedan lägga ett nytt golv. Detta är också mycket sämre för miljön. Så vill du vara en i Bromma som tänker på miljön är golvslipning det rätta valet. Du kan försöka dig på projektet själv, men gör enbart det om du har förkunskap. Det är bättre att anlita en professionell firma som slipar golv i Stockholm.

Hur lång tid brukar golvslipning ta?

Det beror helt på hur stort golv du har och hur slitet det är. Plus om du utför golvslipningen själv eller om du anlitar en firma för golvslipning i Bromma. Om du anlitar en firma kommer de att diskutera hur lång tid golvslipningen tar. För det mesta handlar det bara om någon dag för att göra det. Firman är medvetna om vad de måste göra och kan snabbt få jobbet gjort så att du kan njuta av ditt nya golv direkt. Om du gör det själv är det viktigt att du tar den tid du behöver, och inte skyndar dig fram. Det är lätt att något går fel då.

← Äldre inlägg

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.