Blogg

RSS

Målare i Hägersten kan förvandla din bostad

28 Sep 2022

När det är dags att göra om hemma eller fräscha upp kan du kontakta en målerifirma i Hägersten, för att ge din bostad ett lyft. De kan både färg och tapet.

Ett riktigt bra måleriarbete kan verkligen göra skillnad för ett rum. Det är inte bara väggar som kan förvandlas med hjälp av en målerifirma i Hägersten, även lister, dörrfoder och tak kan få sig ett riktigt lyft. Precis som att ett bra jobb kan hjälpa ett rum kan ett dåligt tyvärr stjälpa. Därför är det viktigt att anlita ett proffs.

Om du känner att ditt hem är i behov av en renovering, men du är inte riktigt beredd att lägga flera hundra tusen kronor på att ändra lite hemma, kan du prova att måla eller tapetsera om. En avskavd tapet eller omodern väggfärg kan verkligen dra ner intrycket hemma, men tack och lov är det ganska lätt att åtgärda. Det behöver inte heller bli särskilt dyrt.

Målare kan även tapetsera

Om målarfärg inte riktigt känns som din grej kan du liva upp hemmet med en snygg tapet. Idag finns det allt möjligt att välja mellan och det finns garanterat något som passar även dig. Storblommigt och färgglatt, vävtapet med textur eller varför inte en fototapet? Oavsett stil kan en målerifirma i Hägersten hjälpa dig att sätta upp dina nya tapeter.

Att göra ett ordentlig förarbete är viktigt när du målar eller tapetserar. Ibland behöver väggarna spacklas och slipas. Sådant har givetvis en professionell målerifrima koll på och de ser till att din tapet eller färg håller i många år, genom att göra ett ordentligt grundjobb.

Fönster Umeå - plastfönster har många fördelar

21 Sep 2022

Att trä är ett material som ligger nära den svenska folksjälen är ett faktum som till mångt och mycket förklaras av att vi, helt enkelt, har mycket skog i vårt land. Trä är dessutom ett material som är lätt att jobba med, som är vackert och som går att reparera om det går sönder. Vi väljer trä - och vi gör det automatiskt. Vad gäller nya fönster i Umeå så bör man emellertid se över vilka alternativ som finns. PVC-fönster är ett alternativ som gör skillnad i det långa loppet.

På samma sätt som vi har en förkärlek till trä så kan många uppleva en aversion och skepsis gentemot plast som material. Man tycker att det känns konstlat, onaturligt och - ja - plastigt. Något som ligger långt ifrån den ombonade känsla som trä ger. Men, då det kommer till fönster i Umeå så bör man vara mer öppen gällande plast. Det finns nämligen ganska många fördelar som ska läggas i vågskålen och som får denna att - för många - tippa över i en positiv riktning. Vi tittar närmare på några av dessa här nedan:

  • Hållbart och miljövänligt. Plast är miljövänligt sett till att dina fönster i Umeå A) kommer att vara hållbara och B) att de tas fram genom en process som lämnar mindre påverkan på miljö. Den långa livslängden är det som skapar bäst förutsättningar i denna fråga.
  • Snygga. Dagens pvc-fönster kan imitera trä på ett vackert sätt. Det är först när du är riktigt nära som skillnader kan synas. Detta i kombination med att plast håller sig fräscht även över tid för att dina nya fönster i Umeå blir snygga.
  • Billigare. Plastfönster är betydligt billigare att köpa in än vad fönster av trä är. Dessutom är de lättare till vikten och därmed enklare att montera och har en mindre påverkan på husets konstruktion.
  • Underhållsfria. Väljer du fönster av trä så väljer du också en massa extrajobb med underhåll. Väljer du plast så väljer du det enkla livet där det räcker med att tvätta fönstren någon gång per år för att de ska vara snygga och hållbara.

Markiser Stockholm för ett behagligt ljus inomhus

21 Sep 2022

Att använda markis i Stockholm blir allt vanligare. Markiser dämpar solljuset inomhus men skyddar också möbler, golv och tavlor mot att bli solblekta.

Kontoret var stekhett och svetten rann. Arvid kunde knappt se något på skärmen för det starka solljuset från fönstret. Det var inte ofta han längtade efter vintermörkret, men nu gjorde han det. När det var mörkt ute och behaglig temperatur inne.

Han bestämde sig för att ta en kopp kaffe och samtidigt dra ner rullgardinen som suttit där hela tiden Arvid jobbat där. Den var inte bra, men den var bättre än inget. När han kom fram till fönstret sträckte han ut handen och tog tag i rullgardinsploppen.

Precis när han drog i ploppen rasade hela gardinen ner. Tur för de andra på kontoret att han var själv just då, för det var inga fina grodor som hoppade ut ur munnen på Arvid. Han lyfte upp åbäket till gardin och gick in till chefen.

Markiser till bra pris i Stockholm

Vi måste hitta en bättre lösning för att hålla ljuset ute. En eldriven markis som jag har hemma kanske vore något, sa Arvid. Chefen höll med och gav Arvid uppdraget att leta efter markiser i Stockholm. Några dagar senare kom det en markisfirma och installerade markiserna.

Arvid var nöjd där han satt och jobbade vid skrivbordet. Nu kunde han äntligen jobba vidare utan att sitta och kisa framför skärmen hela dagarna. Ett extra plus blev att temperaturen i rummet var betydligt behagligare nu. Skaffa dina nya markiser från detta företag: markisstockholm.nu

Kunniga murare i Göteborg står på egna ben

21 Sep 2022

I Göteborg finns både hantverkare och akademiker. De flesta jobb du kan behöva hjälp med klarar muraren dock galant utan inblandning av en byggnadsingenjör.

Göteborg är en härlig stad fylld av goa göteborgare. När de drar sina speciella skämt så är det lätt att bli lurad och tro att de är enkla själar med låg fattningsförmåga. Skämt åsido så kunde inget vara mer fel. I Göteborg finns både många skärpta akademiker och många som är duktiga på att arbeta med händerna. De senare kan vara hantverkare såsom smeder, snickare eller murare.

De förstnämnda finns det gott om på Chalmers till exempel. Där utbildas ingenjörer i byggnadsteknik och många andra ingenjörsgrenar. Just byggnadsingenjörer har en särskild relation till hantverkarna. Det är ju hantverkarna som ska göra verklighet av ingenjörernas skrivbordsskapelser. Då krävs det förståelse och god kommunikation dem emellan.

Anlita en murare för att sätta upp en vägg

Fast det är långt ifrån alltid som det behövs akademiskt utbildade ingenjörer för att konstruera sådant som hantverkarna brukar göra och bygga. Duktiga hantverkare med lång erfarenhet har en speciell känsla för materialen som en ingenjör sällan har. Efter att ha byggt så mycket så vet muraren precis vilka byggmaterial, vilka dimensioner och vilka tekniker som passar bäst.

Om du till exempel har tröttnat på öppen planlösning och vill ha satt upp en ny vägg där hemma så är det helt onödigt att blanda in en ingenjör i projektet. Vänd dig istället direkt till muraren så kan du vara säker på att jobbet blir både bra planerat och utfört. Kom i kontakt med en duktig murare här: muraregöteborg.nu

Hyra container i Stockholm för ditt behov

20 Sep 2022

Att hyra container i Stockholm är inte svårt och det ger stora möjligheter. Oavsett behov finns det en container för dig. Frakt, förvaring eller frys – du väljer.

Det finns förvånansvärt många användningsområden för containrar. För bara några år sedan såg man dem endast i industrihamnar, på lastbilsflak och kanske på återvinningscentralen. Men på senare år har de börjat synas mer och mer. Vissa köper gamla containrar och bygger om dem till hus, medan andra nöjer sig med att hyra container i Stockholm inför en renovering eller städdag.

Det finns många olika sorters containrar, vilket kanske inte är något gemene man går runt och tänker på. Det finns specialanpassade containrar som går att använda som lager eller förvaring, det finns de som är isolerade och de med kylsystem. Givetvis finns det också flera olika storlekar.

Att hyra container med många användningsområden

Containrar är så mycket mer än bara en ovanligt stor låda av metall. Du kan till exempel hyra container i Stockholm om du ska transportera eller förflytta stora eller ömtåliga saker. Det finns de som är specialanpassade för att fraktas på hav och sjöar. När du skickar dina möbler eller ditt gods vattenvägen vill du så klart vara säker på att din last är skyddad mot stöld, stötar och skador.

En container är också en mycket smart förrådslösning. Idag finns det stöldsäkra containrar med bra lås som du kan använda att förvara vad som helst i. Det är vanligt att byggföretag använder dem som verktygsförvaring, men det finns också förskolor som använder containrar för cykelförvaring eller som förråd.

Att bygga fritidshus utanför Stockholm

19 Sep 2022

Genom att själv låta bygga fritidshus utanför Stockholm kan man få det hus man vill ha. Experterna på byggfirman ser till att visionerna blir verklighet.

Karin och Erik hade bestämt sig för att bygga fritidshus. Beslutet hade inte varit direkt. Från början hade de nämligen tänkt sig att köpa en redan befintlig sommarstuga någonstans på landet utanför Stockholm. Men nu hade det gått två år – två år då de spenderat en massa helger med att åka på visningar. Varje gång hade det dock antingen varit något med huset eller läget som inte kändes rätt, eller också hade de blivit tvungna att lägga sig i budgivningar som dragit iväg.

Nu hade de alltså tänkt om – de skulle låta bygga fritidshus själva. På så sätt skulle de kunna få huset precis som de ville ha det. Dessutom skulle de slippa att behöva lägga tid på att måla om och fixa. Allt skulle vara nytt och fräscht.

Bygga fritidshus – drömmen blir sann

Tomten var inköpt och de hade hittat en firma som skulle bygga huset åt dem. Då det var en klippig tomt så skulle det inte fungera så bra med ett standardhus. Dessutom ville de ha något som verkligen smälte in i naturen. Något som såg speciellt och läckert ut – inte bara “det gamla vanliga”.

Byggfirman hade egna arkitekter, konstruktörer och hantverkare som samarbetade för att skapa exakt det fritidshus som Karin och Erik hade visioner om. Eller ja, i vissa frågor fick de två ibland jämka sig lite. Det var trots allt proffsen som visste hur man bäst byggde hus.

Markiser räddade utomhuslunch i Göteborg

19 Sep 2022

Det är lätt att förstå det positiva med markiser. Särskilt om man tänker på hur det skulle kunna påverka människor att äntligen få markiser i Göteborg.

Våren var fantastisk och snart valde alla att äta sin lunch ute vid företagets utemöbler. Det var underbart att få komma ut och få frisk luft efter att ha tillbringat en hel förmiddag på kontoret. Slippa den irriterande AC:n och det konstanta sorlet från personalen som bokade resor åt kunderna.

Men eftersom dagarna gick började värmen bli allt för påfrestande. Personalen kunde inte njuta av maten. En efter en tog de med sig matlådorna och gick in till personalmatsalen igen. Besvikelsen syntes tydligt på arbetstakten som blev långsammare och personalen allt mer nedstämda. Chefen som såg detta bestämde sig för att ta tag i saken.

Markiser skapade nya leenden

Några dagar senare hade de som vanligt jobbat av förmiddagen och det var dags för lunch. Vädret var vackert men alla gick med automatik till matsalen för att äta sin medhavda mat. När de kom ner möttes de av chefen som bad dem komma ut och sätta sig med sin lunch. Många suckade och himlade med ögonen.

Vid dörren blev det stopp då alla stannade upp av pur förvåning. Uteplatsen låg i skugga på grund av de två markiser som placerats på vardera sida om dörren. Sen klingande skratten igen. Andra kom för att se vad som stod på och snart satt alla ute i skuggan. Chefen informerade om glass i frysen från favoritstället i Göteborg. “Vi måste ju fira!” Med ett stort leende lämnade han dem. Skaffa dina nya markiser från detta företag: pg-markis.se

Arbetsbänk på hjul underlättar ditt arbete

16 Sep 2022

Det finns oändligt med variationer om du vill ha en arbetsbänk som går på hjul. Det behöver ju inte vara en rak bänk. Du kan ha en med olika hyllor i.

Att arbeta på ett sådant sätt att det krävs en bänk av något slag, innebär också att du behöver titta på hur du står eller sitter vid den. Det är bra för din kropp om du har något som är utvecklat på ett ergonomiskt sätt. Det betyder att största möjliga hänsyn har tagits till kroppen och dess ställning.

Det säger sig självt att om du står och sitter i en ställning, som är obekväm för din kropp, under längre tid, ja då kan den lätt ta skada. Att ständigt utsätta sig för detta kan ge dig smärta och värk inte bara på kort sikt utan tyvärr också på lång sikt. Kroppen klarar inte av det helt enkelt.

Arbetsbänk på hjul finns i olika utseende och höjd

En bra utformad bänk är ett måste när du jobbar med tyngre saker, eller små som ska transporteras till och från olika utrymmen. Det kan gälla filmrullar eller andra mer eller mindre otympliga föremål. Med rätt ställning på kroppen när du arbetar klarar du mer och mår bättre.

Med en arbetsbänk på hjul kan du vara mycket mer flexibel än om den står fast vid en plats på din arbetsyta. Du kan dra med dig den och kanske är den justerbar så den passar just din längd.

Hjälp med takbesiktning i Stockholm

15 Sep 2022

Undrar ni om det är dags att byta taket eller om det räcker med takunderhåll? Ett företag som är specialiserade på takbesiktning i Stockholm kan avgöra det.

Taket är husets viktigaste ytskikt och som villaägare, bostadsrättsförening eller fastighetsägare gäller det att ha koll på skicket. Helst ska man besiktiga taket varje höst och vår. Men har det stormat lite extra kan man behöva kontrollera taket ytterligare. I vissa fall kan man själv se vad som behöver göras, men i andra fall kan man behöva hjälp med takbesiktningen.

Det finns särskilda företag i Stockholm som är specialiserade på takbesiktning av alla typer av fastigheter. De kan enkelt bedöma om taket snarast måste läggas om eller om det klarar några säsonger till. Finns det fel och brister som kan åtgärdas med reparationer och underhåll kan de även bedöma detta.

Takbesiktning inför en husförsäljning

En vanlig takläggare kan givetvis också besiktiga ett tak, men tyvärr är det inte alla som är helt uppriktiga. Bättre är att anlita ett oberoende företag som är specialiserade på takbesiktning. Detta kan man göra för att få reda på om taket är skadat och måste lagas och underhållas. Men också om det behöver läggas om.

Det kan också i vissa fall vara klokt att göra en takbesiktning precis efter att taket har reparerats eller lagts om. Detta för att få reda på om arbetet har utförts korrekt eller om takläggaren har slarvat. Även för den som ska sälja ett hus i Stockholm kan det vara användbart att få taket besiktigat, eftersom skicket kan påverka försäljningspriset.

Trädfällning Uppsala - vad behöver du hjälp med?

12 Sep 2022

Trädfällning är ett långt ifrån ovanligt projekt hos den svenske villaägaren. Att ett träd växer sig för stort kan störa vardagen. Under sommaren kan man exempelvis vilja ha mer sol på vissa delar av tomten - vid verandan exempelvis - och att då se att ett träd enbart bidrar med skugga leder till en trädfällning.

Utöver detta så kan man även se att en trädfällning i Uppsala sker som en följd av att man som villaägare vill minimera framtida risker. Om ett träd är gammalt eller sjukt så kan det falla och skada både person och egendom. Oavsett anledning dock - en trädfällning i Uppsala bör ske av utbildade yrkesmän och inte av lekmän. Riskerna är, helt enkelt, lite för stora för att du som villaägare i Uppsala själv ska plocka fram sågen och börja fälla de träd som stör dig.

Trädet kan falla i annan riktning än du tänkt dig, det kan knäckas och skada dig vid landning och det kan - helt enkelt - behöva kapas i mindre sektioner snarare än genom ett rakt snitt. Utöver detta så kan även exempelvis yttre faktorer som väder spela en avgörande roll. Och, man ska även veta att trädfällning i Uppsala bara är en del av det som företag i branschen kan erbjuda. Utöver att fälla ditt träd kan även andra delar inkluderas i arbetet.

Stubbfräsning och bortforsling av träd och grenar

Det många inte tänker på är att en trädfällning kommer att föra med sig en massa andra extrajobb. Hur löser du bortforsling av alla grenar och av trädstammen? Vad ska du göra av stubben? Och - är verkligen en trädfällning i Uppsala det bästa alternativet? Ibland kan det, vad gäller det senare, vara bättre att beskära trädet snarare än att hugga ner det. En kraftig beskärning av trädkronan kan skapa ett stort ljusinsläpp och leda till att du både kan äta kakan och ha den kvar.

Tänk även på att en trädfällning i Uppsala räknas som en hushållsnära tjänst. Det innebär att du kan dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration och där företaget du anlitar gör detta redan på fakturan. Det gör att det definitivt inte finns någon anledning för dig att plocka fram sågen. Det är snarare telefonen du ska ta fram och ringa efter ett företag inom trädfällning.

Skorstensrenovering Stockholm - säkrare bostäder

6 Sep 2022

Hur fungerar egentligen skorstenarna i er BRF i Stockholm? Är du trött på att skorstenen i din villa inte går att använda? Med hjälp av en professionell skorstensrenovering i Stockholm kan du åter njuta av värmen från din öppna spis - och på köpet få en både säkrare och mer välmående inomhusmiljö. Ser man till en skorstensrenovering i Stockholm så är en sådan möjlig både för BRF:er, fastighetsägare och privatpersoner att boka in.

För exempelvis en BRF så handlar det mer om att skapa en större säkerhet och lägre driftskostnader. Inte sällan så kan en skorstensrenovering i Stockholm nämligen ge en avsevärt mycket bättre ventilation och genomströmning av frisk, fräsch luft. Detta ger i sin tur bättre inomhusmiljöer och gör att ventilationssystemet inte behöver arbeta lika hårt.

Ser man till privatpersoner så handlar en skorstensrenovering i Stockholm i många fall om att åter kunna använda exempelvis en öppen spis. Vid sådana projekt så kan renoveringen bli mer påtaglig och handla om att både restaurera gammalt murbruk, tegel och annat material såväl som att fräscha upp alla kanaler så att den öppna spisen återigen kan börja användas - och då givetvis efter en besiktning av en behörig sotare.

Boka in en skorstensrenovering i Stockholm idag

Oavsett om det handlar om att du som privatperson eller er BRF behöver en skorstensrenovering i Stockholm så bör valet av partner ske som en följd av gedigen undersökning. Tyvärr finns en del oseriösa aktörer i branschen och detta bör fungera som en varningsflagga.

Se alltid till att det finns certifikat hos företaget, var alltid noga med referenser - var har man tidigare haft uppdrag och hur nöjda kunder har man? - och se över om man exempelvis använder sig av nya tekniker. En sådan handlar om SafeSeal - en metod som ger extremt många fördelar där exempelvis mindre smuts garanteras, där kanalväggarna inte utsätts för risker och där jobbet kan ske utan att exempelvis kakelugnar måste nedmonteras innan. SafeSeal ger effektivare skorstensrenovering i Stockholm! Hör av dig till dem för en renovering av din skorsten här: www.skorstensrenoveringstockholm.com

Industrigolv i Stockholm ska klara att ta stryk

1 Sep 2022

Industrigolv kan vara ett bra alternativ för dig som ska lägga golv i garaget i Stockholm. Ett golv ska tåla en hel del stryk när det ligger i ett garage.

Du som funderar på vilken typ av golv du ska lägga in i ditt nybyggda garage har all anledning att vända blicken mot landets verkstadsindustrier. Där vet man nämligen vad som krävs av ett golv som ska tåla extremt tung belastning och grovt slitage. Du behöver inte alls vara representant för någon tungviktare inom svensk industri för att ta kontakt med en leverantör av industrigolv. En bra försäljare välkomnar alla kunder, även de som lägger en jämförelsevis liten order. Och jämfört med stora industrihallar är ditt garage inte särskilt stort, även om du kanske tyckte att du tog till med extra yta när du byggde det.

Industrigolv – bara att köra på

En leverantör av slitstarka industrigolv i Stockholm har säkert mycket gott att säga om sina egna golv. Men om du vill bilda dig en egen uppfattning kan du till exempel göra ett besök hos din lokala bilverkstad. De har säkert lagt in ett bra industrigolv i sina lokaler, så där kan du få se golvet in action.

Beroende på vad man menar med action, så klart. Ett golv GÖR ju inte så mycket. Det bara ligger där. Men ovanpå golvet rör det sig desto mer i en bilverkstad, precis som det kommer göra i ditt garage. Bilar åker in och ut som på löpande band. Då gäller det att golvet håller.

Poolöverdrag skyddar din pool

26 Aug 2022

Poolöverdrag är något du måste ha till din pool. Dels förhindrar det att någon trillar i poolen, dels skyddar det din pool från allt som kan blåsa ner i den.

Har du skaffat en pool vet du säkert att du behöver någon form av poolöverdrag. Det finns en lag på att du ska sätta upp ett skydd runt din pool så att det förhindrar att djur och små barn trillar ner i poolen. Ett poolöverdrag ser dessutom till att det inte blåser ner alltför mycket skräp i poolen.

Att ha ett poolöverdrag i kombination med ett poolskydd är både smart och praktiskt. Det är så lätt att löv flyger ner i poolen och då blir den ju nedsmutsad. Du drar helt enkelt ett poolöverdrag över din pool varje gång du badat klart. Det blir det inget onödigt besvär med att ta bort skräp efteråt.

Poolöverdrag är lätt att dra över din pool

I kombination med poolskydd och poolöverdrag behöver du en del kemikalier för att hålla vattnet rent, så du kan använda poolen. Med ett poolöverdrag kommer du kunna minska mängden kemikalier du använder. Det är alltså ett både smart och hållbart sätt att sköta om din pool.

Det finns poolöverdrag som fungerar året om, och det finns de som passar till olika typer av pooler. Om du har en rund pool eller en rektangulär spelar alltså ingen roll. Inte heller om du valt att köpa en som är lite friare utformad när det gäller design och form.

Trädfällning med hjälp av professionell arborist på Värmdö

25 Aug 2022

Trädfällning på Värmdö kräver en del expertkunskaper. Personen du söker har yrkestiteln arborist. Med hans eller hennes hjälp kommer fällningen gå finfint.

Ta ett kliv ut i trädgården och se dig omkring. Är du nöjd med din trädgård? Hur är det med den där gamla tallen som står mitt i utsikten? Är det inte dags att ta ned den? Jo, det är det nog. Då kommer nästa fråga: Hur hög är tallen? Kan du beräkna ungefär var den kommer att landa?

Sannolikt kommer du inte ha någon aning om det där sista. Det är nämligen inte helt lätt att med någon större precision mäta upp hur högt ett träd är, när det fortfarande står på rot. Det kan du däremot få hjälp med av en professionell firma som utför trädfällning. Yrkespersonen du söker kallas arborist.

Trädfällning går lätt om man fäller på rätt sätt

När du ska fälla träd på Värmdö finns all anledning att ta in hjälp utifrån. Dels för att kunna beräkna trädets höjd, men också för att få en bedömning på om du har fler träd i trädgården som borde tas ned. En trädbesiktning kan ge dig mycket värdefull information om dina träd.

Och självklart kan det vara skönt att få hjälp med själva trädfällningen också. Av någon som har rätt utrustning och rätt kunskaper för att fälla träd på ett snyggt och säkert sätt. En arborist, med andra ord. Som inte bara kan mäta och besiktiga träd – utan även fälla dem. På rätt sätt.

← Äldre inlägg

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.