Blogg

Målare i Nacka gör ett bra jobb

28 nov 2021

När man skall måla om en hel fasad så gäller det att det blir bra. Det är en stor investering som skall hålla sin fin i under en lång tid. Målare i Nacka har gjort det många gånger och gör det bra.

När man skall måla om en hel byggnad krävs det en hel del planering. Kontaktar man redan på ett tidigt stadium en erfaren målare så får man väldigt mycket avlastning. De vet vad som krävs för att göra den stora förändring som att måla en husfasad innebär. Ibland finns det helt onödiga fällor man kan hamna i om man inte har gjort det förut. Det gäller att veta vilken typ av färg som passar underlaget och de väderförhållanden som gäller. Ett hus vid kusten kräver något annat än ett hus i stan. När man skall måla om en husfasad med en ny kulör så det kan ibland också krävas bygglov, särskilt i kulturellt känsliga miljöer så det är bra att kontakta byggnadsnämnden. Ett måleri i Nacka kan allt sånt.

Din målare sköter allt jobb runt omkring

En målerifirma vet vad som krävs. De planerar och utför jobbet effektivt utan att tumma på de krav som finns vad gäller försäkringar, arbetsmiljö och säkerhet. De ordnar med allt från ställningar till stänkskydd och tar självklart hand om överblivet material på ett miljövänligt sätt. Att anlita ett etablerat måleri innebär för en privatperson också att det går att göra ROT-avdrag, vilket naturligtvis är en stor fördel.

Golvslipning i Täby ger trägolv nytt liv

27 nov 2021

Golv i trä är ett vackert material som skapar en varm känsla. Men även golv i det tåligaste träet slits med tiden. Med golvslipning kan du som bor i Täby ge golvet en ny och fräsch look igen.

Har du flyttat in i en ny lägenhet eller villa och tycker att trägolvet ser väldigt slitet ut? Golv i trä blir med tiden nötta och matta. Men du behöver inte köpa nytt golv bara för att få ett fint trägolv i rummet. Istället för att slösa stora mängder pengar på att köpa nytt kan du spara med en golvslipning. Det är även ett bra sätt att återvinna golvet och inte kasta bort dyrbart trä. Du kan sedan se till att hålla ditt trägolv glansigt och fräscht med regelbundna golvslipningar.

Hur ofta behövs en golvslipning?

Golvslipning av trägolv är inte en tjänst som behöver utföras alltför ofta. Med hur ofta beror lite på träslaget och självklart på hur mycket slitage golvet utsätts för. Hårda träslag som bok eller ek kommer inte att behöva en golvslipning lika ofta som golv i al, furu och björk. Kontakta din firma för golvslipning i Täby för att få mer information kring vad just ditt trägolv behöver. Kom ihåg att innan golvslipningen bör du tömma rummet på alla möbler så att arbetarna får fritt utrymme att utföra slipningen. Dessutom kan du se till att golvet är ordentligt rent innan arbetet sätts igång. Detta kan hjälpa dig att få bästa möjliga resultat av golvslipningen.

Fixa ditt drömbadrum med badrumsrenovering i Upplands Väsby

25 nov 2021

Drömmer du om att få till ditt alldeles egna badrum. Badrummet som du själv har planerat in i minsta detalj. Ta hjälp med din badrumsrenovering i Upplands Väsby för en perfekt renovering.

Badrummet är väldigt viktigt för många. Det är en plats man vill trivas på. Man vill kunna slappna av och bara njuta i badrummet. En del älskar att ta en lång dusch, medan andra föredrar ett bad. Oavsett vilket, så blir allting lite bättre när man kan ha badrummet i den stil man vill. Vare sig man önskar ha en lantlig stil eller kanske en lyxig hotellkänsla. Ett stort och fint badrum är också en dröm för många. Trots att man kanske inte har så stort utrymme, så kan man få badrummet att se ut och kännas större. Mycket kan åstadkommas med rätt planering och val av färger på golv och väggar.

Total badrumsrenovering

Oavsett om du bara ska ändra några få saker, eller göra en totalrenovering, så finns det företag som tar sig an det. De sköter dina stora eller små projekt från start till mål. Det sköna är att du kan använda ett och samma företag som sköter hela badrumsrenoveringen. Deras fokus ligger på att du som kund ska bli nöjd. Vill du få inspiration och tips om renoveringen? Ta hjälp av dem, för såklart är de även proffs på det. Det är guld värt att ha ett bra företag vid sin sida när man gör en renovering. Det är så du får fram din stil på badrummet. Läs mer om badrumsrenovering på denna sajt: badrumsrenoveringupplandsväsby.nu

En rörmokare Stockholm kan filma inuti rören

25 nov 2021

Nu finns det ett sätt att verkligen se hur avloppsrören ser ut på insidan. Din rörmokare i Stockholm kan filma dem med en speciell kamera och se om det finns några skador eller avlagringar.

Du kanske har ritning över husets avloppssystem, men om du bor i ett gammalt hus kan det ha skett ändringar sedan huset byggdes. Ny teknik gör det möjligt att med datorernas hjälp lokalisera både hur rören är dragna och hur de ser ut inuti. En liten filmkamera skickar information, så att du kan se på datorskärmen precis vad som behöver åtgärdas.

Rören kan ha gått sönder

Stambyte är något som de flesta husägare fasar för, men om man kan se att rören är fina invändigt, kan man vara trygg och låta det bero. Kanske har man planer på att sälja huset längre fram, eller så har man helt enkelt inte råd med stambytet just nu. Skulle det finnas något som är trasigt, kan man eventuellt göra ett ingrepp just där. Tack vare att man kan filma avloppsrören på insidan, vet man rörens prestanda och kan välja lämplig åtgärd.

Ibland oroar man sig i onödan, och när rörmokaren har gjort koll visar det sig då att rören är fina och i gott skick. Det är tryggt att veta, och det är bra att ha ett utlåtande från en specialist på rör. När man väl ska sälja huset, kan man också visa på att man har gjort de kontroller som behöver göras när man är husägare. Läs mer om rörmokare på denna webbsida: stockholmsrörmokare.se 

Släpp in mer färg i livet med av målaren i Solna

17 nov 2021

Över hela världen finns ett enhetligt färgsystem som alla målare i Solna har koll på. Oavsett om man befinner sig i Australien eller Indonesien är NCS-koden samma för just den kulör man valt.

Vad är färg egentligen? Ett pigment som går att skifta mellan olika kulörer och nyanser. Det är häftigt med färg. Att gå till en färghandlare och säga att man ska måla vitt är inte så enkelt som det låter. Först ska man veta om färgen är för inomhusbruk eller utomhusbruk. När man avhandlat det så kommer man till nyanser.

Vitt återfinns i många olika nyanser

Det kan tyckas vara enkelt att välja en färg som vitt, men det inte är så lätt. Ska den gå mot grått, gult eller grönt? Nyanser som inte är helt synliga för ögat när man betraktar dem. Lägger man däremot en annan nyans av vitt bredvid blir det väldigt tydligt i skillnader.

När man rådfrågar målare om hjälp kommer de att fråga i vilket ljus färgen kommer att befinna sig i. Solljus ger färgen en viss nyans, medan en lampa inomhus kan göra att samma färg ser helt annorlunda ut. Kanske vore det enklare att välja blått, grått eller rött, kanske vän av ordning tänker. Det är dock precis likadant där. Att se en färg i skenet av ett lysrör hos färghandlaren ger en helt annan nyans hemma. Det är viktigt att provmåla innan målaren utför sitt arbete så man inte behöver måla om direkt för att nyansen är fel. Läs mer om målare på denna sajt: målaresolna.nu

Golvslipning i Täby är en ny trend

16 nov 2021

Visst vill du vara med och skapa ett hållbart samhälle? När du väljer att ta hand om dina trägolv med en golvslipning i Täby är du faktiskt med och skapar ett bättre och mer hållbart samhälle.

Att ta till vara på gamla saker och bevara gammalt hantverk har blivit alltmer populärt. Det gör att vi sliter mindre på jordens resurser och att vi nu kan ta tillvara på det vi redan har. Istället för att ständigt byta ut och skaffa nytt, som gör att framtiden ser mer ljus ut.

Alla de som arbetar med golvslipning i Täby är på så sätt med och skapar en ljus framtid i två bemärkelser. Dels för att de tar tillvara på gamla gedigna och ibland till och med massiva trägolv. Men också för att det faktiskt bokstavligt talat blir ljusare när man slipar och oljar in gamla trägolv. Två flugor i en smäll helt enkelt.

Golvslipning är ett klurigt hantverk

För att du ska kunna slippa ditt golv eller låta någon annan göra det åt dig är det viktigt att du uppdaterar dig på hur ditt golv reagerar och vad du vill vill göra med det. Ibland kan ens drömmar gå stick i stäv med vad materialet klarar av. Se till att du vet lite mer för då är det lättare att tala med hantverkaren som ska slippa ditt golv och svara på frågor om vad du vill ha gjort och hur det ska se ut efteråt. Då blir alla nöjda och glada.

Fönsterbyte i er lokala BRF

16 nov 2021

Det är viktigt att hålla energikostnaderna nere och som bostadsrättsförening kan man tjäna mycket på att byta ut dåliga fönster. Här följer några tips som underlättar fönsterbyte i er BRF.

Då vi i Sverige är i behov av uppvärmning under en större del av året är det extra viktigt att försöka sänka fastighetens uppvärmningskostnader. Tydliga undersökningar har visat att en stor del av värmen försvinner ut genom otäta och dåliga fönster. Även om ett fönsterbyte kostar en hel del är det en investering som alltid lönar sig. Inomhusklimatet blir bättre både på vintern och sommaren då nya fönster håller ute både kyla och hetta. Vissa upplever även att störande trafikljud stängs ute.

Att byta fönster i BRF är ett omfattande arbete som kräver noga planering. Ibland kan man även behöva tillstånd från kommunens stadsbyggnadskontor. Men väljer man tidstypiska fönster av originalmodell brukar detta inte vara några problem att få.

U-värdet är viktigt vid ett fönsterbyte i BRF

För att få största möjliga energibesparing av fönsterbytet är det viktigt att man tar hänsyn till fönstrets u-värde. Ju lägre u-värde desto mer energi sparar man. Det är även bra att tänka på eventuellt fönsterunderhåll och även räkna in detta i budgeten eller BRF:ens framtida utgifter. Fönster av trä är vackra men måste regelbundet underhållas, då kan de hålla i mer än hundra år. Det finns också träfönster som är klädda med aluminium på utsidan vilket gör dem näst intill underhållsfria, och fönster av PVC som inte kräver något underhåll alls.

Hitta en bra golvläggare i Göteborg

15 nov 2021

När det ska läggas nya golv, eller kanske nya i ett gammalt hus, är det viktigt att ha en riktigt duktig hantverkare på plats. En duktigt golvläggare kan lägga golv i Göteborg så det blir bra.

Att lägga in ett golv så det blir snyggt och rakt är inte alltid det lättaste. Det krävs precision och att man är händig. Förmågan att mäta rätt och vara noggrann i förarbetena är även det en viktig del när det kommer till att få till ett gott slutresultat.

Ett trägolv är något som kan finnas med i flera år i ett hus. Ja, ibland längre än man kan tro. Tas det väl om hand kan det vara en prydnad för hela huset. Att lägga in golv i Göteborg som är gjorda av trä kan få dem som bor i huset att bära på en känsla av att de har naturen inpå knuten även om det är mitt i en storstad.

Golvläggare har en viktig uppgift

För att du ska kunna få rätt känsla när du går på ditt trägolv är det viktigt att det har lagts in på ett sådant sätt att det inte blivit snett på något vis. Ett som sluttar lite eller har hamnat snett redan från kanterna och över rummet kommer alltid att kännas fel. Anlita någon som kan det här med att lägga golv i Göteborg och du kommer vara nöjd och tillfreds så länge du bor eller arbetar i det där huset med sina fina trägolv.

Ett vackert hus med smidesräcken

8 nov 2021

Smide är ett material som utstrålar elegans, värme och skönhet och därför används i flera olika skepnader. Några populära platser man kan ha smide är i grindar, räcken och balkonger.

Kerstin hade vunnit en ansenlig summa pengar på lotteri och hade bestämt sig för att bygga hus. Det hon hade i tanken var inte vilket hus som helst, utan ett i italiensk stil. Hon hade letat inspiration i tidningar och online. Men en av detaljerna hade varit glasklar från början. Hon skulle ha flera balkonger. Några franska, där det bara var ett räcke utanför en dörr i princip, och några små på framsidan. Baksidan däremot skulle prydas av en vacker terrass med pool. Men det som skulle känneteckna huset var smidesräcken.

De skulle finnas på alla balkonger. Runt den stora terrassen. Dessutom skulle en smidesgrind och smidesstaket omringa hennes italienska hus.

Proffsig smed gör smidesräcken

Då hon länge önskat ett sådant hus hade hon redan hittat en duktig smed. Hon var medveten om att det skulle ta tid. Därför ringde hon honom direkt då vinstpengarna hamnat på kontot. På det viset hade de gott om tid att göra hennes specialbeställda delar innan huset var färdigbyggt.

Året efter att huset blivit färdigt ringer mobilen. En journalist hade hört talas om hennes vackra hus och undrade om han fick komma för en intervju och ta lite bilder. Kerstin sa ja då trädgården stod i full blom och de färgrika blommorna och smidesdetaljerna utgjorde skarpa kontraster till varandra. En perfekt bild för reportaget om hennes vackra italienska hus.

Boka en markentreprenad i Stockholm

6 nov 2021

Varför är det viktigt att du har en markentreprenad? Och vem är det som du ska anlita när du är i behov av en markentreprenad i Stockholm? Finns det något speciellt som du ska tänka på?

Ska du bygga ett hus? Eller ska du anlägga en uppfart? Kanske behöver du göra en dränering eller röja träd för att bygga ett gästhus? Allt du gör som innefattar arbeten med din mark kallas för markentreprenad. Du kan välja att anlita ett företag med många anställda eller en person som har en egen firma. Vad du än behöver i resurser så kan du lita på att du får någon som har rätt maskiner för att utföra arbetet. Med en markentreprenad i Stockholm slipper du helt enkelt gräva ut din grund med hjälp av en spade, och istället få hjälp av en grävmaskin. Men du får mer än bara tillgång till bättre maskiner.

Markentreprenad på rätt sätt

Förutom att det underlättar att anlita en markentreprenör, är det också viktigt att du anlitar någon som är kunnig inom området. Du behöver någon som vet hur marken ska arbetas, vilka massor som ska i, hur dräneringen ska göras och hur du får en vågrät yta. Det brukar vara klokt att anlita en lokal firma som känner till just dina markförhållanden. Då slipper du även få så höga framkörningskostnader. Vad du ska tänka på när du ska boka en markentreprenad? Att du har rätt ritningar samt tillstånd för att markarbetet ska kunna starta.

Asfaltering i Stockholm ger fina ytor

1 nov 2021

Vill man skapa en stabil och ren yta som tål slitage och belastning är det bästa alternativet att kontakta ett företag inom asfaltering i Stockholm. De gör ett bra arbete som håller länge.

Att arbeta med asfaltering är inte bara en fråga om att lägga på ett lager asfaltmassa på marken. För att det ska bli ett bra resultat krävs det att man förbereder marken noga. Marken behöver vara fast och jämn så att det sedan inte ska bli sprickor i beläggningen.

Så måste man dessutom se till att ytan har rätt lutning så att regnvatten rinner av på rätt sätt. Vattensamlingar på asfalt är ju en trafikfara som kan orsaka vattenplaning. Det krävs med andra ord en hel del kunnande och rätt utrustning för att det ska bli ett gott och hållbart resultat.

Man gör asfaltering på både stora och små ytor

Det är inte bara till vägar som materialet används. Asfaltering används ju nästan överallt där man vill ha god framkomlighet och rena, lättskötta ytor. Som asfaltläggare kan man få arbeta med allt från stora landningsbanor och parkeringar, till garageuppfarter och entréer.

När man arbetar på stora projekt använder man naturligtvis stora maskiner. Men företag som arbetar med asfaltering gör också jobb för hand och med mindre verktyg. För en asfaltläggare är inget jobb för litet eller för stort. Allt går att lösa.

Funderar man på asfaltering så är det bra att kontakta ett företag med erfarenhet som kan stå till tjänst med förslag och som lämnar en kostnadsfri offert. Mer om asfaltläggare kan du läsa på denna sida: asfalteringstockholm.nu

God utdelning med en målare i Nacka

27 okt 2021

Svider tanken på att lägga pengar på en målare i Nacka när du ju kan ta upp en roller och en färgburk och göra det själv? Tänk då på alla fördelar som kommer med ett proffs jämfört med en amatör!

Det är lätt att bli hemmablind och det är lätt att hålla för hårt i pengarna när man är husägare. Men ibland kan det vara mer ekonomiskt att anlita en målare i Nacka än att sköta all målning själv. Först och främst är frågan hur du ska få tid till att måla om ditt hus? Kommer du att ta av din semester? Din helg? Eller kommer du till och med att ta ledigt för att måla?

I dagens samhälle är din fritid så pass viktig att du kan bli sjuk om du inte ser till att återhämta dig efter arbetet. Det är även viktigt att du lägger tid på dina relationer så att de frodas. Något som pengar inte kan ersätta. Och hur duktig är du egentligen på att måla? Kommer en framtida eventuell husköpare rynka på näsan och tänka att här måste målas om direkt! Det kan bli ett stort minus i köpesumman på grund av en dålig målning!

Målare som är bra för din ekonomi

Målning är inte något som man gör enbart för att ytor ska se snyggare ut. Det handlar även om att skydda materialet. En duktig målare, som gör allt rätt, kan därför bespara dig dyra kostnader gällande förstört material i framtiden.

Om man letar målare i Västerås

26 okt 2021

Det blir inte roligare än man gör det men när det gäller att göra måleriarbeten behöver man kanske hjälp och då kontaktar man målare i Västerås, eftersom de vet hur man gör det roligt.

Man vet kanske precis vilken känsla man vill ha när man kommer in i ett rum eller kök. Svårigheten är att veta hur man får fram den känslan. En erfaren målare vet att väldigt mycket handlar om hur det är målat. Färgsättning är en hel vetenskap men anlitar man någon som har måleriarbeten som sitt jobb så vet de vad som passar.

Ett rum kan uttrycka en personlighet om det har en mönstrad fondtapet men i övrigt väggar målade i en lugn färg. Det kan ge lust till kreativitet genom ett färgval som lockar till nya tankar. Man kan få delar av ett rum eller vackra detaljer att framträda genom att markera dem med en avvikande nyans. Ja, man kan trolla med färger och färgsättning påverkar ens sinnesstämning.

En erfaren och välutbildad målare har lärt sig använda färgen rätt

Moderna målare är hantverkare som har lärt sig att skapa vackra ytor från grunden. För att ett arbete skall bli riktigt lyckat måste man förbereda de ytor som ska målas så att de blir jämna och inte spricker. Träytor behöver slipas och om det är ett fönster som skall renoveras så kanske man behöver byta ut delar som blivit skadade. Allt ingår i ett bra måleriarbete, inomhus eller utomhus spelar ingen roll. En målare i Västerås kan sitt jobb.

Lämna in dina köksluckor för lackering i Stockholm

26 okt 2021

Vad kan väl vara härligare än att få göra om i köket? Hemmets hjärta. Genom att göra en lackering av dina köksluckor kan du få liksom ett helt nytt kök. Anlita någon för lackering i Stockholm.

Har du bestämt dig för att göra om lite grann hemma i köket? Det är en härlig känsla när man kommer fram till vad man vill, men det är ju en bit på vägen tills man är framme. Det finns mycket man kan göra för att förändra och förnya hemmet. Med hjälp av färg, tapeter eller textilier till exempel. Om du planerar att göra en lackering av köksluckor i Stockholm så bör du lämna in dem till någon som vet vad hen gör. En riktigt bra lackering kan få ditt kök att kännas precis som nytt igen. Kanske har du tidigare gett dig på att måla om dina luckor och inte fått det önskade resultat som du ville ha? Då kan en lackerare hjälpa dig.

Lackera köksluckor för hand

Med hjälp av en rad olika metoder kan en lackerare lacka om dina köksluckor till oigenkännlighet. Om du även byter beslagen på luckorna efter att de har lackats om, så kan de kännas som helt nya skåpsluckor i ditt kök. En metod som lackerare använder sig utav är att spraylacka ett föremål inne i ett skåp. Det här sättet är väldigt effektivt och det blir väldigt snyggt slutresultat. Men de flesta lackerare gör på det gamla vanliga viset, lackerar för hand.

Ta hjälp av Göteborgs låssmed

22 okt 2021

Det finns många anledningar till att anlita en låssmed i Göteborg. Givetvis är en av anledningarna att man behöver göra nya nycklar. Men låssmederna har många fler strängar på sin lyra.

Det finns aldrig ett bra tillfälle att tappa eller glömma nycklarna. Även om man kanske känner att man står helt handfallen så finns det alltid andra vägar att gå. Har man tur så har man en extranyckel hos grannen eller under blomkrukan på trappan.

Skulle man inte ha den turen att ha en extranyckel så får man ringa en låssmed som kan komma och öppna dörren så man kommer in. Det finns alltid en låssmedsjour som har ett journummer att ringa. Det är inte alltid de kan komma på stört, men de kommer så fort de kan och har möjlighet.

Låssmeden kan säkerhet och lås

Är det någon som är expert på olika typer av lås och säkerhet så är det en låssmed i Göteborg. Idag är det vanligare att man istället för nyckel har någon form av kodlås på dörren. Låssmeden kan se till att det blir ett enhetligt lås som hänger ihop om man har flera olika dörrar som på ett företag.

Vill man fortfarande ha nyckel så finns det nycklar där man kan koda vilken behörighet nyckeln har. Personen som har en kodad nyckel kan då ha tillgång till specifika dörrar. Man kan även koda nyckeln att gälla på dörrarna mellan specifika tider. Det kan vara bra på ett företag med hög sekretess exempelvis. Är nyckel inte kodad för dörren så kommer man helt enkelt inte in på rummet.

Låt låssmeden lura tjuven

För många är det lätt att tänka att eventuella tjuvar tar sig in genom ytterdörren om de skulle göra inbrott. Faktum är att tjuven ligger redan före i tanken. Det finns mängder av andra sätt att ta sig in i en bostad för den som vill. En klassiker är en olåst altandörr eller ett öppet fönster som är lätt att bryta sig in i. Där kan låssmeden vara med och göra skillnad genom att sätta in exempelvis fönsterlås.

En låssmed i Göteborg kan också ge tips och råd på vad man ska tänka på när det gäller larm och kameraövervakning. Låssmeden kommer gärna hem till och ser över vad man kan åtgärda och vad som passar ditt hem eller företag. Ingen säkerhetslösning är den andra lik eftersom alla har olika behov och möjligheter.

← Äldre inlägg

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.