Blogg

Bygg ditt drömhus i Malmö

20 jul 2021

Har din dröm om att bygga hus äntligen blivit verklighet? Du har hittat tomten som du gått och längtat efter och nu ska du bara kunna bestämma dig för vilket hus du ska bebygga tomten med.

Det finns en hel värld av olika husstilar och modeller. Om inte annat så märker du det när det är dags för dig att bygga hus i Malmö och välja vilket hus du ska bebygga din tomt med. Men för att du ska få ett så enkelt val som möjligt så är det klokt om du börjar med vad du får bygga.

Det är inte lönt att du drömmer om ett gigantiskt timmerhus, om du har begränsningar i byggyta och dessutom måste följa regler för Malmöområdet. När du har koll på det så är det bara att gå lös inom de ramarna, även om du ibland kan få bygglov för något som sticker ut också.

Vad behöver du?

När du går vidare i planeringen av ditt drömhus så kommer du till vad du behöver och vad du önskar dig. Om det är tre sovrum som behövs så är det viktigt att du också ser till att huset har det.

Ta inte heller ett hus som har något som du ändå inte kommer ha nytta av. Som ett sovrum för mycket eller en stor bastu inomhus. Allt kostar, och det mesta går att ändra så var inte rädd för att fråga hustillverkaren ifall det är något som du vill göra annorlunda på ditt hus.

Renovera badrummet med microcement

2 jul 2021

När badrummet inte faller en i smaken behöver man kompromissa med miljön. För miljön måste man tänka på. Då är det bra att man kan renovera, utan att riva ut allting, med hjälp av microcement.

Har du kakel i ditt badrum som du inte tycker är så snyggt? Kanske tycker du till och med att det rent av är fult. Du vill byta ut det, ingen tvekan om den saken. Men det finns en sak som skaver: det är inget fel på kaklet, egentligen. Det enda felet är att du inte gillar det. Annars är det helt och fräscht, till och med hyfsat nytt. Att då riva ut det bara för att det inte faller just dig i smaken kan kännas lite dumt. Dumt mot miljön. Att få lite dåligt miljösamvete är inte konstigt. För det är bra att tänka på miljön. Det måste man göra.

Miljövänligare badrumsrenovering

Om man kan försöka göra en badrumsrenovering mer miljövänlig, så bör man göra det. Istället för att riva ut kaklet, sätt på microcement! Microcement bygger bara på ett fåtal millimeter i tjocklek. Det läggs direkt på det befintliga kaklet, så inget slit och släng alltså. Det blir bara en förfining, kan man säga. Det är dessutom ganska enkelt att lägga just microcement och går fort i jämförelse med vanlig cement. Det brukar finnas lite olika nyanser att välja på så att man kan hitta den färg som passar ens smak. När allt är klart har man fått ett snyggt, uppdaterat badrum med minimala medel. Och tänkt på miljön.

Lätt att bygga hus

4 jun 2021

Ska du bygga ett hus men vet inte vilken ände du ska börja i? Vet du vilket hus du vill ha men vill ha en så bekväm byggnation som möjligt? Då finns det tips på hur du bygger hus på ett lätt sätt.

Om du vill bygga hus så kan du göra allting själv. Du kan hyra maskiner eller göra allt med handkraft. Men det kommer troligen ta mycket lång tid och du lär bli väldigt trött under resans gång. Motsatsen till att göra allt själv är att låta någon annan sköta allting. Det enda du behöver göra är att välja vilket hus du ska ha, välja vilken tomt du ska ha och sedan skriva under avtalet och betala. Några månader senare får du nyckeln i din hand och kan flytta in i ditt helt nya hem. Det blir troligen dyrare än om du gör det själv, men i gengäld så kommer det gå mycket fortare och möjligen även mycket bättre.

Välja rätt partner för entreprenaden

Ska du välja totalentreprenad i Stockholm så är det viktigt att du vet vad du vill ha ut av samarbetet. Glöm inte att läsa på allt i avtalet och att vara noga med vad du vill ska utföras. För även om du överlåter allt arbete till någon annan så är det du som står som byggherre och du har därför ett ansvar över det som sker under byggnationen. Men som byggform är det mycket smidigt och du slipper all samordning.

Hur kan du maxa utrymmet i din villa?

21 maj 2021

Har du en villa i Stockholm vet du att varje kvadratmeter är värd guld. Har du en källare som är trist och tråkig kan du förvandla den till ett rum. Du ökar då även värdet på bostaden för framtiden.

Tycker du att din villa i Stockholm är lite liten, men att bygga ut är lite omständligt och dyrt, finns det alternativ. Har du en källare kan du faktiskt inreda den. En källarrenovering i Stockholm kan vara mycket ekonomiskt. Det är inte alla som tänker på att den där tråkiga källaren med massa lådor kan förvandlas till ett helt nytt rum.

Vissa källare kan upplevas som lite väl trånga. Det är lite väl lågt i taket och därför blir det lätt lite klaustrofobisk känsla över källaren. I Stockholm finns det företag som faktiskt kan se till att gräva ut under huset för att takhöjden ska kunna justeras.

Vad kan du förvandla källaren till?

En källare kan faktiskt förvandlas från förvaring till en egen spa-avdelning. Det kan krävas en del arbete men i regel finns alla rör som behövs redan i källaren. Eftersom det kan finnas en del fukt i en källare kan du dock behöva fuktsanering och behandla väggar och golv. En bra firma i Stockholm kan hjälpa dig.

Du kan också skapa extra vardagsrum med en vinkällare. Det är ett perfekt sätt att kunna hitta nya möjligheter att umgås med vänner. Genom läcker inredning och genom att skapa känslan av fönster med tavlor kan du förhindra att det känns instängt.

Torr husgrund när det stormar och regnar

7 maj 2021

Hur får du en torr husgrund när du är utsatt för väder och vind? Kanske bor du till och med i Stockholms skärgård? Du behöver inte oroa dig, vilka förutsättningar du än har så finns det råd.

Salt och väta är många materials värsta fiende. Att bo i skärgården med närhet till båda dessa element kan vara en utmaning. För alla problem finns det dock en lösning. Det har funnits boende i skärgården i hundratals år, så det finns gedigen historik gällande friska husgrunder. Först och främst är det viktigt att du bygger på ett sätt som gör att din husgrund håller sig torr och stabil. Därefter är det viktigt att du ser till att förutsättningarna inte förändras på något sätt. Skulle de förändras, måste du följa efter för att bibehålla ett friskt hus.

Från skog till hav

Om du åker omkring i landet - från skog till hav - kan du se att hus och husgrunder ser olika ut beroende på i vilken miljö de finns. Hus som ligger nära havet brukar ha en rejäl murad grund, som gör att själva huset kommer upp en bit. Det är en teknik som tas till för att inte huset ska bli påverkat i händelse av höga vågor eller översvämning. Men det är också viktigt att ha en god dränering som gör att inte vatten blir stående på någon sida av huset. Om det behövs för att hålla ditt hus torrt, går det att anlita en firma som utför dräneringar. Läs mer om dräneringar på denna hemsida: stockholmdränering.se

Från vision till verklighet med en proffsmålare

21 apr 2021

Har du kommit på världens bästa färgidé till ditt hem? Eller kanske till arbetsplatsen? Fast du inser kanske att det kommer bli ett ordentligt målarprojekt som heter duga – vad gör man då?

Ibland får man en snilleblixt. Det bara plingar till i huvudet och en helt fantastisk idé poppar upp. I ditt huvud kan du se slutresultatet klart och tydligt. Du ser hur färgerna harmoniserar perfekt genom alla rum. Du ser hur makalöst magnifikt det kommer bli. Denna idé bara måste förverkligas, och det snabbare än genast.

Fast kanske är det precis då du inser problemet. Att hålla i och manövrera en pensel är kanske något du inte alls är bekväm med. Som handen i handsken – fast precis tvärtom. Helt plötsligt har den fantastiska färgidén i ditt huvud förvandlats till en katastrof.

Låt proffset fixa färgen

Om du vet att du måste hålla dig ifrån själva färgburken om din idé ska bli till ett bra resultat, vad gör du då? Det enda rätta är då såklart att kontakta en erfaren målerifirma. En erfaren målare kan konsten att omsätta dina visioner till verklighet. Och istället för att det ser ut som att det är ett gäng förskolebarn som kladdat runt med fingerfärg på väggarna, så kommer resultat istället se riktigt proffsigt ut. Det är ju inte så konstigt, eftersom erfarna målare är just det. Proffsiga, alltså. Så skynda dig att kontakta en målerifirma nu bums, innan din briljanta idé helt plötsligt bara försvinner! Sedan är det bara att njuta av slutresultatet.

Golvvärme kan skapa lyxkänsla i badrummet

15 apr 2021

Tänk att slippa gå på kalla kakelplattor när man hoppar in i eller ut ur duschen. Att installera golvvärme i samband med badrumsrenoveringen borde stå högt upp på allas önskelista.

Golvvärme ger en skön värme, särskilt i ett badrum där man ofta går barfota. Att satsa några extra tusenlappar vid badrumsrenoveringen och även installera golvvärme, kan ge den där känslan av lyx som man ofta drömmer om. Rent estetiskt kan man också vinna mycket på att använda golvvärmen till att värma upp hela badrummet och slippa tråkiga element. Det är inte särskilt svårt att installera golvvärme i badrummet men precis som kakel och klinkers, el och vvs, ska det göras av våtrumscertifierade hantverkare.

Det lönar sig att använda totalentreprenad

En badrumsrenovering innebär för de allra flesta en större kostnad. Men genom att använda sig av totalentreprenad i stället för att separat anlita alla de olika hantverkare som behövs, brukar man kunna komma ner något i pris. Ofta går renoveringen också snabbare eftersom byggfirman hela tiden ser till att rätt hantverkare kallas in för de olika momenten. Det finns flera bra byggfirmor som erbjuder totalentreprenad vid badrumsrenovering, men priserna kan variera något. Ta därför in kostnadsförslag från några olika byggföretag och jämför priser. Genom rot-avdraget får man som privatperson även dra av en viss del av arbetskostnaden. Tyvärr finns det både bra och mindre bra byggfirmor. Be därför också om referenser och ring upp dessa, fråga om de är nöjda eller om det finns något som kunde gjorts bättre. Läs mer om badrumsrenoveringar på denna sajt: badrumsrenoveringlidingö.nu

Ska du måla om ditt hus?

14 apr 2021

Det är ganska stora ytor som ska målas när man vill fräscha upp sitt hus. För att få ett bra resultat är det en god idé att anlita en yrkesman som vet hur man målar både noggrant och effektivt.

När du ska måla om ditt hus i Stockholm, kan det kännas frestande att göra det själv, som ett hobbyprojekt. Men i verkligheten, att göra allt jobb på sin fritid, kan också kännas ganska betungande. Låt någon annan göra jobbet, så kan du koncentrera dig på trevliga uppgifter, som till exempel att välja rätt färg.

Nyansen bestämmer du, kvaliteten får du hjälp med

Att välja rätt nyans är ditt eget personliga val, men att välja rätt sorts färg kan vara lite svårare när man inte är insatt i ämnet. Man målar olika ytor med olika typer av färg, och det där kan du be målaren förklara för dig. Ska du måla staketet och fasaden eller bara inomhus? Kanske får du välja flera olika nyanser och kvaliteter.

Även metoderna kan variera, och det är där målaren är så proffsig och har komplett utrustning. Ett staket kan sprutmålas i stället för att man ska lägga timmar på att komma åt överallt med en pensel. Vissa ytor rollas, andra målas med pensel. Du behöver i princip bara berätta var du vill att färgen ska hamna, så gör målaren resten, både för- och efterarbete. Att lägga ut skyddspapp och se till att färgen inte skvätter är också målarens arbete. Du får njuta av resultatet.

Skapa en fräsch ny lägenhet av en gammal

13 apr 2021

Riv ut allt och gör om allt från grunden eller välj vilka detaljer du vill förändra när du gör en lägenhetsrenovering. Det kan däremot vara klokt att ta ett rum i taget, med början i en ände.

Färger och material i lägenheter har gått igenom många typer av mode under åren som gått. Det är lätt och snabbt att bara ändra en gardin eller matta. Men modet har sträckt sig ända till golv, väggar, tak samt kök och badrum. Kanske kan du tycka att det är något mysigt med de orangea kakelplattorna till det bruna golvet i badrummet. Eller så tycker du att det är något som gör att du inte ens vill gå in i ditt badrum längre. Är du ute efter en ordentlig förändring, eller lägenheten är i stort behov av reparation, så är en lägenhetsrenovering det du ska satsa på.

Som ny igen

Är du händig och känner att du har tiden och orken så är det mycket som du kan göra själv vid en renovering av din lägenhet. Men kanske är du i stället den som väljer att anlita ett företag för att ta hand om alltihop. Fördelen med ett företag är att det går snabbare, blir proffsigt gjort och du kan lägga all din lediga tid på att vara ledig. De månader och år som kan passera under din renovering kan sänkas till veckor eller ett par månader. Därefter har du en ny, modern och fräsch lägenhet. Mer om lägenhetsrenovering på denna sida: lägenhetsrenoveringstockholm.nu

Planering av husbygge

11 apr 2021

Vilken magisk känsla att bygga sitt alldeles egna hus. Exakt så man själv vill ha det ska det bli. All från planlösning, till fäger och tak. Tillsammans ska alla delar bli till drömhuset.

Äntligen är det i full gång. Början på huset. Allt är noggrant planerat med hjälp av de bästa hantverkarna. Göteborg ska få ännu ett hus som kommer pryda den vackra staden. Det kommer att passa in så fint. Att grannarna blir avundsjuka är inget problem. Snarare helt förståeligt faktiskt. Detta huset ska bli över alla förväntningar. Huset ligger en bit från det nuvarande boendet. Men trots att vägen från jobbet inte direkt passerar huset så kan man inte hjälpa att man åker förbi. Varenda dag hinner det hända så otroligt mycket på bygget. Bara häromdagen blev det faktiskt till ett hus. Väggar och tak sitter på plats.

Bra samarbete

Få vågar drömma om att ha möjligheten att bygga sitt eget hus. Men nu står vi här och snart är huset redo att flyttas in i. Takläggare i Göteborg är där ute och jobbar just nu. De arbetar så hårt och förtjänar all beröm de kan få. Redan från start har de gjort ett helt fantastiskt jobb. Ute i ur och skur. Trots regn och rusk har de kämpat på. Vilka hjältar de är! Det har varit en rolig och spännande resa och huset är snart redo att flyttas in i. Allt ser perfekt ut. Taket smälter in fint bland de andra husen. Drömmen om ett eget hus har äntligen slagit in.

Billigare att slipa trägolvet än att lägga in ett nytt

5 apr 2021

Det är billigare att slipa om ett trägolv än att lägga in ett nytt, samtidigt som det är bättre för miljön. Vill man ha en större förändring kan man i stället satsa på en annan ytbehandling.

De flesta trägolv går att slipa om flera gånger, och det går till och med att slipa om vissa laminatgolv. Hur många gånger det går att slipa ett golv beror på hur tjockt det är, men också på hur många gånger det tidigare har slipats. Därför gäller det att vara försiktig då man slipar ett golv och slipa så lite som möjligt. Det kan ibland vara svårt att själv veta tjockleken på golvet och om det går att slipa. En professionell golvslipningsfirma kan ofta göra en kostnadsfri bedömning i samband med att de lämnar en offert.

Olika ytbehandlingar

För att golvet ska hålla riktigt länge behöver det också en skyddande ytbehandling. Men ytbehandlingen har också stor betydelse för golvets utseende och hur vi upplever det. Vill man ha en större förändring kan man färga in golvet ljust eller mörkt, eller till och med lasera eller måla det i en helt anna kulör. Men de flesta väljer att olja, vaxa eller lacka sina trägolv, och i dag finns det även matt lack. Vill man ha hjälp med golvslipning i Stockholm finns det flera bra och prisvärda företag man kan vända sig till. Ta in offerter från några olika och titta även på referenser. Glöm inte att också nyttja rot-avdraget på själva arbetskostnaden.

Inför bygget du planerar att göra

28 mar 2021

Drömmer du om en egen altan? De sena utekvällarna där du bara kan sitta och kolla på stjärnorna. Ett glas vin i handen och en bok håller dig sällskap. Det kan inte bli mycket bättre än så här.

Drömmar är till för att slå in, men givetvis måste man kämpa för det. En dag sitter du där med ditt vin och din bok. Du på din egna altan och njuter av livet. Det ger så mycket möjligheter, ett jacuzzi passar alldeles perfekt där. Varmt vatten med bubblor som håller dig varm även de kallaste kvällarna. Den där drömmen kan bli sann med en snickares hjälp. En snickare som kan sin sak. Din altan är inte långt borta nu, det första steget är att ta kontakt. Jaga dina drömmar, ingen dröm är för stor.

Fråga mer än en

För att få den bästa dealen och hitta den bästa snickaren för dig behöver du kontakta olika företag. När du går längs Uppsalas gator kan du ha turen att se snickare som erbjuder sina tjänster. Varför inte gå inom och se vad de kan erbjuda dig? I annat fall kan man även ringa till några olika företag, de är oftast glada till att kunna hjälpa. Se vad de olika har att erbjuda samt vad för offert på arbetet de har. En snickare i Uppsala är inte allt för svår att hitta. Med deras hjälp vid din sida kommer din utbyggnad bli perfekt. Behöver du inspiration har de massor att erbjuda.

Yrket som breddats

24 mar 2021

När man vill ha hjälp med installation eller åtgärdande av fel som rör vatten och avlopp finns det en yrkesgrupp som arbetar inom området. Ett område som även kan innefatta värmekällor.

Rörmokare är de som arbetar med allt som rör vatten och avlopp. Man installerar och reparerar allt som har med dessa två områden att göra. Men idag kan man även kontaka en rörmokare i Stockholm när det gäller värmepumpar. Det brukar i så fall handla om installation, service eller reparation av den sorts värmepumpar som har med vatten att göra på något sätt.

Och där ingår även varmvattenberedare. I vissa fall har man olika personal som arbetar specialiserat med ett av dessa områden i taget, alltså vatten och avlopp för sig och värme för sig. Men i mindre företag så har personalen kunskap om alla dessa tre områden.

Allt hänger ihop

Det är många olika funktioner i ett hus som på något sätt hänger ihop. Och fast att vatten och el är varandras motpoler och dessutom en livsfarlig blandning, så kan de ibland behöva kombineras. Det gäller exempelvis när man installerar en värmepump eller varmvattenberedare och när man installerar en bubbelpool eller pump till pool.

I vissa fall kan det röra sig om en installation som elektrikern kan göra i förväg och där rörmokaren endast behöver sätta i en kontakt. Men i andra fall kan man gå andra vägen och börja med rörmokarens arbete och avsluta med att elektrikern kommer till platsen och utför alla installationer gällande elområdet.

Med en OVK-besiktning nyser du mindre

24 mar 2021

Dålig luft inomhus måste vi undvika till varje pris. Om inte ventilationen fungerar ordentligt kan man både bli snuvig och få huvudvärk. Kolla därför ventilerna med en OVK-besiktning.

Ja, du gör det förstås inte själv, för man måste vara certifierad OVK-kontrollant för att få det rätt, men åtgärden är så viktig för din hälsa. I många fastigheter är det lag på att kontrollen ska göras med jämna mellanrum, just för att inomhusluften ska vara hälsosam. Du vet hur det är om man vistas i ett kontorslandskap eller ett klassrum där det känns ovädrat. Man blir inte särskilt effektiv.

Fel som inte märks direkt

Vid en OVK-besiktning går man igenom fläktar, ventiler och kanaler. Vem vet vad som gömmer sig där? Det kan vara döda insekter, möss och fågelfjädrar, fukt och mikrober. En rejäl rensning av rören kan vara precis det som behövs. Sådana smutsfällor syns inte, för det är bara fackmän som rotar i ventilationssystemet i vanliga fall.

Lika smygande är det om en fläkt lägger av i värmeväxlarsystemet. Det kanske bara blir lite tystare, men du tänker inte på det direkt. Du kan bli lite misstänksam om luften känns tung, och då ringer du en ventilationsfirma för säkerhets skull. När de skickar ut sin kontrollant för en OVK-besiktning vet du att det är proffs som kommer, och de är experter på ventilation. När de har gjort en grundlig genomgång av ventilationssystemet och åtgärdat felen, får du också ett protokoll, så du kan vara helt trygg med din inomhusluft. Läs mer om OVK på denna hemsida: ovkbesiktning.nu

Badrum var man vill

24 mar 2021

Drömmen om ett badrum som är nära sovrummet är så stor att många väljer att skapa ett extra badrum av en större garderob eller ett mindre rum. På det viset kan man få en extra toalett och badrum.

Man kanske kan tro att det bara är särskilda rum man kan omvandla till badrum, men det går faktiskt att skapa en gästtoalett eller till och med ett mycket stort badrum med många funktioner av vilket rum som helst. Det viktiga är att man har en stabil konstruktion som inte fjädrar och att man kan få plats med den typ av material som krävs för att slutföra projektet. Väljer man en liten toalett krävs det mindre kraft och kunnighet än om man väljer något som skvätter omkring vatten, som badkar eller dusch. Då krävs fuktspärrar och korrekt lutning.

Vikten av god kunskap

Ska man få ett badrum som är perfekt och som dessutom är godkänt av försäkringsbolaget ska man välja ett företag som är specialister på badrumsrenovering i Nacka. Genom att ta hjälp av ett sådant företag kan man lugnt välja och vraka bland allt man kan göra i sitt badrum. Kanske är det endast en eller ett par inventarier som behöver bytas ut, eller så går man all in och förändrar allt i sitt badrum. Populärt idag är exempelvis att installera någon typ av bastu. Det finns klassiska större modeller, men även mindre som ger infravärme och som är så pass små att bara en person i taget kan använda dem.

← Äldre inlägg

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.