Blogg

RSS

Nyckelfärdiga hus ett smidigt alternativ

26 maj 2022

Nyckelfärdiga hus är smidigare då det går betydligt snabbare från ide till färdigt hus. Proffsen tar hand om hela projektet till huset är inflyttningsklart.

Kenneth hade funderat en hel del på alternativet nyckelfärdiga hus ända sen en kompis skaffat ett sånt. Huset var fint och när det väl forslats till tomten gick det fort. Byggföretaget hade alla hantverkare som behövdes. Det handlar om snickare, målare, rörmokare, elektriker och andra specialister som kan tänkas behövas.

Anledningen till funderingarna var att han hade möjlighet att köpa en del mark för ett bra pris. Det var när en affärsbekant berättade att denne skulle sälja mark som idén poppade upp: att han skulle bygga radhus och sedan sälja dem. Då kunde det snabbt färdigställda huset vara en bra investering.

Nyckelfärdiga hus fick bli ny affärsidé

Kenneth hittade ett företag som specialiserade sig på nyckelfärdiga hus. Han kontaktade dem för att få lite mer information om de radhus de hade till salu. Han var tvungen att erkänna att han gillade det han såg. Den vinst han hade fått för ett halvår sedan skulle göra projektet enkelt för honom och dessutom ge pengarna tillbaka många gånger om.

Han bestämde sig för att göra slag i saken. Marken köptes och samarbetet med byggföretaget satte igång. De kontrollerade först att marken var stabil nog för de nyckelfärdiga husen. Kenneth behövde inte göra mycket förutom att lägga ut annonser där det i början var tecknade bilder. Kunderna kunde skriva upp sitt intresse för att sedan bestämma sig när de kom på visning. Läs visare om nyckelfärdiga hus här: www.nyckelfärdigahus.nu 

Målare på Östermalm lackar snabbt och enkelt ditt trägolv

14 maj 2022

Vill du vara säker på att ditt golv blir bra lackat anlitar du enkelt målare på Östermalm. Vill du ändå chansa och göra det själv kommer här några goda råd.

Nyslipade och lackade trägolv ger en naturnära och skön känsla. Det är snyggt, slitstarkt och är gemytligt. Så här går du tillväga för att det ska bli bra också:

 • Om golven är behandlade tidigare måste du först slipa bort överbliven lack med sandpapper. Börja med grovt och avsluta med fint. Kan du låna en slipmaskin går arbetet väldigt mycket snabbare.
 • Om det finns skador eller hål i golvet se till att laga dem innan du börjar lacka. Använd plastiskt trä.
 • Sopa bort allt överblivet damm.
 • Tvätta med inomhustvätt. Låt torka ordentligt.

Målare på Östermalm kan ta över när du blir osäker

När rengöring och förarbete är klart kan du antingen välja att låta en målare på Östermalm ta över – eller så kan du prova att gå vidare. Nu är det i så fall dags för lackning.

 • Innan du börjar med grundningslagret, se till att lacken är rumstempererad.
 • Lägg ett lager med outspädd lack.
 • När golvet torkat enligt anvisningarna slipa med sandpapper.
 • Våttorka bort damm.
 • Lacka två gånger till. Slipa gärna mellan strykningarna och torka bort slipdammet före nästa strykning.

Saker att tänka på:

 • Håll rent. All smuts fastnar och blir kvar i lacken.
 • Släpp inte in solljus, det kan orsaka ojämn torkning.
 • Vänta ett par dygn, eller längre, innan du börjar nyttja golvet.

Ta hjälp av en målare via denna hemsidsa: www.målareöstermalm.se

Lutande tornet i Pisa hade inte lutat med pålning

9 maj 2022

Tänk om man använt pålning vid bygget av kyrktornet till domkyrkan i Pisa. Då hade vi haft en turistattraktion färre i världen – men det hade stått stabilt.

Pålning är en teknik där man för ner långa pålar i marken för att säkerställa att en byggnad står stabilt oavsett kvaliteten på underlaget. Beroende på just underlaget använder man olika tekniker där pålarna kan bestå av trä, stål eller betong. Generellt sett behövs pålning om marken är fuktig och mjuk.

När lutande tornet i Pisa började byggas år 1173 – som ett klocktorn till stadens domkyrka – var marken där just av den kvaliteten. Byggtiden uppgick till nästan 200 år och en av orsakerna till denna långa tid var just att tornet redan efter några år började luta. Man försökte kompensera för detta genom att fortsätta byggandet i en något annorlunda vinkel.

Hur pålning hade hjälpt lutande tornet i Pisa

Lutande tornet i Pisa lutar idag 5 grader från centrumlinjen. Som värst var det precis före en stor restaurering under 90-talet. Innan dess var lutningen 5,5 grader. I och med restaurationen använde man olika pålningstekniker för att säkerställa att tornet inte skulle fortsätta tippa. Man ville heller inte räta upp tornet helt, då det skulle förlora sin unika särprägel.

Byggmästarna som skapade lutande tornet i Pisa borde ha tänkt på pålning inför byggprojekt, vilket man gör idag. Man analyserar marken, sätter de pålar man behöver och börjar först efter det att bygga. Kanske skulle tornet blivit klart 150 år tidigare på det viset.

Maskinuthyrning i Malmö låter företaget expandera och minska flexibelt

7 maj 2022

Maskinuthyrning i Malmö ger möjligheten åt ditt företag att framgångsrikt växa och krympa efter behov i stället för att långsamt bygga upp en dyr maskinpark.

Byggbranschen är en dyr bransch. För att driva ens den minsta byggfirma krävs det stora investeringar för att över huvud taget komma igång. För att ta sig an större projekt krävs det ännu större investeringar. Detta är något som få mindre firmor kan hantera och därför missar man att kunna lägga bud på större upphandlingar.

Är detta något du känner igen dig i för din egen byggfirma? Måste du tacka nej för att du inte har resurserna att driva igenom ett projekt? Det vill säga, du har inte maskiner och utrustning för det. Du kan planera och genomföra det – men inte materiellt.

Maskinuthyrning kan vända på allt

Maskinuthyrning Malmö är orden som kan vända på allt för dig. Genom att hyra maskiner och utrustning du behöver – när du behöver det – kan du helt enkelt budgetera för de utgifter som projektet kräver. När du hyr dina maskiner för ett projekt är det väldig lätt att göra det tydligt vilka utgifterna är för projektet.

Generellt är det enklare att hyra än att köpa maskiner. Du slipper serva dem. Du slipper förvara dem när de inte används. Det blir som med personal du hyr in för bara ett projekt: du behöver inte betala dem för tid när du inte har något projekt de kan jobba på. När du vuxit kan du däremot börja köpa in. Läs mer om att hyra maskiner i Malmö på denna hemsida: www.maskinuthyrningmalmö.nu

Vilka tapetverktyg behöver jag?

23 apr 2022

Dags att tapetsera? Idag är det enklare än någonsin att lyckas med en tapetsering. Med Easy-Up-tapeter och liknande modeller så blir en tapetsering ett både roligt och relativt enkelt projekt att ta från start till mål. Men, det handlar fortfarande om ett arbete som måste planeras och genomföras. En detalj som blir naturlig gäller verktyg. Vilka tapetverktyg behöver du för att klara en tapetsering? Vi går igenom de absolut viktigaste här nedan:

 • Tapetkniv. En tapetkniv är ett måste att använda om du vill slippa fula skarvar och samtidigt få raka, snygga linjer. Ett råd är att köpa tapetknivar till samtliga som ska hjälpa dig med din tapetsering. De tenderar nämligen att försvinna. Välj gärna en kniv som går att fästa i bältet också. Säkerheten ska gå i första rummet. En bra tapetkniv definieras av hur pass vass den är. Detta bör du tänka på: se till att bladet går att fälla in då kniven inte används.
 • Tapetborste. En tapetborste används av flera skäl och primärt så kommer den att underlätta vid tapetsering av hörn - eller bakom exempelvis ett element. Den används även för att släta ut våderna du satt upp och gör att du slipper se en massa bubblor dyka upp.
 • Tapetsax. Vill du inte använda en tapetkniv så finns det idag även tapetsaxar som är lite enklare att använda. En tapetsax kan även behövas i samband med att du ska tapetsera ytor som är lite svårare att komma åt och där en kniv blir omöjlig att använda. Tänk på att det är skillnad på höger- och vänster även vad gäller saxar!
 • Skarvrulle. En skarvrulle används för att maskera skarvar. Genom att rulla denna över en skarv så pressas denna ut och försvinner. Det skapar en bättre helhet.
 • Tapetlod. Ett tapetlod är ett ypperligt verktyg att använda för att få en tapetvåd att hänga rakt ned. Vattenpass är ett annat alternativ, men vår erfarenhet säger att ett tapetlod ger bättre resultat och är enklare att använda för personer som inte tapetserat så många gånger tidigare.

  Tapetverktyg - beställ samtidigt som beställer tapeter

  Ett tips gällande tapetverktyg är att du beställer sådana samtidigt som du köper dina tapeter. Många idag har redan upptäckt fördelarna som finns i att köpa tapeter online och genom detta dels få ett bättre pris och dels också få ett större sortiment att välja bland.

  En annan fördel med att köpa tapeter via nätet handlar om att man genom detta ges en bättre bild av hur tapeterna i fråga verkligen ser ut. Tittar man bara på en liten bild i en katalog så kan det vara svårt att få en helhetsbild och överföra den till den egna bostaden. Onlinebutiker är mästare på att ta fram inspirerande bilder av tapeter i olika rum och miljöer - det ger dig en bättre bild av hur vissa tapeter funkar, och hur andra fungerar sämre i ditt hem. Beställer du tapetverktyg i samband med att du köper tapeter så levereras allt i samma paket och du kan direkt sätta igång med att tapetsera så fort lådan anländer.

  Tänk även på att tapetsering kan ta lite tid och vara lite tricksigt att komma underfund med till en början. Att beställa någon extra rulle rekommenderas. Om den inte används så går det att returnera och få pengarna tillbaka utan problem!

Arkitekten i Östersund fixar drömhuset

21 apr 2022

Har du drömmar om ett hus du vill göra till verklighet men vet inte vart du ska börja? Då kan du vända dig till ett proffs i Östersund, en arkitekt som kan hjälpa dig att få dina drömmars hus.

De flesta av oss har någon gång haft en dröm om ett hus vi vill förverkliga men för vissa stannar det vid bara en dröm. Är du en av de som inte nöjer sig med att drömma utan du vill faktiskt en dag bo i just det där drömhuset? Du kanske har många funderingar på hur du ska gå tillväga och då kan det vara bra att diskutera detta med en arkitekt.

En arkitekt kan hjälpa dig att få ditt drömhus genom att du förklarar tydligt vad det är du behöver och vill ha. Och med en arkitekt vid din sida så kan också de där lite smågalna idéerna du har gå i uppfyllelse.

Hur hittar du en bra arkitekt?

Det lättaste sättet är nog ändå att göra ett sök på google, till exempel om du bor i Östersund så kan du söka på “arkitekt i Östersund” och du kommer säkerligen få många resultat att välja på. Se också om du hittar några recensioner så du har lite information om din tilltänkta arkitekt.

Det är också bra om personkemin stämmer överens med dig och din arkitekt och att ni kan prata öppet om dina idéer. Du ska känna dig trygg och hörd av din arkitekt för på så sätt kommer ni ha ett fint samarbete. Läs mer om arkitektur på denna sajt: https://karnvirke.se

Injektering - en smart lösning vid lagning av betong

21 apr 2022

Laga betong kan man göra med hjälp av injektering och det är en smart lösning som lagar betongen på nolltid. Misstänker du sprickor i din betong så bör du åtgärda dessa fortast möjligt.

Varför är det farligt med sprickor i betongen kanske du undrar? Jo, på grund av att dessa sprickor gör det möjligt för vatten att tränga in och förstöra betongen. Betongen luckras upp av fukten och på lång sikt kan det göra betongkonstruktionen instabil och det kan rentav bli en rasrisk i slutändan.

Om sprickor uppstår hela tiden så bör du gå till botten med problemet och se vad som orsakar dessa sprickor. Annars kommer lagningen bara vara en kortsiktig lösning och du kommer att bli tvungen att laga igen och igen. Det finns flera orsaker till att sprickor uppstår. Det kan bland annat vara dåliga skarvar i betongen, för mycket vikt på betongen av exempelvis tunga maskiner eller att det finns ett tomrum under betongen.

Så vad är injektering?

För att laga sprickorna kan man använda sig av injektering som är en mycket smart lösning på problemet. Injektering går ut på att man sprutar in ett material som lagar hålet och det kan vara exempelvis polyuretan eller epoxy.

När man använder polyuretan vid injekteringen så sprutar man in materialet som i sin tur sväller inne i sprickan med hjälp från den fukt som redan finns där. Vips så är sprickan lagad och du kan vara trygg i vetskapen att betongen är stabil igen.

Köpa container – en mycket bra idé

20 apr 2022

Du som behöver göra dig av med mycket saker på kort tid bör överväga att köpa en container. Det kan vara den perfekta lösningen på alla dina förvaringsproblem.

Hur mycket saker har du hemma som du inte behöver? Kanske är det dags att rensa. När det är dags att göra sig av med grejer finns flera alternativ. Du kan sälja på loppis eller lämna till återvinning. Men du kan också köpa en container och vänta lite till med att ta tag i problemet.

Kanske låter det som en extrem åtgärd att köpa en container för att lösa dina förvaringsproblem. Men alternativet är inte heller särskilt lockande. I en situation där du till exempel behöver tömma överfulla förråd med kort varsel krävs det en fysisk plats att hiva ned bråten i. Du kan ju inte lämna det på gatan.

Att köpa container är bra för långtidsförvaring

Det är inte så dyrt att köpa container som du kanske tror. Det är naturligtvis också möjligt att hyra en container. Men när kommer du egentligen få tid att gå igenom det du slängt ned i containern i panik? Kostnaden för att hyra container över lång tid kan dessutom överstiga priset på att köpa containern.

Du måste såklart också ha en plats att förvara själva containern. Utan egen tomt gäller det att vara kreativ. Kanske har campingplatsen extrapriser off season? Eller så kan du bara sätta lås på din container och inte låtsas om att det är din. Det är ju inte som att någon kommer orka stjäla den. Skaffa din egna container här: www.köpacontainer.nu

Ta hjälp med konstruktionsritning för husbygge i Västerås

19 apr 2022

När du bestämt hur ditt nya hus ska se ut är det dags att ta fram en konstruktionsritning. Västerås har duktiga konstruktörer som kan genomföra dina idéer.

Inga byggprojekt sätts igång utan en husdröm och tron på att allt man kan tänka också går att genomföra. Men när dessa idéer ska överföras till verkligheten kan du stöta på patrull. Det som verkade enkelt kan visa sig vara näst intill omöjligt. Men det brukar finnas lösningar. I alla fall om du anlitar rätt konstruktör i Västerås.

En konstruktionsritning är som en brygga mellan idé och färdigställt hus. Utan en konstruktionsritning går det inte att genomföra bygget. Även om du hyrt in en arkitekt som levererat professionella designplaner kommer du också behöva ta in en konstruktör som översätter arkitektens idéer till en konstruktionsritning byggarna kan arbeta efter.

En konstruktionsritning för innovativt husbygge

Västerås är en utmärkt stad att bygga hus i. Det är relativt lätt att hitta lediga tomter, och priserna är ännu inte i nivå med huvudstadens. Det gör att du har råd att pröva fler designidéer med din konstruktör. Våga ta ut svängarna, men lås dig inte fast vid något. Förbered dig på många och långa möten med firman som ska ta fram din slutliga konstruktionsritning.

Västerås erbjuder flera aktörer som gärna anstränger sig lite extra för att försöka lösa även mer utmanande husbyggen. Men respektera också ett nej. Säger konstruktören att en idé inte bär, så har hen säkert rätt. Och du vill ju inte att huset ska rasa ihop.

Bergsprängning Stockholm - nödvändigt i vissa lägen

10 apr 2022

Allt börjar med grunden. De flesta som planerar att bygga hus, en altan eller exempelvis ett garage eller fritidshus blir snabbt varse om att grunden är extremt viktig för byggnationens hållbarhet och livslängd.

För att grunden ska kunna bli stabil så krävs det dessutom ett förberedande markarbete vilket ofta innebär grävning. Här handlar det emellertid om att marken avgör hur man går tillväga. I vissa fall kan en bergsprängning i Stockholm vara nödvändig.

Ser man till just Stockholm så är det den stad i Sverige där flest byggnationer sker. Detta både privat och där större entreprenörer och byggherrar arbetar hårt med att bygga nya bostäder för att möta det behov som den enorma inflyttningen till huvudstaden för med sig. Som boende i Stockholm är du således ganska luttrad: du är van att se grävmaskiner och se hur trafik leds om; och du är också ganska van vid både vibrationer och ljud av en pågående bergsprängning i Stockholm.

Det senare är något som alltid måste ske kontrollerat. Att spränga bort berg eller större stenar handlar om att minimera riskerna och att alltid räkna på vilket tillvägagångssätt man ska använda vid varje enskild situation. Det får inte ske några olyckor. Ingen person får skadas och detsamma gäller för exempelvis bilar och närliggande bostäder.

Samma sak gäller även utanför staden. Planerar du att bygga en villa och där du rekommenderas en bergsprängning så måste du ta ett ansvar i att anlita en firma för bergsprängning i Stockholm. Vi tänkte ge tips om hur du ska säkerställa den kvaliteten och säkerheten på jobbet.

Hitta rätt företag för bergsprängning i Stockholm

Att spränga bort berg eller större stenpartier innebär alltid en risk i att närliggande omgivning skadas. Vibrationerna kan göra att närliggande hus kan skadas och själva sprängningen kan medföra att sten och grus flyger runt och åsamkar skada. Det är en av anledningarna till varför man måste säkerställa att det företag man anlitar för en bergsprängning måste veta sin sak.

Att man har vana innebär att täckningen sker korrekt, att en professionell besiktning utförs innan sprängningen sker - exempelvis i syfte att se hur grannarnas bostäder ser ut och att de verkligen klarar av en sprängning - och det innebär även att man använder sig av rätt utrustning samt har tillgång till transportmedel att forsla undan all sten med.

Hur hittar du detta? Ett säkert sätt att först och främst ta in offerter på jobbet och att kontakta så många företag som möjligt. Steg nummer två handlar om att undersöka företagen närmare. Har man F-skatt? Finns det några anmärkningar hos Kronofogden och kan ARN meddela dig några oegentligheter? Steg nummer tre är att gå till tidigare kunder: hur många nöjda kunder har man - och kan du få kontaktuppgifter till dessa?

En viktig sak gällande bergsprängning i Stockholm handlar om priset. Du får en offert och företaget kommer att hålla sig till denna i den mån det är möjligt. Men, bergsprängning är ett komplext projekt sett till att man aldrig riktigt kan veta vad som gömmer sig under jord. Kostnaderna kan bli högre, men viktigt i så fall är att det går genom dig. Du ska meddelas detta och inte få en obehaglig överraskning när fakturan skickas.

← Äldre inlägg

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.