Vilka tapetverktyg behöver jag?

Dags att tapetsera? Idag är det enklare än någonsin att lyckas med en tapetsering. Med Easy-Up-tapeter och liknande modeller så blir en tapetsering ett både roligt och relativt enkelt projekt att ta från start till mål. Men, det handlar fortfarande om ett arbete som måste planeras och genomföras. En detalj som blir naturlig gäller verktyg. Vilka tapetverktyg behöver du för att klara en tapetsering? Vi går igenom de absolut viktigaste här nedan:

 • Tapetkniv. En tapetkniv är ett måste att använda om du vill slippa fula skarvar och samtidigt få raka, snygga linjer. Ett råd är att köpa tapetknivar till samtliga som ska hjälpa dig med din tapetsering. De tenderar nämligen att försvinna. Välj gärna en kniv som går att fästa i bältet också. Säkerheten ska gå i första rummet. En bra tapetkniv definieras av hur pass vass den är. Detta bör du tänka på: se till att bladet går att fälla in då kniven inte används.
 • Tapetborste. En tapetborste används av flera skäl och primärt så kommer den att underlätta vid tapetsering av hörn - eller bakom exempelvis ett element. Den används även för att släta ut våderna du satt upp och gör att du slipper se en massa bubblor dyka upp.
 • Tapetsax. Vill du inte använda en tapetkniv så finns det idag även tapetsaxar som är lite enklare att använda. En tapetsax kan även behövas i samband med att du ska tapetsera ytor som är lite svårare att komma åt och där en kniv blir omöjlig att använda. Tänk på att det är skillnad på höger- och vänster även vad gäller saxar!
 • Skarvrulle. En skarvrulle används för att maskera skarvar. Genom att rulla denna över en skarv så pressas denna ut och försvinner. Det skapar en bättre helhet.
 • Tapetlod. Ett tapetlod är ett ypperligt verktyg att använda för att få en tapetvåd att hänga rakt ned. Vattenpass är ett annat alternativ, men vår erfarenhet säger att ett tapetlod ger bättre resultat och är enklare att använda för personer som inte tapetserat så många gånger tidigare.

  Tapetverktyg - beställ samtidigt som beställer tapeter

  Ett tips gällande tapetverktyg är att du beställer sådana samtidigt som du köper dina tapeter. Många idag har redan upptäckt fördelarna som finns i att köpa tapeter online och genom detta dels få ett bättre pris och dels också få ett större sortiment att välja bland.

  En annan fördel med att köpa tapeter via nätet handlar om att man genom detta ges en bättre bild av hur tapeterna i fråga verkligen ser ut. Tittar man bara på en liten bild i en katalog så kan det vara svårt att få en helhetsbild och överföra den till den egna bostaden. Onlinebutiker är mästare på att ta fram inspirerande bilder av tapeter i olika rum och miljöer - det ger dig en bättre bild av hur vissa tapeter funkar, och hur andra fungerar sämre i ditt hem. Beställer du tapetverktyg i samband med att du köper tapeter så levereras allt i samma paket och du kan direkt sätta igång med att tapetsera så fort lådan anländer.

  Tänk även på att tapetsering kan ta lite tid och vara lite tricksigt att komma underfund med till en början. Att beställa någon extra rulle rekommenderas. Om den inte används så går det att returnera och få pengarna tillbaka utan problem!

23 Apr 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.