Vad kostar det att anlita målare i Täby?

Täby, som ligger i Stockholms län, är en egen kommun med nästan 70 000 invånare. Även om 70 000 i sig inte är särskilt litet – är det inget mot Stockholm som har betydligt fler invånare än så. Med Täbys närhet till Stockholm följer ett utbud av tjänster som är mycket stort, troligtvis landets största. Det här gör att Täby-borna har många olika målare – med olika prisbilder – att välja mellan. Men vad kostar det egentligen?

Skyltar inte med priser på hemsidan

Precis som de allra flesta målare, skyltar inte målarna i Täby med sina priser på sin hemsida. Det här är givetvis eftersom inget generellt pris finns att ge. Istället beror det på vad det är för typ av jobb och vilka medarbetare som behövs för jobbet. Ett exempel på något som spelar in är resekostnaderna för firman. Om du bor långt bort från Täby, kan det hända att du måste en viss summa i ersättning per mil.

Vad det brukar kosta

Ofta är det så att man kommer överens om fast summa på förhand för jobbet. Vid sådana lägen beror det helt på vad det är för typ av jobb. Det är också vanligt att målaren för uppskatta hur många timmar jobbet kommer ta, och ta ett löpande timpris. Att bara ha ett löpande timpris kan dock vara lite farligt – sätt gärna ett pristak.

En målare kan ta allt mellan 300 och 600 kronor i timmen. Det här är då inklusive moms och innan rotavdrag. Tänk dock på att rotavdraget sänktes 2016. Du får inte längre dra av halva arbetskostnaden – utan endast 30 procent av den.

Faktorer som påverkar prissättningen

Som nämnt ovan är det vanligt att en målare tar allt mellan 300 och 600 kronor. Men vad är det egentligen som avgör detta? Naturligtvis har firmor ett visst pris från början – men det här går att påverka.

  • Var i landet man bor kan ha viss inverkan på priset. Ofta är det lite dyrare i större städer. Priserna i Täby påverkas förmodligen till följd av närheten till Stockholm.
  • Hur väl förhandlar du? En prissättning är sällan huggen i sten när det kommer till att anlita en målare eller annan hantverkare. Om du är en duktig förhandlare kan du troligtvis få ner priset lite grann. Kanske kan du även få något på köpet som inte skulle ingått annars.
  • Hur omfattande är jobbet? Om du behöver ett hus eller fönster ommålat är viktigt för att uppskatta ett pris.
  • Är det extra krävande jobb? Om en målare med särskild erfarenhet eller kompetens krävs, kan du förvänta dig ett något högre timpris.

Det enklaste sättet att få en prisuppgift är förstås att kontakta en målerifirma och beskriva det arbete man vill ha utfört.

 

19 Mar 2017

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.