Trädfällning i känsliga miljöer i Stockholm

Ska ni bygga men behöver först hjälp med att röja och såga ner träd på tomten? Anlita i så fall ett företag som är specialiserade på trädfällning i Stockholm.

Det är vanligt att den som ska bygga ut eller nytt först måste röja och fälla träd på tomten. Men det gäller att tänka till och inte fälla fler träd än nödvändigt. Det kan bli väldigt kalt och tomt utan träd på tomten. Man kan visserligen plantera nya, men det tar lång tid för träd att växa sig stora.

Säkraste sättet att ta ner träd på är sektionsfällning. Då sågar man ner trädet bit för bit och riskerar inte att trädet faller över grannens hustak. Det är inte vem som helst som kan fälla träd genom sektionsfällning eftersom man ofta måste klättra upp i trädet. Arborister är ofta utbildade i sektionsfällning.

Kan man använda rotavdraget vid trädfällning?

Det kan vara bra att känna till att man som privatperson kan använda rotavdraget vid trädfällning och stubbfräsning. Att ta hjälp med trädfällning i Stockholm kan annars vara rätt kostsamt. Därför ska man också jämföra priser mellan olika företag genom att ta in offerter. Hur mycket det kostar beror till stor del på hur lång tid det tar att fälla träden.

Om man inte tänker elda upp det avverkade materialet själv kan det vara bra att också låta arboristen frakta bort träden. Man brukar också kunna få hjälp med beskärning av träd och stubbfräsning. Det sistnämnda passar bra om man har tänkt plantera på platsen eller anlägga gräsmatta. Ta hjälp med trädfällning av experter från detta företag: trädfällningstockholm.se 

25 Oct 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.