Torr husgrund när det stormar och regnar

Hur får du en torr husgrund när du är utsatt för väder och vind? Kanske bor du till och med i Stockholms skärgård? Du behöver inte oroa dig, vilka förutsättningar du än har så finns det råd.

Salt och väta är många materials värsta fiende. Att bo i skärgården med närhet till båda dessa element kan vara en utmaning. För alla problem finns det dock en lösning. Det har funnits boende i skärgården i hundratals år, så det finns gedigen historik gällande friska husgrunder. Först och främst är det viktigt att du bygger på ett sätt som gör att din husgrund håller sig torr och stabil. Därefter är det viktigt att du ser till att förutsättningarna inte förändras på något sätt. Skulle de förändras, måste du följa efter för att bibehålla ett friskt hus.

Från skog till hav

Om du åker omkring i landet - från skog till hav - kan du se att hus och husgrunder ser olika ut beroende på i vilken miljö de finns. Hus som ligger nära havet brukar ha en rejäl murad grund, som gör att själva huset kommer upp en bit. Det är en teknik som tas till för att inte huset ska bli påverkat i händelse av höga vågor eller översvämning. Men det är också viktigt att ha en god dränering som gör att inte vatten blir stående på någon sida av huset. Om det behövs för att hålla ditt hus torrt, går det att anlita en firma som utför dräneringar. Läs mer om dräneringar på denna hemsida: stockholmdränering.se

7 May 2021

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.