Tankar om att renovera stugan? Våra tips och råd

Går du i renoveringstankar? Börjar kanske sommarstugan bli sliten och är den nu i behov av en uppfräschning? Anlita då en yrkeskunnig för att projektet ska gå både snabbt och smidigt!

I flera år har den stått där och välkomnat er ankomst vid sommarens början. Varje år har ni tillsammans med den skapat ljuvliga minnen om lummiga skogspromenader, nattdopp i sjöar och spelkvällar framför brasan. Sommarstugan – den trogna och stabila följeslagaren varje sommar. Hemmet iväg från hemmet. Men har du kanske de senaste sommarvistelserna märkt av den slitna fasaden? Har det kanske rentav funnits ställen på stugan som har gått sönder men som du ännu inte gjort vid? Har du tänkt att du ska fixa det nästa år? Då kanske det är dags nu! En stuga är verkligen en fantastisk lyx. Med en sommarbostad får man chansen att komma iväg och uppleva något nytt samtidigt som man har ett tryggt och mysigt hem att komma hem till efter dagens äventyr.

Även stugan behöver omtanke

Det är lätt att komma ihåg och göra någonting åt det slitage och de skador som uppkommer på bostaden vi lever i. Vi har liksom inget annat val, eftersom huset helt enkelt måste klara av hårda vintrar och stormiga höstoväder för att vi ska kunna leva i det. Annat är det med sommarstugan. Eftersom vi bara vistas där om somrarna när vi varken utsätts för särskilt kalla vindar eller snö, är det lätt att glömma att även stugan kan vara i behov av en renovering. Faktum är att det kan vara rent av skadligt och farligt att låta säsongerna gå utan att kolla vilket skick stugan är i. Kanske har vintern skadat någonting som inte visar sig förrän på sommaren? Kanske har det uppkommit något läckage som i sin tur har lett till fukt och mögel i väggarna?

Dags att planera för att renovera

Det kan alltså vara hög tid att renovera sommarstugan. Vid första anblick är det lätt att tänka att det är någonting som man kan göra själv. Det kanske går helt okej. Men det bästa är att kontakta en yrkeskunnig. En snickare kan gå igenom stugan och upptäcka fel som gemene man inte ser. Dessutom är det tryggare att låta ett proffs sköta jobbet från första början. Då vet man att allt blir gjort på rätt sätt och man slipper eventuella extra kostnader för att bättra på ett halvdant jobb.

22 Mar 2020

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.