Takunderhåll och takmålning med garanti

Vill man att taket ska hålla riktigt länge måste man löpande underhålla och reparera det. För tak av plåt eller betong är takmålning en viktig del av detta.

Alla tak utsätts för hårda påfrestningar. Luftföroreningar, sol, regn, snö och blåst sliter hårt på alla typer av takmaterial. För plåttak innebär det ofta att färgen bleks och så småningom flagnar. På tak med betongpannor nöts ytskiktet bort och färgen bleks. Åtgärdar man inte slitagen kommer taket att åldras i förtid.

Att byta och lägga om ett tak är kostsamt och därför lönar det sig verkligen att satsa på takunderhåll. Som villaägare, fastighetsägare eller bostadsrättsförening är det viktigt att årligen besiktiga fastighetens tak. Då ser man om det har tagit skada under vintern eller om det är dags att tvätta och måla om taket.

Anlita ett företag som är specialiserat på takmålning

Är man en bostadsrättsförening, villaägare eller större fastighetsägare som vill ha hjälp med takmålning finns det särskilda företag som är specialiserade på detta. Enklast är att söka på nätet på exempelvis takmålning för BRF och det kommer upp flera intressanta alternativ. Det är alltid bra att jämföra priser genom att ta in kostnadsförslag från minst två olika företag.

Förutom priset kan det vara klokt att jämföra villkor. Vissa takmålare erbjuder nämligen minst tio års garanti på sitt arbete. Slutligen ska man också, innan man skriver kontrakt med någon, ta referenser – och även ringa och ställa frågor. Relevanta frågor kan exempelvis vara: blev arbetet bra och färdigt i tid?

2 Nov 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.