Takläggare i Västerås anlitades för byte av tak

Vanligt underhåll av huset i Västerås kan många sköta själv. När det är dags att byta tak bör man dock anlita en professionell takläggare för bästa resultat.

Nils och hans fru hade bott i samma hus i 37 år. De var båda två sådana som tyckte om att ha saker för händerna. Alltså hade de varit noga med att hålla efter både hus och trädgård under alla år. Fasaden hade målats om mer än en gång och fönster hade renoverats eller bytts ut mot nyare modeller.

En sak som Nils dock inte hade gjort mycket åt under åren var taket, mer än att byta ut någon panna då och då. Nu började det dock kännas som att taket var husets svaga punkt. Det var alltså hög tid att byta tak. Skulle de välja tegeltak igen, eller kanske byta till betongpannor eller plåttak?

Bra kontakt med vald takläggare

Nils kontaktade en takläggare i Västerås. De kom ut och tittade på det befintliga taket. Det gjordes även en inspektion inifrån, för att se att takstolar och reglar fortfarande var i gott skick. Det verkade som tur var inte vara några större problem med dessa. Det som skulle behövas var ny underlagspapp och takläkt och sedan tegelpannor ovanpå detta.

Det var fascinerande att se arbetarna arbeta uppe på taket. Naturligtvis hade de säkerhetsutrustning som hindrade dem från att falla ned, men det såg ändå vådligt ut. Det dröjde inte länge förrän taket var klart. Det här taket skulle garanterat hålla under resten av Nils livstid.

8 Aug 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.