Takläggare i Gävle inspekterar hustak

Om du vill säkerställa att ditt tak håller tätt och är oskadat, kan du låta en takläggare i Gävle inspektera taket och föreslå lämpliga förbättringsåtgärder.

Det är närmast en självklarhet att takpannor på ett hustak måste vara intakta och inte vara spruckna för att vattnet inte ska tränga in. Men hur vet du det? Allt syns inte från markplanet och för många kan det vara svårt att klättra upp på taket för att konstatera faktum.

Ditt hus ligger havsnära och utsätts varje höst för kraftiga vindar. Till det kommer skyfall och vinterns snö kan tynga taket rejält. Och när snön smälter, ges många möjligheter för vattnet att tränga in om dina tegelpannor blivit spruckna. Du är orolig för hustakets status och du kontaktar en takläggare.

Takläggare byter takbeläggning

En takläggare kan naturligtvis lätt och smidigt ta sig upp på ett tak. Hon eller han undersöker inte bara takpannor utan även vindskivor och hängrännor. I ditt specifika fall har flera tegelpannor fått skador av vind, snö och frost. Vindskivorna har råkat ut för samma öde och träet under plåten har ruttnat.

Takläggaren från en takfirma i Gävle går rakt på sak. “Det bästa du kan göra är att byta tak och jag föreslår att du lägger ett tak i plåt”, säger han. “Ett plåttak kommer att bli snyggt och prydligt på ditt hus och dessutom är plåttak underhållsfria med lång livslängd”, fortsätter takläggaren. “Och för mig går det lätt, snabbt och smidigt att montera plåtarna med skruvar som döljs av överlappande plåt”.

19 Jun 2023

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.