Takläggare i Uppsala som lägger alla typer av tak

Ska man byta taket och lägga nytt ska man anlita en takläggare som är specialiserad på den taktyp man tänker lägga. Här kommer några tips för er i Uppsala.

Tegel, betong, papp, plåt och sedum är bara några av alla de olika material och taktyper som finns. Vanligtvis är det arkitekten som väljer taktyp när huset ritas, och man brukar använda samma takmaterial när det är dags att lägga om taket. Detta eftersom arkitekten troligtvis hade en tanke med valet.

Vill man ändå byta taktyp måste man först ta reda på om det överhuvudtaget är möjligt. Taklutning, takstolar och husets läge har betydelse för vilket takmaterial man kan lägga. Bor man i ett kustnära område där det blåser en del kan det vara praktiskt med ett takmaterial som verkligen sitter fast, exempelvis ett bandtäckt plåttak.

En takläggare ska man boka i god tid

Takläggning ska helst utföras på sommaren då risk för regn är som lägst. Men spänner man ett väderskydd över huset kan man även lägga om taket vintertid, fast det blir förstås betydligt dyrare. Det gäller att boka takläggaren i god tid eftersom det kan vara svårt att hitta någon i sista minuten.

Ta in kostnadsförslag från några olika, och fråga om de har erfarenhet av att lägga taktypen. Viktigt är också att takläggaren använder material som är av bra kvalitet och anpassat för nordiskt klimat. Bara då får man ett tak som håller så länge som utlovat. Vill man vara säker väljer man en takläggare som lämnar garanti.

6 Dec 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.