Takläggare i Norrtälje vill inte heller trilla ned – och vet hur det ska undvikas

Takläggare i Norrtälje är inte immuna från att trilla ned från taket. Men det är betydligt mindre risk att de gör det, än den amatör som ska lägga om tak själv.

Vad är det värsta som kan hända om man arbetar uppe på ett tak? Att man trillar ned, såklart. Det är långt ned till marken och man kommer slå sig halvt fördärvad när man landar. Det här är en stark orsak till varför det är en sämre idé att som lekman lägga om sitt eget tak. Det är nämligen svårare än man kan tro att hålla sig på benen på hög höjd.

Yrsel och svindel kan drabba vem som helst som inte är van vid att arbeta på hög höjd. Om man sätter det i relation till hur sällan det är som lekmän har rätt säkerhetsutrustning som selar och korrekta fästpunkter, blir det snart tydligt att det är bäst att lämna över takläggandet till någon annan.

Takläggare är höghöjdsarbetare

Självklart vill heller inte takläggare i Norrtälje trilla ner från taket. Eller takläggare i någon annan kommun. Det är inte mindre olyckligt om en yrkesman trillar ned än en lekman. Men risken för att det ska hända är mycket, mycket mindre. Den som arbetar på hög höjd i yrket är ofta medveten om riskerna på ett annat sätt än en amatör. Arbetet anpassas därefter.

Även utrustningen anpassas efter riskerna på hög höjd. Till exempel brukar takläggare vara mycket noggranna när det gäller vilka skor de har på sig. Arbetsskor behöver både skydda fötterna och ge ett bra grepp på tak, som ibland kan bli hala om det till exempel regnar.

21 Mar 2023

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.