Ta hjälp av en målare

Många ser att den färdigsnickrade byggnaden också är den färdiga byggnaden. Detta oavsett om det handlar om ett attefallshus, en veranda eller om en friggebod. Vi skulle definitivt lyfta på hatten, gratulera till ett bra jobb - men även tillägga att mycket återstår innan du fullt ut kan säga att det är klart.

Återstår gör nämligen att måla byggnationen; något som dels ger den det lilla extra och som dels också är viktigt sett till att färg har skyddande egenskaper och som därigenom förhindrar att regn, snö och annat väta tränger in i virket och ger fuktskador. Det är de flesta medvetna om, men man gör ändå fel. Ofta så är man dels trött efter att ha byggt och arbetat och dels så vill man också bli färdig och få visa upp mästerverket i fråga.

Har du byggt ett attefallshus på egen hand på din tomt i Stockholm så vill du också visa upp detta för alla du känner. Frågan är vad du visar upp? Det leder oss till målningen och vikten av att ta hjälp av en målare. I och med att du är trött och vill visa ditt färdiga attefallshus så kommer du att slarva med måleriet.

Det ger A) ett sämre skydd och där du kommer att få måla om byggnaden inom en snar framtid och B) ett väldigt mycket sämre intryck rent estetiskt. Därför bör du låta en målare slutföra det arbete som du påbörjat. Så dyrt är det inte.

Hitta en prisvärd målare i Stockholm

Det finns en fördel i att bo i en större stad som Stockholm då man vill hitta yrkesmän till bra priser. Konkurrensen är ofta högre än i mindre städer och rent konkret så innebär det att du som kund kan använda denna till din fördel så det kommer till priset.

Genom att kontakta flera målare och begära in offerter så kan du också se vilket som är att anse som ett rimligt pris, dels så kan du använda det billigaste priset för att förhandla ner en dyrare offert från en annan målare. Varför då inte bara direkt välja den billigaste målare som finns i Stockholm? För att billigt inte är synonymt med bäst.

Anlita en målare med bra referenser

Det kan vara en fallucka att enbart välja målare med plånboken och ta den absolut billigaste. Viktigast är att jobbet blir korrekt gjort och många målare (och andra hantverkare) som är oseriösa jobbar med lockpriser. Undvik dessa och gå upp en prisnivå.

Ett bra sätt att säkerställa kvalitet är att ringa referenser och se hur tidigare kunder upplevt arbetet man betalat för. Det ska du alltid begära innan du skriver ett avtal. Att kolla referenser är A och O för att få ett korrekt utfört arbete.

18 Oct 2018

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.