Släpp in mer färg i livet med av målaren i Solna

Över hela världen finns ett enhetligt färgsystem som alla målare i Solna har koll på. Oavsett om man befinner sig i Australien eller Indonesien är NCS-koden samma för just den kulör man valt.

Vad är färg egentligen? Ett pigment som går att skifta mellan olika kulörer och nyanser. Det är häftigt med färg. Att gå till en färghandlare och säga att man ska måla vitt är inte så enkelt som det låter. Först ska man veta om färgen är för inomhusbruk eller utomhusbruk. När man avhandlat det så kommer man till nyanser.

Vitt återfinns i många olika nyanser

Det kan tyckas vara enkelt att välja en färg som vitt, men det inte är så lätt. Ska den gå mot grått, gult eller grönt? Nyanser som inte är helt synliga för ögat när man betraktar dem. Lägger man däremot en annan nyans av vitt bredvid blir det väldigt tydligt i skillnader.

När man rådfrågar målare om hjälp kommer de att fråga i vilket ljus färgen kommer att befinna sig i. Solljus ger färgen en viss nyans, medan en lampa inomhus kan göra att samma färg ser helt annorlunda ut. Kanske vore det enklare att välja blått, grått eller rött, kanske vän av ordning tänker. Det är dock precis likadant där. Att se en färg i skenet av ett lysrör hos färghandlaren ger en helt annan nyans hemma. Det är viktigt att provmåla innan målaren utför sitt arbete så man inte behöver måla om direkt för att nyansen är fel. Läs mer om målare på denna sajt: målaresolna.nu

17 Nov 2021

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.