Skapa olika effekter med färg

Att förändra sitt hem med ny färg är både roligt och enkelt. Men innan man målar tak, väggar, snickerier, golv eller något annat finns det några saker som det kan vara bra att tänka på.

Färg är så mycket mer än just färg och kulör. Man kan också skapa olika effekter med färg. Det finns exempelvis magnetfärg och griffelfärg som båda kan ge en snygg och rolig effekt.

Färg är också struktur och känsla, och tycker man om den matta sträva känslan av betong finns det speciell färg som kan ge den effekten. Man kan välja att färgsätta taket eller måla med flera olika kulörer i ett rum. Även golvet kan man måla med färg eller en lasyr. Valmöjligheterna är oändliga och det är bara fantasin som sätter stopp.

Viktigt att inte slarva med förarbetet

Innan man börjar måla finns det en hel del förarbete som måste göras, annars blir inte slutresultatet bra. Hål och ojämnheter måste spacklas i och sedan slipas så att ytan blir jämn. Smuts och damm måste också städas bort från ytan. Att tejpa lister och skruva bort vägguttag och strömbrytare innan man börjar måla gör också att man får ett mer proffsigt resultat då det är lätt att man målar utanför. Viktigt att komma ihåg är att tejpen ska tas bort med en gång efter att man målat klart. Låter man den sitta längre riskerar man att den torkar fast och att färg följer med då den sedan tas bort. Läs mer om målare på denna webbsida: https://www.målaresolna.biz 

23 Nov 2020

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.