Ska du måla om ditt hus?

Det är ganska stora ytor som ska målas när man vill fräscha upp sitt hus. För att få ett bra resultat är det en god idé att anlita en yrkesman som vet hur man målar både noggrant och effektivt.

När du ska måla om ditt hus i Stockholm, kan det kännas frestande att göra det själv, som ett hobbyprojekt. Men i verkligheten, att göra allt jobb på sin fritid, kan också kännas ganska betungande. Låt någon annan göra jobbet, så kan du koncentrera dig på trevliga uppgifter, som till exempel att välja rätt färg.

Nyansen bestämmer du, kvaliteten får du hjälp med

Att välja rätt nyans är ditt eget personliga val, men att välja rätt sorts färg kan vara lite svårare när man inte är insatt i ämnet. Man målar olika ytor med olika typer av färg, och det där kan du be målaren förklara för dig. Ska du måla staketet och fasaden eller bara inomhus? Kanske får du välja flera olika nyanser och kvaliteter.

Även metoderna kan variera, och det är där målaren är så proffsig och har komplett utrustning. Ett staket kan sprutmålas i stället för att man ska lägga timmar på att komma åt överallt med en pensel. Vissa ytor rollas, andra målas med pensel. Du behöver i princip bara berätta var du vill att färgen ska hamna, så gör målaren resten, både för- och efterarbete. Att lägga ut skyddspapp och se till att färgen inte skvätter är också målarens arbete. Du får njuta av resultatet.

14 Apr 2021

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.