Samverkansbalk – så organiserar du bygget

En ombyggnation är ett lagspel där människor, verktyg, utrustning och maskiner spelar varsin roll. Alla är beroende av varandra. Inte minst finns det plats för en samverkansbalk.

En vanlig balk har antagligen de flesta hört talas om. Det är en sådan där avlång konstruktionsgrej som används för att lasta långa och tunga saker. I synnerhet i samband med om- och nybyggnationer. Men få människor vet kanske vad en samverkansbalk är. Låt oss leka lite med orden och bygga upp en idé om vad en samverkansbalk skulle kunna vara. Istället för att det ska vara en variant av en vanlig balk, vilket det är, så ska du få använda din fantasi. Plocka ut orden “samverkan” och “balk”. Vad får du? Balkar som samverkar, ja absolut, men på vilket sätt? Det är här du kan spela ut hela ditt kreativa register.

En samverkansbalk kan samverka med flera

Det är oerhört roligt att föreställa sig ett gäng balkar samverka med varandra. Organisera sig och slå sig ned i en soffgrupp med varsin kopp kaffe och samverka. Prata igenom projektet och tydliggöra vem som ska göra vad. Sätta ihop ett samarbete, kort sagt. En lustig bild, men egentligen inte så långt från sanningen egentligen. En samverkansbalk måste kunna användas tillsammans med andra balkar. Med andra ord, de måste kunna samverka. Även om de antagligen gör det i en mindre levande variant än vad du fick se prov på här. Men det är som sagt kul att föreställa sig någonting annat.

4 Apr 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.