Så mycket ska ett industrigolv tåla

Ett industrigolv är ett golv som läggs i lokaler där golvet tenderar att slitas extra mycket. Golvet ska stå pall för hårda påfrestningar och kraven är därför höga även på golvläggarna.

När man ska lägga golv i typ shoppinggallerior, sporthallar eller lagerlokaler kan man inte lägga vilket golv som helst. Det går inte att lägga in en heltäckningsmatta, badrumsklinkers eller vanligt parkettgolv som du annars skulle ha i ditt vardagsrum. Nej, det kommer inte på fråga. För sådana typer av lokaler krävs det ett riktigt industrigolv. Ett industrigolv som du kan ställa andra krav på än vad du kan med de golv du har hemma i bostaden. De ska nämligen tåla sulor från hundratals, kanske tusentals, besökare varje dag. Truckar och leveransbilar ska köra på golven. De utsätts med andra ord för en helt annan påfrestning än vanliga golv.

Industrigolv läggs med ett syfte

När golven utsätts för dessa påfrestningar slits de såklart också snabbare. Om det hade varit ett vanligt golv, alltså. Inte ett industrigolv. För det är ju hela poängen med industrigolv. Att de på ett bättre sätt ska stå emot alla de tyngder och ansträngningar som lokalen kräver av golvet. Industrigolv heter industrigolv av en anledning. De läggs med ett syfte. Ett syfte att hålla över lång tid baserat på vad de ska användas till. Bara för att golvet utsätts för mer innebär det förstås inte att du vill behöva byta ut golvet oftare än nödvändigt. Exakt därför behöver du ett industrigolv. Läs mer om industrigolv på denna hemsida: https://www.industrigolv.net/ 

9 Oct 2021

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.