Så lyckas ni med badrumsrenoveringen

Att renovera ett badrum är ett roligt men kostsamt projekt. För att det ska bli lyckat krävs en del planering och att man gör saker rätt redan från början. Här är några saker att tänka på.

Vid alla renoveringar är det alltid bra att först sätta en budget. Ibland är den beroende av hur mycket man kan få låna av banken och då är det en bra början att först kontakta dem. Fundera över vad ni vill ha plats med i badrummet och rita även en enkel skiss över rummet. Ska där finnas dusch, badkar eller kanske plats för båda? Vill ni även ha in en tvättmaskin och kanske någon smart förvaring? Kanske byta plats på toalett och tvättställ?

Naturligtvis kostar det extra att flytta på avlopp och ledningar, men det kanske kan vara värt det om planeringen blir bättre. Fundera även på vilken stil ni vill ha på badrummet och låt er inspireras av inredningstidningar och bilder på nätet. Gör gärna en inspirationstavla med färger, material och bilder på badrum som ni tycker om.

Viktigt att även känna på materialen

När man renoverar ett badrum är materialvalen viktiga för både känslan och utseendet. Därför är det bra att besöka olika butiker med badrumsinredning för att där både kunna se och känna på olika material. Dessutom får man en bättre känsla för vad som passar ihop. Ett badrum ska man ofta leva länge med och det är därför viktigt att det blir som man vill ha det.

När man vet hur man vill ha badrummet tar man med sig skissen till en firma specialiserad på badrumsrenovering. De kan även hjälpa till med själva planeringen om man är osäker och behöver råd. Många gånger har de bra tips och smarta lösningar som man själv inte tänkt på.

Skriv ett ordentligt kontrakt med byggfirman

De flesta som renoverar sitt badrum väljer totalentreprenad då de väljer byggfirma. Givetvis måste byggfirman även vara specialiserad på badrumsrenovering och ha de rätta certifieringarna för att få utföra arbeten i våtrum. Begär in offerter från ett par olika firmor och jämför priserna.

Det är även viktigt att titta på erfarenhet och referensobjekt. Skriv sedan ett ordentligt kontrakt med den firma som ni väljer. Alla moment som ska göras ska stå med, inklusive slutpris på hela renoveringen. Det är även bra om det står när renoveringen ska vara färdig och vad som sker om det uppstår förseningar.

27 Aug 2020

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.