Så kontrollerar du hantverksföretaget i ”Svarta Listan”

Om en golvslipning behöver genomförs är det vanligt att man tar in offerter från flera olika företag. Det kan skilja en hel del i pris vilket självklart är den främsta orsaken att jämföra. Att jämföra är första steget – men man får inte glömma att kontrollera de olika företagen. Det är däremot något som många glömmer bort. Men skulle du verkligen vilja anlita ett företag för att slipa dina golv om du vet att företaget struntar i Allmänna Reklamationsnämndens råd? 

Kolla med hjälp av Svarta Listan

Det finns ett enkelt sätt att minska denna risk och det är att kontrollera ARN:s så kallade Svarta Lista innan en hantverkare anlitas. I denna guide utgår vi ifrån att en person vill ha hjälp med golvslipning och hittat ett företag i Nacka som kan erbjuda denna tjänst. 

1. Gå till Radron.se

Gå till hemsidan och klicka på ”Svarta Listan” i menyn till höger. 

2. Välj kommun eller land

I detta fall vill konsumenten kontrollera hantverkare i Nacka och väljer därmed denna kommun i rullistan. Inom Sverige är samtliga kommuner med och kan därmed väljas. Är det ett utländskt företag är dessa listade efter det land de är registrerade i. 

3. Välj bransch

Nästa steg är att välja vilken bransch. Välj sedan kategorin Bostad. Det kan vara lätt att tro att ”Bostad” enbart ska täcka företag så som mäklare osv. Men ser man på vilka företag som finns inom denna kategori så hittas en hel del hantverkare. 

4. Se vilka företag som bör undvikas

Nu visas vilka företag i Nacka som under det senaste året gått emot Allmänna reklamationsnämndens råd. I början av 2018 fanns här enbart ett företag inom denna kategori och med tanke på det breda utbud av hantverkare och golvläggare som kan erbjuda golvslipning i Nacka är det ju inte svårt att hitta ett bättre alternativ. 

Man kan kolla vem som har klagat

Det går även att klicka på företagets namn för att se vad som legat bakom klagomålet till ARN. Det företag som låg på listan 2018 hade fått klagomål mot sig eftersom kunden ansåg att renoveringen av deras hus i Nacka hade sämre skick efter renoveringen än före. Efter att ARN gått igenom ärendet valde de att ge kunden rätt och rekommenderade byggföretaget att återbetala över 320 000 kr. Eftersom företaget inte betalade tillbaka kom de på listan. En dålig golvslipning kostar självklart inte lika mycket att återställa men genom att undvika dessa företag minskar man risken för en konflikt som inte löses enligt ARN´s rekommendationer. De allra flesta företag följer dessa eftersom nästa steg annars är att dra ärendet till allmän domstol. Läs här om ett bra företag som utför golvslipning i Nacka: http://www.golvslipningnacka.nu.

19 Feb 2018

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.