Så kan du få nästan nytt golv

Vill du ha nytt golv? Varför inte återanvända det golv som du redan har i stället för riva ut köpa nytt och lägga nytt? Om du vill ha ett nytt golv men vill leva på ett miljövänligt sätt är en golvslipning ett mycket klimatsmart alternativ. Att tillverka helt nya golvplankor, ny linoleummatta, plastmatta, eller vad det nu är som man önskar sig, kräver stora mängder energi, förutom det material som man behöver för att producera det slags golv som man önskar. Vi svenskar lever som om det fanns fyra jordglober till förutom den jord vi har, och det sker år efter år, och det är ohållbart i längden att leva på det sättet.

Då är en golvslipning mer miljövänligt

Om det är så att du vill ha ett (nästan) nytt golv kan du i stället låta slipa om det. Om du provar att göra så, kommer du att bli överraskad över det fina resultatet. Du kommer att se att golvet kommer att se (nästan) nytt ut. Det nyslipade golvet kommer helt enkelt att golva dig. Du slipper lägga stora resurser på att lägga ett helt nytt golv. I stället kommer du att få ett fint rum, som är fint och fräscht. 

Efterbehandla det med rätt behandlingsmedel

Här finns det många olika slags efterbehandlingsmedel som du alltid bör behandla ett nyslipat golv med. När man tar bort det översta skiktet på ett golv, blir golvet mycket känsligt och mottagligt för smuts, missfärgning och annat som direkt påverkar det. Därför bör man alltid täppa till alla öppna ytor på golvet. Har man slipat ett trägolv, kommer det att finnas fibrer som tar åt sig smuts och färger. För att slippa det bör man efter behandla det med lack, med hårdvax, olja eller till och med lasyr. De flesta lackfärger och oljefärger kan man addera pigment så att man får till den nyans som man önskar på golvet.

Anlita rätta golvslipare i Järfälla

Bor du i Järfälla? Om det är så att du bor i Järfälla och där behöver en hantverkare som arbetar med golvslipning i Järfälla och inte känner till någon som kan arbeta med det där, kan du börja med att googla "golvslipning Järfälla". Det är en bra början för att hitta en hantverkare i Järfälla. När du har fått förslag på golvslipare i Järfälla kan du ta kontakt och informera om att du behöver en sådan och be dem ge dig offert på sitt arbete. Läs om dem på så många olika ställen som du bara kan. Här kommer några olika sajter som kanske kan hjälpa: yelp.se, reco.se, allabolag.se.

29 Apr 2019

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.