Rekommendationer ett bra sätt att hitta snickare på

Ska man anlita en snickare, och inte vet om någon bra på förhand, kan det kännas lite svårt att hitta någon man känner ett starkt förtroende för. De flesta har nog hört en skräckhistoria någon gång om hur en faktura har saltats eller om hur ett arbete blev alldeles för undermåligt genomfört.

Ett bra sätt att hitta en snickare på är genom rekommendationer. Särskilt bra är det om du bor i en större stad, så som Stockholm till exempel. I storstäder som Stockholm finns ett större utbud och därmed också större möjligheter för oseriösa aktörer att gömma sig. I en mindre stad är det svårare, då de boende ofta har bra koll på det utbud som finns.

Använd sociala medier

Det mest effektiva sättet att höra runt med sina vänner är kanske genom sociala medier. Genom att helt enkelt posta en status där du efterfrågar en bra snickare kan du sannolikt få flertalet rekommendationer på bara några timmar. Ska arbetet genomföras i en större stad, kan det vara bra att specificera var i staden jobbet ska utföras på en gång. Handlar det till exempel om Stockholm, kan det handla om långa resvägar mellan södra och norra delarna av staden.

Kanske känner du någon snickare?

Med de stora nätverk som många har idag, inte minst tack vare sociala medier, kanske det är så att du till och med känner någon snickare. Kanske är det en ytligt bekant som du gick i skolan med? Oavsett finns det ofta goda möjligheter till kompispris. Är det en väldigt ytlig bekant, som du kanske inte litar på, är det möjligt att det är bättre att gå på en rekommendation från en närmare vän du har stort förtroende för.

Har snickaren utfört liknande jobb?

Det är viktigt att rekommendationen du får gäller en snickare eller en firma som har utfört liknande jobb som det du efterfrågar. Är det till exempel en möbelsnickare du behöver, kanske det inte fungerar att anlita någon som i huvudsak arbetar med att renovera badrum.

Om du inte redan har beskrivit detta i din förfrågan, kan det helt enkelt vara bra att fråga vännen som gett rekommendationen. Om det är liknande jobb som utförts, och om han eller hon varit nöjd med det, är chansen stor att även du blir nöjd.

Frågor som är bra att ställa

Som alltid när du lyssnar på en referens är det bra att ställa vissa frågor. Till exempel är det bra att veta hur snickaren höll tiderna. Kanske kändes inte detta jätteviktigt för vännen som rekommenderade firman, medan det är mycket viktigt för dig.

Något annat som är bra att fråga om är själva kvaliteten på arbetet. Beroende på hur svårt ditt jobb är att utföra, kan det ställa mindre eller större krav på viss kompetens. Därutöver är det bra att fråga om priserna. Hur mycket kostade snickaren i timmen? Verkade materialinköpen orimligt dyra? När du har frågat detta kan du på egen hand jämföra med andra snickares priser. Det här kan det dock visserligen vara läge att göra när du väl har fått en offert. För att jämföra med andra snickare, brukar det räcka med att helt sonika söka på till exempel ”Snickare Stockholm” för att få fram den information som krävs.

Läs mer om toppsnickare för ditt hem.

2 Jun 2017

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.