Pool med marksten runt omkring

När man ska anlägga pool är det praktiskt att ha en hårdgjord yta runt omkring. Marksten har flera fördelar i detta sammanhang. Lätt att rengöra och inte halt.

Hannes och Linda var i planeringstagen. De hade länge haft en dröm om en egen pool i trädgården och hade sparat pengar till detta i flera år. Nu hade de fått ihop en tillräcklig summa, och nu var barnen också tillräckligt stora och tillräckligt simkunniga. Det var dags att ta itu med saken på riktigt.

Att välja storlek och utseende på själva poolen hade inte varit så svårt. Det svåraste var faktiskt att bestämma var i trädgården den skulle ligga och hur det skulle se ut runt omkring den. Först hade de tänkt ha den längst bort i trädgården, men där var träd omkring som dels skuggade och dels släppte en massa löv.

Naturlig marksten fick det bli

Efter mycket funderande hade de landat i att de ville ha poolen sammanbyggd med altanen. Då skulle i och för sig hela altanen behöva göras om, men det kunde inte hjälpas. De var ändå inte så nöjda med den träaltan de hade och tänkte sig att den nya lösningen istället skulle bli marksten.

Marksten hade fördelen att den var enkel att hålla ren, med högtryckstvätten, och den skulle inte heller bli så hal som träaltanen kunde bli när den var våt. Nu var bara frågan vilken typ av marksten de skulle satsa på. Betong kändes lite trist – natursten ville de ha. Det var bara att börja titta runt efter alternativen.

4 Jun 2023

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.