Planera med brandtätning

Står ni inför ett nybygge och vill göra det så bra som möjligt? Glöm inte bort någon av de viktigaste sakerna. En komplett och väl fungerande brandtätning i ditt hem, som bromsar branden.

Många av husen står idag oskyddade mot bränder. Trots att det finns brandlarm så hjälper det inte riktigt hela vägen. Visst blir man varnad och hinner med tur ta sig ut. Men ännu bättre är det om du har något som hjälper till och bromsar branden. En brandtätning funkar till det. Det enklaste är att göra en bra tätningen redan vid bygget av huset. Då får man allting rätt och kan planera efter det. Men behöver man göra det i efterhand så kan man också göra det. Det finns flertalet olika brandskydd man kan använda sig av i sitt hem. Vill man ha något, men inte vet vilket? Det finns bra hemsidor där du kan läsa om de olika skydden och hitta dem som kan hjälpa till med tätningen.

Rädda liv med brandtätning

Vid en brand handlar det ofta inte om minuter – varenda sekund räknas. Att få en extra stund att ta er ut på är i det läget en billig försäkring – som dessutom kan handla om ditt liv. Brandtätningar hjälper till att bromsa branden genom att både bromsa elden och även röken. Det handlar om den extra tid man behöver i det läget. Prioriteringen är såklart att få ut alla levande. Med tur kan det även finnas tid att släcka branden med hjälp av brandkåren. Läs mer om brandtätning på denna hemsida: brandtätning.net

21 Oct 2021

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.