Plåtslagare kan utföra många olika uppdrag i Stockholm

Kanske är man helt säker på vad en plåtslagare gör under sina uppdrag i Stockholm. Eller så kan man bli förvånad av att höra om allt som den yrkesgruppen kan.

Om man ska bygga ett hus i Stockholm så kommer man få ta del av en hel mängd olika yrkesgruppers kunskaper och uppgifter. För hantverkare brukar vara uppdelade i vilka material de arbetar med och vilka uppgifter som ska utföras.

Vad är det då som en plåtslagare gör vid en husbyggnation? Det beror förstås på vad det är för hus som byggs och vilket material som huset byggs i. Vissa hus har fasad och/eller tak i plåt och då är det lätt att förstå att det är en plåtslagare som gör dessa. Men även om huset byggs i andra material så finns det vissa detaljer som en plåtslagare tar hand om.

Detaljer inomhus kan vara skapade av en plåtslagare i Stockholm

Som plåtslagare i Stockholm kommer man ofta in när det mesta är klart på husets utsida, och insida. Uppdraget brukar då bestå av att göra hängrännor och stuprör. Men även plåtdetaljer kring skorsten, fönsterbleck och bleck under dörrar.

I vissa fall händer det även att en plåtslagare kan gå inomhus och göra detaljer där. Det kan handla om att man vill få en skräddarsydd ventilation eller att man vill ha detaljer i plåt runt köksfläkt eller spis. Även trappor kan kläs i plåt, eller ha täckande detaljer som är i det materialet. Med andra ord är det ett varierande yrke med många olika uppdrag.

5 Dec 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.