Om du funderar på att slipa golvet själv, del 1

Har golvet blivit lite väl slitet? Funderar du på att slipa golvet på egen hand? Det finns en hel del du bör tänka på innan du bestämmer dig för att slipa golvet själv. Först och främst så finns det företag som arbetar med golvslipning och det är inte så dyrt som man kan tro. För att få det allra bästa resultatet så är tipset att anlita ett företag som sköter slipningen av golvet åt dig.

Men för dig som vill göra det på egen hand, här är en hel del tips du behöver!

Först och främst är det bra att ha god ventilation och ansiktsmask. Vissa lackmaterial kan innehålla starka medel som är farliga att andas in, undvik gärna det genom att använda ansiktsmasken.

Nästa steg att ha i åtanke är att stänga alla dörrar så det inte flyger iväg damm och annat i resten av bostaden. Har du inga dörrar att stänga så går det bra att fukta ett lakan och hänga upp, det fångar upp det mesta av dammet.

Nästa steg är att du måste tömma allt som står på det aktuella golvet. Vart ska du förvara detta medan du jobbar på att slipa golvet? Kom ihåg att det kan ta någon dag innan du kan möblera tillbaka så tänk smart om det är något du behöver komma åt eller använda

Om spikarna i golvet har börjat komma upp så måste du slå ner dessa igen, akta golvet bara så det inte blir några djupa märken. Viktigt är även att du tar bort eventuella fläckar på golvet. Diskmedel brukar hjälpa, annars finns det starkare medel att använda

Om du hyr en slipmaskin så våga fråga om råd och tips. Berätta hur slitet det aktuella golvet är och om du har erfarenhet av att slipa golvet själv. De som hyr ut slipmaskiner har garanterat många värdefulla tips till dig så du ska få ett så bra resultat som möjligt. Börjar du tvivla redan här på om du kan göra arbetet själv? Det finns som sagt företag som kan göra arbetet åt dig, då vet du att det garanterat blir bra och det är faktiskt inte så dyrt som man kan tro.

Om du fortfarande vill slipa golvet själv så bör man vara försiktig, det finns en rörlig del som gör väldigt ont att klämma sig på. Förhoppningsvis så har de du hyr maskinen av redan instruerat dig om den biten. Sen är det bara att åka hem och påbörja slipningen.

31 Mar 2017

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.