Nya fönster sparar pengar

Att sätta in nya fönster istället för de som finns i fasaden nu kommer att spara pengar. De gamla fönstren tar energi när det gäller både kyla och värme.

Om det inte är så att en fönsterruta går sönder så är det ofta ett projekt man haft en längre tid när man ska byta fönster. De allra flesta byter fönster till ett liknade som redan sitter i. Har man ett nyare hus som är byggt efter en standard kan det vara ganska lätt att beställa ett nytt fönster. Bor man däremot i en äldre bostad kan man behöva mäta upp måtten väldigt noga för att få rätt fönster.

Fönster för alla behov

Förr i tiden hade man inte samma standarder som idag vilket gör att de behöver vara måttanpassade när man ska byta fönster. När man pratar om fönster behöver det inte alltid handla om att byta fönster rakt av. Ibland kan man känna att man vill sätta in ett helt nytt fönster för att få in ljus i ett rum. Det finns otroligt många olika modeller på fönster idag. Några av fönstermodellerna som man kan sätta in är runda, diagonala, hexagona eller oktogona.

Det är bra att ha i bakhuvudet att man kan behöva ansöka om byggnadslov om man förändrar utseendet på fasaden. Kontakta byggnadsnämnden i den kommun som den aktuella byggnaden finns i. Är bygglovet väl klart är det bara att kontakta den fönstertillverkare man bestämt sig för och lägga en beställning. Snart kommer man att se bra ut igen!

30 May 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.