När du behöver måleri i Värmdö

Behöver du nytt måleri i Värmdö? Är huset slitet, önskar du dig nya och målade ytor på väggarna? Det kanske börja bli dags för att måla om innertaket, väggarna eller golvet? Det gör så mycket att få fina och nymålat inomhus. Allt blir som nytt igen och man trivs bättre än förut.

Man kan visserligen göra det själv – hur svårt kan det vara? Men om man provar att göra det någon själv, och kanske dessutom fuskar med underlaget, kommer man att se att efter 4-5 år är det lika slitet som det var när man valde att måla. Låter man proffsen göra jobbet med måleriet så ser man att väggarna och innertaket håller sig fräscha under minst 7-8 år. Då är det värt pengarna att få en proffsig målare som kommer och utför måleriet.

Det är största skillnaden mellan proffs och amatörer

Den största skillnaden mellan ett proffs och en amatör är den att proffset arbetar (nästan) mer med underarbetet än med själva målandet. Att måla på den bearbetade ytan, är bara en sista finish så att väggen blir snygg. Medan en amatör lägger ner den mesta tiden på att välja ut den rätta färgen och nyansen, lägger proffset den mesta tiden på att bearbeta väggen där målarfärgen sedan ska rollas, målas eller tapetseras på. Hon, eller han, fyller igen alla eventuella håligheter i väggen med kitt, spacklar alla fula märken, sandpapprar och tapetserar sedan väggen och målar sedan till sist på vävtapeten. En amatör är snabb nog att endast tvätta av väggen och sedan måla ovanpå och tänker att färgen täcker över alla skavanker. En målare vet att allt kommer fram i dagsljuset förr eller senare.

Prova att måla om golvet!

Vill man så kan man göra helt oväntade saker i sitt hem, som ger hemmet mervärde. Varför inte måla om golvet, i någon spännande färg eller mönster? Eller prova att tapetsera innertaket med en fin tapet. Det kommer att ge din bostad ett otroligt fint mervärde. Hittar man en mycket vacker tapet som man inte vill ha som fondvägg, kan man få allas blickar att riktas mot taket genom att tapetsera det och låta väggarna ha en mer dov färg som inte förtar anblicken av taket. Det blir en otroligt fin effekt, att låta taket få dominera till exempel i ett vardagsrum. Då kan man till och med möblera med sparsmakade färger som inte förtar tapeten i innertaket.

6 Jan 2020

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.