När det är dags att byta fönster

När det är dags att byta fönster kan bero på olika saker. Vanligt är att de byts på grund av ålder eller för att spara energi. Något som är fullt möjligt när man byter från två till tre glas.

Majken och Bengt hade haft sitt hus länge och sett hur fönstren börjar bli fula. Färgen flagnade och tätningslisterna hade gjort sitt. När de fick redan på att den gamla järnvägen, som låg i närheten, skulle tas i bruk igen bestämde de sig för att det var dags.

De hade hört att treglasfönster skulle göra att ljuden från järnvägen inte hördes i huset. Dessutom höll de värmen i huset på ett effektivt sätt. Så det blev lite billigare el.

Fönster som passade perfekt

De satte sig framför datorn och genast kom de in på en sida med massor av prisvärda fönster. Hur skulle de kunna välja bland dessa? De bestämde sig för att först fundera på vilka kriterier de hade.

Trots att det var Bengt som brukade stå för fönsterputsningen var det Majken som kom med första kriteriet: “Vi måste ha sådana där fönster som man kan flippa runt.” Majken ser för sitt inre alla gångerna när Bengt hängt ut genom fönstren på andra våningen.

De enades om aluminiumbeklädda fönster som kunde flippas och som egentligen heter vridfönster. De hittade dem på sidan och när de mätt alla fönster skickade de beställningen. Det skulle bli skönt att slippa oroa sig för fönsterputsaren i framtiden, tänkte Majken och såg kärleksfullt på sin man.

24 Jan 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.