Moderna papptak i Göteborg har mycket bättre hållbarhet

Många som ska lägga om taket väljer bort takpapp då de tror att hållbarheten är dålig. Men dagens moderna papptak i Göteborg håller bra och är prisvärda.

Det är sant att papptak inte brukade hålla särskilt länge, men materialet har genom åren förbättrats och dagens papptak har riktigt bra hållbarhet. Takpapp har dessutom flera fördelar som andra takmaterial inte har. Det väger lite vilket gör att alla typer av byggnader klarar att bära upp det, till skillnad från exempelvis tegel och betong.

Takpapp är också lätt och följsamt att arbeta med. Det gör att det går snabbt för en professionell takläggare att lägga ett papptak, vilket i sin tur medför att arbetskostnaden blir relativt låg. Eftersom takpapp också är relativt billigt innebär det att man får ett helt nytt tak för en ganska billig peng.

Papptak passar särskilt bra i Göteborg

Göteborg är en kustnära stad där det kan blåsa en hel del och ställa till det för den som har ett tak av tegel. Tak av papp eller bandtäckt plåt ligger däremot säkert på plats. Men ska man lägga ett papptak är det viktigt att man förvissar sig om att det är av högsta kvalitet och avsett för nordiska väderförhållanden. Då får man nämligen ett tak som håller i minst trettio år.

Många takläggare som lägger papptak är så säkra på takets hållbarhet att de också lämnar generös garanti. Stilmässigt passar papptak lika bra till äldre hus som till nya, men materialets vattenavledande funktion påverkas heller inte alls av takets lutning. Därför fungerar takpapp också bra på helt platta tak. Detta byggföretag kan lägga papptak av bästa kvalite: papptakgöteborg.se

18 Aug 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.