Modern, miljövänlig isolering i Idre

Det nordiska klimatet ställer höga krav på isolering. I områden som Dalarnas Idre finns typiskt svenska utmaningar och där har man hittat en bra lösning.

Det är både för trivsel och för att ta hand om ett hus på ett ekonomiskt sätt som det är viktigt att välja rätt isolering. Vad gäller trivseln så handlar det om ett bra inomhusklimat utan kalla väggar på vintern och en bra ljudisolering så att man inte störs av andra ljud.

När det gäller att ta hand som sitt hus på ett ekonomiskt sätt är det avgörande vilken typ av isolering man väljer. Det viktigaste är naturligtvis att hålla kyla och värme ute. Men en bra isolering kan erbjuda så mycket mer. Huset behöver kunna andas och hantera den fukt som kan uppstå vid temperaturväxlingar.

Rätt isolering ska vara bra för människa, hus och miljö

När man bor i ett typiskt nordiskt klimat med regniga höstar, kalla vintrar, osäker vår och en sommar som kan bli både varm och torr är det viktigt att hitta en typ av isolering som kan tillgodose hela spektret av utmaningar. När man väljer isolering i Idre är det också av vikt att hitta ett miljövänligt alternativ.

Ett bra alternativ som fyller alla krav är det som kallas Isocell. Det är ett till hundra procent naturligt och miljövänligt material. Isoleringen är tillverkad av återvunnet returpapper. De enda tillsatserna är för miljön helt ofarliga salter som bland annat skyddar mot brand och skadedjur. Materialet är ljudisolerande och kan användas på vindar, i ytterväggar och golvbjälklag.

24 Jul 2023

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.