Mer lättstädat med epoxygolv

Alla som har försökt skrubba ett smutsigt kakelgolv rent vet vilket jobb det är. Det samlas smuts i fogarna också, och det är svårt att få det fräscht. Skaffa ett helt fogfritt epoxygolv.

Kakelgolvet kan exempelvis finnas på ett gammalt bageri, där man riktigt känner hur hantverksatmosfären sitter i väggarna. Det finns en enorm bakugn och många tråg med deg.

Det vispas smörkräm och vaniljsås i stora kärl. Det är en riktig industri, och inredningen är trivsam, men det är svårt att leva upp till nutida hygienstandard och effektivitet i städjobbet. Det hamnar smör och mjöl på golvet, och det fastnar lätt och blir beläggningar som ska skrubbas bort varje dag. Det hade underlättat att ha ett epoxygolv.

Skaffa nya traditioner

Man måste förnya produktionsmetoderna ibland, och det där bageriet kan ha kvar sin hantverkstradition i både brödet och sin image, men ett epoxygolv skulle göra en så stor skillnad i det dagliga jobbet. Ett epoxygolv består av en blandning med härdplast som är både smutsavvisande, reptålig och stark. Det är en massa som läggs ut och planas till, och man kan få ytan alldeles slät eller med en grynig struktur som förebygger halka. Golvet kan läggas ovanpå ett betonggolv också, och det binder då damm. Du får det fräscht överallt, både på lagret och i de andra lokalerna.

Epoxygolvet är ett modernt golv som är lättskött och lättstädat, och fläckarna fastnar inte som på kakelgolvet. Det finns inga smutsgömmor, för golvet saknar fogar. Rengöringen går snabbt och resultatet blir bättre. 

22 Jan 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.