Målare som renoverar på Södermalm

Det finns många fina gamla lägenheter på Södermalm som kan renoveras så att de har kvar den känsla som de hade när de byggdes. Målare på Södermalm vet hur man gör en autentisk renovering.

Man vill ju inte ha tillbaka den standard som var i lägenheten när den byggdes, för det fanns inte så mycket moderna bekvämligheter då. Men man vill ta tillvara på de detaljer som var typiska för den tid då huset byggdes.

För att kunna göra en renovering av en gammal bostad med känsla, krävs det kunnande och erfarenhet. Man behöver välja samma typ av färg som den ursprungliga och man behöver lista ut hur färgsättningen var. För att göra det behöver man vara utbildad målare på Södermalm.

Under 1970-talet var ivern att renovera bort det gamla stor och mycket av bostädernas charm togs bort. Man använde plastfärg, tog bort stuckatur och sänkte takhöjd.

Om man vill återställa en bostad är målare på Södermalm rätt val

Genom att studera gamla fotografier och byggnadshistoria kan man återskapa mycket av det som gått förlorat. Kunniga målare på Södermalm har rätt erfarenhet och vet vilka nyanser som ger bostaden rätt atmosfär.

Det bästa är att kontakta en målare på Södermalm innan man börjar göra något själv. Då får man råd och tips om hur det ska göras. Målning och tapetsering i bostaden kommer att blir gjorda med känsla och skicklighet och det arbete som läggs ner gör att det håller sig snyggt i många år. Hela arbetet ger dessutom rätt till rotavdrag. Läs mer om målare på denna sajt: målaresödermalm.se

9 Feb 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.