Linjemålning för säkrare färd på vägen

Hur vet du att du kör rätt i trafiken? Med hjälp av en mängd olika linjer, streck, bokstäver och siffror hjälper linjemålning dig att ta dig hem på ett säkert sätt för dig och för alla andra.

När du kommer rusande i hög hastighet med din bil så kan det gå mycket illa ifall du möter någon nos mot nos. Därför finns det en hel del hjälpmedel i trafiken, så att allvarliga olyckor ska undvikas. En sådan åtgärd är linjemålning, som hjälper dig och andra att veta hur ni ska köra på ett säkert sätt. För det är med hjälp av linjemålning som du vet var du ska hålla dig på vägen för att inte krocka med en mötande bil. Eller var du ska stanna och lämna företräde för någon annan.

Med skyltar och linjer

Under körkortsutbildningen finns det något som heter teori. Det innebär att du får lära dig allt teoretiskt gällande att köra en bil, som hur fort du får köra och alla regler som finns. Där kommer du även att få lära dig allt om linjemålning och skyltar. Det är två hjälpmedel som du har i trafiken. Hjälpmedel som gör att du på ett säkert sätt kan ta dig dit du vill och hem igen.

Men linjerna kan även vara till hjälp när du ska parkera eller för att du ska veta att det kommer korsande trafik som har företräde. Så det är viktigt att du har kunskap om vad alla linjer betyder. Läs mer om linjemålning på denna webbsida: linjemålning.com/

10 Oct 2021

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.