Lågenergihus – det klimatsmarta valet

Att bygga ett lågenergihus är nu lättare än någonsin med hjälp av dagens teknik. Och det är ett smart val om man vill minska på den dagliga energiförbrukningen där man lever och bor.

För den som är intresserad av att leva och bo i ett lågenergihus så är det lätt att få till det genom att anlita hjälp från en professionell firma som kan det här med att snåla in på energiförbrukningen. När man väljer att bygga ett lågenergihus så kommer man som boende att i längden tjäna in en slant, men det största plusset är ändå att man sliter mindre på klimatet.

Klimatfrågan är stor för många och vill man bo i ett lågenergihus så är det nu lättare än någonsin att uppfylla sin önskan. Det finns firmor där ute på marknaden som specialiserar sig på att bygga färdiga stommar till lågenergihus, så det kan gå fort från beslut till att ha huset på tomten.

Hur fungerar ett lågenergihus?

Ett lågenergihus är byggt på det sätt att det inte ska kunna sippra ut någon energi från huset, och det är möjligt med rätt isolering och bra ventilationssystem. Allt i huset måste vara rätt isolerat – väggar, tak, golv och även fönster och dörrar. Boende i ett lågenergihus kommer att förbruka avsevärt mycket mindre energi.

Speciellt fönster i gamla hus är väldigt stora energibovar eftersom de oftast är dåligt isolerade. Så om du bor i ett gammalt hus så kan du börja med att isolera dina fönster och spara in på din energiförbrukning.

28 Mar 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.