Kunniga murare i Göteborg står på egna ben

I Göteborg finns både hantverkare och akademiker. De flesta jobb du kan behöva hjälp med klarar muraren dock galant utan inblandning av en byggnadsingenjör.

Göteborg är en härlig stad fylld av goa göteborgare. När de drar sina speciella skämt så är det lätt att bli lurad och tro att de är enkla själar med låg fattningsförmåga. Skämt åsido så kunde inget vara mer fel. I Göteborg finns både många skärpta akademiker och många som är duktiga på att arbeta med händerna. De senare kan vara hantverkare såsom smeder, snickare eller murare.

De förstnämnda finns det gott om på Chalmers till exempel. Där utbildas ingenjörer i byggnadsteknik och många andra ingenjörsgrenar. Just byggnadsingenjörer har en särskild relation till hantverkarna. Det är ju hantverkarna som ska göra verklighet av ingenjörernas skrivbordsskapelser. Då krävs det förståelse och god kommunikation dem emellan.

Anlita en murare för att sätta upp en vägg

Fast det är långt ifrån alltid som det behövs akademiskt utbildade ingenjörer för att konstruera sådant som hantverkarna brukar göra och bygga. Duktiga hantverkare med lång erfarenhet har en speciell känsla för materialen som en ingenjör sällan har. Efter att ha byggt så mycket så vet muraren precis vilka byggmaterial, vilka dimensioner och vilka tekniker som passar bäst.

Om du till exempel har tröttnat på öppen planlösning och vill ha satt upp en ny vägg där hemma så är det helt onödigt att blanda in en ingenjör i projektet. Vänd dig istället direkt till muraren så kan du vara säker på att jobbet blir både bra planerat och utfört. Kom i kontakt med en duktig murare här: muraregöteborg.nu

21 Sep 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.