Kan man leasa solceller?

Utvecklingen går framåt, möjligheter till billigare och miljövänligare alternativ formas. Nu kan man leasa solceller, en otrolig möjlighet utan tyngande krav.

Andreas kände sig stressad över allt som hände runt omkring hans gård. Plötsligt skulle allt vara miljövänligt och ekologiskt. Det var inte det att han inte höll med. Men han kunde så lite om allt detta och kände sig dum när det kom på tal. Orden “varför gör du inte si eller så” stressade honom.

Nu hade flera av hans närmaste grannar köpt solceller och stoltserade med att de sparade pengar bara genom att använda solen. Andreas fattade inte detta då det måste kosta en del med dessa stora paneler. Han måste ha missat något. Då hade han ingen aning om att det var honom de skulle imponeras av inom kort.

Leasa solceller, smart Andreas

Under helgen hade familjen besök av Andreas bror med familj. Även brodern, Tom, var bonde men bodde i södra sverige. När de tillsammans gick ner till korna var Tom eld och lågor över något han ville berätta. Han skulle nämligen leasa solceller. Andreas tittade på honom som om han var tokig.

Men det visade sig att Tom talade sanning. Det var ganska nytt och väldigt intressant. Andreas kontaktade ett företag som hade samma tjänst. Om han leasade skulle han slippa allt ansvar vad det gällde kostnaden att köpa solcellerna. Företaget skulle sätta upp och serva samt givetvis se till att alla papper var i ordning. När företaget åkt efter planeringsmötet kunde Andreas inte sluta le.

22 Oct 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.