Kamin till värme och mys i Stockholm

Visst kan man ha en kamin som en härlig mysfaktor i Stockholm. Men när kylan viner runt husknutarna så är det även bra om man kan ha den till värmekälla.

Att ha en värmande eld har troligen i alla tider varit något som man sett som mysigt. Det är som att ha levande ljus, eller en eldkorg, fast i större format och inomhus. Däremot är det inte så många år sedan uttrycket mysfaktor myntades av den kände programledaren.

Men när kylan kommer krypande, och priserna för uppvärmning slår i höjden, så är det också bra att kunna ha ens kamin som en värmekälla. Antingen som en huvudsaklig källa för värme eller som ett komplement och en säkerhet, om något skulle hända med elen, oljepannan eller vad man nu har satsat på. För en kamin är helt fri från el och allt som heter mekanik och teknik.

Kombinerad kamin i Stockholm

När man satsar på en kamin i Stockholm så kan man samtidigt få lite extra finesser av olika slag. Det går idag att få en kamin som verkligen gör det mesta möjliga inom mysfaktorn, genom att den är till mycket stora delar i glas. På det sättet kan man se kaminen från alla olika håll och kanter, och dra nytta av myset från kök, vardagsrum och matplats.

Men man kan även satsa på andra funktioner i ens kamin. Som att man har en kokplatta på toppen av kaminen, så att man kan laga mat på den om man vill.

27 Dec 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.