Injektering - en smart lösning vid lagning av betong

Laga betong kan man göra med hjälp av injektering och det är en smart lösning som lagar betongen på nolltid. Misstänker du sprickor i din betong så bör du åtgärda dessa fortast möjligt.

Varför är det farligt med sprickor i betongen kanske du undrar? Jo, på grund av att dessa sprickor gör det möjligt för vatten att tränga in och förstöra betongen. Betongen luckras upp av fukten och på lång sikt kan det göra betongkonstruktionen instabil och det kan rentav bli en rasrisk i slutändan.

Om sprickor uppstår hela tiden så bör du gå till botten med problemet och se vad som orsakar dessa sprickor. Annars kommer lagningen bara vara en kortsiktig lösning och du kommer att bli tvungen att laga igen och igen. Det finns flera orsaker till att sprickor uppstår. Det kan bland annat vara dåliga skarvar i betongen, för mycket vikt på betongen av exempelvis tunga maskiner eller att det finns ett tomrum under betongen.

Så vad är injektering?

För att laga sprickorna kan man använda sig av injektering som är en mycket smart lösning på problemet. Injektering går ut på att man sprutar in ett material som lagar hålet och det kan vara exempelvis polyuretan eller epoxy.

När man använder polyuretan vid injekteringen så sprutar man in materialet som i sin tur sväller inne i sprickan med hjälp från den fukt som redan finns där. Vips så är sprickan lagad och du kan vara trygg i vetskapen att betongen är stabil igen.

21 Apr 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.