Hur lång tid tar golvslipning?

Golvslipning kan få dina gamla trägolv att se som nya ut igen. Det är dessutom både billigare och mindre tidskrävande att slipa om golven än vad det är att byta ut dem helt och hållet.

Ett trägolv blir slitet med tiden. Det slits när vi går på det, när soffor och andra möbler står på det, när barn leker med leksaker på det osv. Har man djur är även det en bidragande orsak till att golvet slits. Slirande hundklor på golvet ger fula märken. Har man ett trägolv kan man förnya det utan att behöva byta ut det. Med en golvslipning får man ett golv som ser nytt ut. Detta är inget man behöver göra ofta, utan ca. var 10:de - 15:de år. Lite beroende på hur mycket golvet utsätts för olika saker. Golvslipning är med andra ord en investering för ditt hem.

Att göra det själv eller lämna bort arbetet?

Det går att genomföra en golvslipning själv. Det är dock mycket som krävs och det är viktigt att det blir rätt. Man börjar med att städa hela golvet från smuts och damm och därefter börjar man slipa. Detta gör man med hjälp av en maskin som väger ca. 50 -70 kg. När man slipar är det viktigt att veta hur mycket man ska slipa. Efter allt detta ska även golvet efterbehandlas. Efterbehandlingen gör man med speciella medel. Allt detta är sådant du inte behöver veta om du väljer att anlita någon som utför golvslipning i Västerås.

29 Nov 2020

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.