Hjälp med takbesiktning i Stockholm

Undrar ni om det är dags att byta taket eller om det räcker med takunderhåll? Ett företag som är specialiserade på takbesiktning i Stockholm kan avgöra det.

Taket är husets viktigaste ytskikt och som villaägare, bostadsrättsförening eller fastighetsägare gäller det att ha koll på skicket. Helst ska man besiktiga taket varje höst och vår. Men har det stormat lite extra kan man behöva kontrollera taket ytterligare. I vissa fall kan man själv se vad som behöver göras, men i andra fall kan man behöva hjälp med takbesiktningen.

Det finns särskilda företag i Stockholm som är specialiserade på takbesiktning av alla typer av fastigheter. De kan enkelt bedöma om taket snarast måste läggas om eller om det klarar några säsonger till. Finns det fel och brister som kan åtgärdas med reparationer och underhåll kan de även bedöma detta.

Takbesiktning inför en husförsäljning

En vanlig takläggare kan givetvis också besiktiga ett tak, men tyvärr är det inte alla som är helt uppriktiga. Bättre är att anlita ett oberoende företag som är specialiserade på takbesiktning. Detta kan man göra för att få reda på om taket är skadat och måste lagas och underhållas. Men också om det behöver läggas om.

Det kan också i vissa fall vara klokt att göra en takbesiktning precis efter att taket har reparerats eller lagts om. Detta för att få reda på om arbetet har utförts korrekt eller om takläggaren har slarvat. Även för den som ska sälja ett hus i Stockholm kan det vara användbart att få taket besiktigat, eftersom skicket kan påverka försäljningspriset.

15 Sep 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.