Hitta en elektriker i Bromma

Bor du i Bromma och behöver en elektriker behöver du inte leta länge! I Bromma finns gott om duktiga elektriker som kan komma med några dagars varsel och hjälpa dig med det du behöver. Brommas läge gör också att det egentligen går att kontakta elektriker från hela Storstockholm och ändå få snabb och förhoppningsvis billig hjälp.

Till el ska man anlita proffsen

El är inget bra göra-självjobb. Att jobba med el kräver fingerfärdighet, kunskap och att man vet exakt vad man ska göra, annars är risken stor att man skadar sig allvarligt eller till och med omkommer. Även om man lyckas hjälplig med en elinstallation kan det hända att man dragit el på ett sådant sätt att det leder till en förhöjd brandrisk. Brandolyckor till följd av felaktigt dragen el är en av de vanligaste dödsorsakerna i svenska hem. Brinner det i ditt hem och du har gjort elen själv kommer du att antagligen inte heller att få ut någon ersättning från försäkringsbolaget.

Det mesta olagligt att dra el själv

Dessutom är de flesta elinstallationer olagliga att utföra själv, utan man måste alltid anlita en behörig elektriker. Det gäller de flesta fasta elinstallationer med undantag av byta av strömbrytare och lamp- och vägguttag. Du får även själv byta lampor, proppar och säkringar. Men till allt annat behövs elektriker.

Hitta rätt elektriker

Om du ännu inte hittat din favoritelektriker i Bromma kan du söka på nätet eller genom att besöka en konsumentsajt som exempelvis reco.se. Här får du snabbt upp olika elektriker i Bromma och kan se vad de har fått för omdöme av tidigare kunder. Innan man kontaktar en elektriker kan det vara bra att titta lite på omdömen; vilka typer av elarbeten de mestadels sysslar med samt hur länge företaget funnits. Detta minskar risken att stöta på oseriösa aktörer, som visserligen är ovanliga men ändå förekommer.

Jämför elektrikerna

Kontakta sedan inte bara en elektriker, utan så många du känner att du hinner med. Slå först en signal och prata med någon på elfirman för att bilda dig en uppfattning om bemötande och möjlighet att hinna med det du vill ha utfört inom en rimlig tid. Välj ut de du tycker verkar bäst och begär in offerter från dem. Var noga med att så detaljerat som möjligt ange vad du vill ha hjälp med så blir det lättare för elfirmorna att göra en korrekt offert. I offerten skall pris alltid anges inklusive moms och helst också med avdrag för ROT om du begärt det, men fråga om du är osäker. Var också noga med att fråga m det tillkommer något mer, som exempelvis resekostnader, om det inte står med på offerten. En seriös elektriker ser priset på offerten som det riktiga slutpriset utan att det tillkommer några dolda kostnader.

Välj rätt elektriker

Välj utifrån pris men välj inte det som verkar misstänkt billigt eftersom det kan tyda på oseriösa hantverkare. Ta också med kundbemötande, servicekänsla och kundomdömen i din utvärdering och välj den som känns bäst. Var noga med att komma överens om alla detaljer kring arbetet inklusive hur långt tid det får ta. Var noga med att försäkra dig om att det överenskomna priset är det du kommer att få betala i slutändan och skriv ett avtal som ni båda undertecknar. Sedan är det bara att luta dig tillbaka och låta elektrikern göra sitt jobb. Förhoppningsvis har du hittat din nya favoritelektriker i Bromma.

30 Dec 2017

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.