Håltagning i gård utanför Stockholm

Den gamla gården utanför Stockholm hade över hundra år på nacken. Men nu hade man bestämt sig för att ta gården till modern tid genom en håltagning i fasaden.

När den gamla gården utanför Stockholm köptes några år tidigare, så hade de verkligen tyckt om den gamla charmen. Men fönster och dörrar var dåliga och behövde bytas ut. Och de hade ganska snart börjat sakna de där stora fönsterpartierna, som de hade haft i förra huset. Ljuset som de hade fått in och den där sköna närheten till trädgården, var något de nu saknade.

Genom att åka runt i närområdet kunde de snabbt se många gårdar som hade större glaspartier, men som ändå hade behållit sin ålderdomliga charm. Och då var beslutet äntligen klubbat och klart. Det enda som nu återstod var att söka bygglov, välja fönsterparti och kontakta ett företag som jobbar med håltagning.

Proffs på håltagning i Stockholm

För att allt skulle gå rätt till så kom en representant för företaget inom håltagning och tittade på projektet. Man ville se hur väggarna såg ut och vad man kunde förvänta sig vid håltagningen. Dessutom var det viktigt att se till att väggarna också fortsatte hålla sin bärighet, när man tagit bort ett så pass stort parti.

Familjen fick en rekommendation på ett byggföretag i Stockholm som skulle kunna hjälpa till med stabiliteten och även gällande montage av glasparti och dörrar. Så bara ett par veckor senare kunde man glatt ta den första turen från köket, via dubbeldörrarna och rakt ut i trädgården. Läs mer om håltagning i stockholm här: www.håltagningstockholm.se.

4 Mar 2023

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.