Gör hållbara val vid renoveringen

Om du står inför en renovering så kan du passa på att välja hållbara alternativ och på så sätt värna om klimatet. Till exempel kan du fundera över vad du vill återanvända istället för att slänga.

När det är dags för en renovering så står man där med otaliga av val som ska göras och det är inte helt lätt att välja rätt, men om du försöker att tänka hållbart så kan du planera utefter det. När du börjar fundera på vad du kan behålla istället för att slänga så kommer du snart inse att det faktiskt finns mycket som bara behöver fräschas upp. Med en uppfräschning kan många saker bli som nya igen.

Föremål du kan återanvända

Föremål och material som du kan återanvända kommer du finna överallt i ditt hem. Det kan till exempel röra sig om dina köksluckor, eller varför inte det gamla trägolvet? Ett trägolv som inte ser mycket ut för världen kan med en enkel golvslipning i Huddinge se helt fantastiskt ut - till och med som nytt. För att få en bra finish som tål mycket så ska du efter slipningen ytbehandla med till exempel med vax eller lack.

Om du renoverar ditt kök så kan du behålla själva stommen men plocka ned luckor och skåpsdörrar för att måla om dem. När du är färdig så kommer köket att se ut som nytt igen. För dig som är kreativ så kan du hitta allt möjligt som du kan återvinna och du gör då hållbara val.

7 Jan 2021

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.