Golvslipning utan damm för ett fräscht och hållbart golv

Att ha möjligheten att slipa sitt golv är en fantastisk investering som ger golvet en förlängd livslängd. Trots detta avstår många från att genomföra en golvslipning på grund av det damm som uppstår. Men hur kan man slipa golvet utan att drabbas av damm?

Ett bra pris på dammfri golvslipning i Stockholm är en investering som ger golvet en förlängd livslängd och gör det som nytt igen. Men många undviker att utföra denna process på grund av slipdammet som sprider sig överallt. Dammet tränger sig in i varje vrå och sprider sig i hela rummet, även om man täcker upp både rummet och omgivningen.

Det kan ta månader innan man kan känna sig fri från dammet, och det kan kittla i halsen och näsan. Idag finns det dock företag som specialiserar sig på dammfri golvslipning i Stockholm och marknadsför detta som ett försäljningsargument. Många väljer att anlita dessa företag istället för de traditionella alternativen eftersom det inte skiljer sig i resultat eller pris. Man slipper dock täcka in varje millimeter av bostaden och grannarnas område, och man får snabbt tillbaka sitt hem igen.

Hur fungerar det?

I princip är skillnaden mellan en vanlig golvslipning och en dammfri sådan att slipmaskinen är utrustad med en ansluten dammsugare vid munstycket. På så vis fångas dammet upp direkt innan det hinner sprida sig i rummet. Med hjälp av en enkel ansluten dammsugare kan man undvika damm i hela huset.

Även om personen som utför slipningen bär skyddsmask och skyddsglasögon är det betydligt trevligare och mer hälsosamt att inte vara dränkt i en moln av damm under och efter processen. Det är också viktigt att använda rätt typ av slipmaterial för att inte bara uppnå bästa möjliga resultat, utan även för att vara så effektiv som möjligt och arbeta på kortast möjliga tid med minimalt dammutsläpp.

7 Jun 2023

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.