Golvslipning i stället för golvbyte i Stockholm

Ordet renovering för ofta tankarna till att byta kök eller ge badrummet en makeover. Det är lätt att glömma det som finns i alla rum. Kanske är det dags för en golvslipning i huset i Stockholm?

Sten hade längtat många år efter att renovera huset. Lyckan hade varit fullständig när en spelvinst dök upp genom det gemensamma lottosystem de hade på jobbet. Flera år av längtan innebar att planeringen var så gott som klar. Nu behövde de bara sätta sig ner och se över allt en sista gång innan byggfirman skulle komma på besök nästa dag.

Golvslipningen glömdes bort

En hantverkare kom på besök för att med Sten och hans fru Anna gå igenom detaljerna så att företaget kunde göra en korrekt offert. Allt verkade gå bra och till slut var de klara.Trodde de. Hantverkaren frågade hur de ville göra med golven. Dem hade de glömt.

Hantverkaren förklarade att golven kunde slipas och lackas, bli som nya. Det skulle göra de tillkomna kostnaderna lite mindre. De gick igenom förslag på ytbehandling och blev till slut klara. En golvslipning i Stockholm skulle integreras i projektplaneringen.

Efter att ha flyttat tillbaka till huset efter renoveringen gick de husesyn. Anna började skratta och Sten undrade vad som stod på. Anna svarade att med en så fin renovering hade det varit sorgligt med golvets tidigare skikt. Sten föll in i skrattet och kunde för sitt inre se kontrasten mellan allt det nya och deras förr så slitna golv.

20 Feb 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.