Fördelar med container

En container är ett bra alternativ till att hyra lagerlokal eller lastbil. Vid flytt, renovering eller återvinning finns det både tid och pengar att spara genom att hyra en container.

I Stockholm kan det vara långt och mycket trafik mellan hemmet och exempelvis återvinningscentralen och uthyrningslager är ofta placerade långt ut från stadskärnan där hyran är billigare. Med en container på tomten behöver du inte stressa utan fyller den i lugn och ro och ringer och beställer hämtning när den är full.

Många uthyrare

I Stockholm finns en stor mängd företag som specialiserat sig på att hyra ut containrar. På deras nätsidor jämför du lätt priser och ser ut varianter som passar dina behov. Eftersom utbudet är stort är konkurrensen hård, vilket gynnar dig som kund. Känn efter vilket företag som ger bäst intryck över telefon och var inte rädd för att ställa krav. Uthyrarna har lång erfarenhet av att hjälpa människor med särskilda önskemål och förutsättningar och det brukar alltid gå att hitta en lösning. Får du höra mycket i telefonen om att det är fullt i kalendern och att något verkar krångligt är det bättre att artigt avsluta samtalet och sedan helt sonika ringa nästa firma.

Att välja rätt container

Containrar finns i många varianter och likaså kringtjänsterna såsom upplåtelse och frakt. Ska du till exempel flytta eller behöver  bli av med saker tillfälligt inför till exempel en husrenovering passar en flyttcontainer bra. Dessa finns i flera storlekar, från små containrar som lätt får plats på tomten till containrar som rymmer uppå tio ton. Uthyraren kör containern till dig och ställer den på tomten. En flyttcontainer kan ha plats för upp till 500 flyttkartonger men även soffor, bokhyllor och dylikt går in.

Har du gjort en stor renovering eller ska slänga bråten på vinden hyr du en avfallscontainer inklusive utkörning, hämtning och sortering. Här gäller det allt ickefarligt material, alltså inte kemikalier och dylikt.

Vad du kan förvänta dig

Containertransport till och från huset samt frakt till återvinningscentralen inklusive avfallssortering. Oftast ingår inte hantering av farligt avfall såsom kemikalier och elskrot men det går att komma överens med uthyraren mot en påökning av priset.

Rejäla containrar av korrugerad låt med en stadig profilram av stål för maximal hållfasthet. På containerns golv ligger oftast ett tåligt trägolv och det finns även mattor att lägga under ömtåliga eller värdefulla saker. Tänk på att även om containrarna är stadiga så ska de ändå fraktas och därför är det viktigt att du packar noggrant så att saker inte kastas omkring.

Gott om tid att fylla containern, oftast en vecka men även här går det att komma överens om en längre tidsperiod.

Uthyrarna har ofta specificerade fasta priser för alla tjänster och containertyper, men kom ihåg att kolla om momsen är inräknad, annars kan det bli en obehaglig överraskning när fakturan kommer.

Sammanfattning

Bor du i Stockholm kan det vara en god idé att hyra en container och låta ett företag sköta transporterna vid flytt eller större återvinningar. Det finns ett brett utbud av uthyrare i Storstockholm och du väljer lätt en container som passar dig.

8 Sep 2017

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.