Fodertäcke håller din häst varm – inte mätt

För att undvika missförstånd: Ett fodertäcke för häst är ett fodrat täcke som håller hästen varm. Det är inte ett täcke som är fyllt med hö eller annan hästmat.

Det är inte så lätt att hålla koll på alla termer inom särskilda områden. Det har säkert du som har barn med andra intressen än du själv märkt. Men särskilt om din unge håller på med materialsporter som ridning kan det vara en god idé att hålla koll på begreppen. Så undviker du att missförstå önskelistan till julafton och födelsedagen.

Om din dotter eller son önskat sig ett fodertäcke till hästen är det nämligen lätt hänt att det blir helt på tok, om du inte gör lite research först. De flesta associerar nämligen ordet “foder” i så nära anslutning till ordet “häst” med hästmat. Men så är alltså inte fallet. Ett fodertäcke är helt enkelt ett fodrat täcke.

Fodertäcke finemang för en arabisk häst i svenskt klimat

Ett fodertäcke för häst är nödvändigt i det svenska klimatet för att hästen inte ska frysa. Och det är ju inte så konstigt. Nu när du vet vad det betyder så känns kanske både behovet och ordet helt rimligt.

Många hästar har ju en helt annan härkomst än Sverige, och alltså så att säga “gjorda” för ett varmare klimat. Precis som är fallet för oss människor. På vintern är det vinterjacka på, inget snack om saken. Och fodertäcke på för hästen. För att den ska hålla sig varm. Inte mätt.

18 Jul 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.