Fallskyddsutbildning för alla som arbetar på hög höjd

Fallskyddsutbildning är till för dig som valt att ha ett arbete på riktigt höga höjder. Men det räcker med en höjd på två meter för att den ska räknas som hög.

Att falla ner från en ställning eller ett tak låter nog inte som den trevligaste sysselsättning du kan företa dig under en dag. Det kan vålla skador som du får dras med resten av livet. Så om du blir erbjuden en utbildning i fallskydd är det klokt att hoppa på den utan att tveka en sekund.

Med hjälp av en fallskyddsutbildning blir ditt arbete mycket säkrare. Det är inte bara du som jobbar på hög höjd som behöver gå den. Det är synnerligen lämpligt om din arbetsledare också har genomgått en av dessa utbildningar. Till sist är det du själv som följer det du lärt dig. För din säkerhets skull.

Fallskyddsutbildning ger insikter

När du går din utbildning i fallskydd kommer du själv få erfara hur det kan gå om du inte vidtar åtgärder och är lite försiktig. Du kommer få insikter i vilken utrustning du ska ha på dig vid de olika arbetena på höga höjder. Det finns olika beroende på vilken typ av arbete du utför.

Annat som ingår är att du får veta hur du provar din utrustning innan du ska till att använda den. Hur du kan koppla den och slutligen använda den på rätt sätt. Det finns lite risker med att använda sin utrustning på ett felaktigt sätt. Alla dessa ska du kunna undvika efter utbildningen.

6 Jun 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.