Ett vackert hus med smidesräcken

Smide är ett material som utstrålar elegans, värme och skönhet och därför används i flera olika skepnader. Några populära platser man kan ha smide är i grindar, räcken och balkonger.

Kerstin hade vunnit en ansenlig summa pengar på lotteri och hade bestämt sig för att bygga hus. Det hon hade i tanken var inte vilket hus som helst, utan ett i italiensk stil. Hon hade letat inspiration i tidningar och online. Men en av detaljerna hade varit glasklar från början. Hon skulle ha flera balkonger. Några franska, där det bara var ett räcke utanför en dörr i princip, och några små på framsidan. Baksidan däremot skulle prydas av en vacker terrass med pool. Men det som skulle känneteckna huset var smidesräcken.

De skulle finnas på alla balkonger. Runt den stora terrassen. Dessutom skulle en smidesgrind och smidesstaket omringa hennes italienska hus.

Proffsig smed gör smidesräcken

Då hon länge önskat ett sådant hus hade hon redan hittat en duktig smed. Hon var medveten om att det skulle ta tid. Därför ringde hon honom direkt då vinstpengarna hamnat på kontot. På det viset hade de gott om tid att göra hennes specialbeställda delar innan huset var färdigbyggt.

Året efter att huset blivit färdigt ringer mobilen. En journalist hade hört talas om hennes vackra hus och undrade om han fick komma för en intervju och ta lite bilder. Kerstin sa ja då trädgården stod i full blom och de färgrika blommorna och smidesdetaljerna utgjorde skarpa kontraster till varandra. En perfekt bild för reportaget om hennes vackra italienska hus.

8 Nov 2021

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.