Energibesparande med smarta fönsterbyten

Nya fönster? Önskar du standardfönster eller vill du hellre ha specialtillverkade fönster? I princip samtliga nya fönster innebär en energibesparing och lönar sig sig ekonomiskt.

Bor du i hus eller lägenhet där fönstren börjar kännas lite väl gamla? Kanske är de inte så stiliga längre? Kanske håller det inte ens tätt längre? När du kommer nära fönstren känner du att det drar eller rentav blåser runt om. Det kan vara så att du har kvar några av de tvåglasfönster som man satte in förr. De moderna fönstren är alltid minst treglas och håller både värme och kyla ute på ett helt annat vis än de äldre fönstren. Därför blir det en energibesparing att göra ett fönsterbyte där du bor. På sommaren kommer inte värmen in i bostaden i samma utsträckning och på vintern smiter inte värmen inifrån ut.

Utseendemässigt lyft

Förutom att det är energibesparande att göra ett fönsterbyte så innebär det ju som oftast ett estetiskt ansiktslyft för ditt hus eller din bostad. Nya fönster som inte är spruckna i färgen och som är enhetliga samt har en smidig öppning. På äldre hus är fönsterkarmarna ofta målade i någon udda färg som brun eller kanske grön eller röd. Idag föredrar vi oftast vita karmar som gör att vi kan anpassa färger inom- och utomhus på ett bättre sätt. De moderna hemmen eftersträvar som oftast ett ljusare intryck och därmed kan de mörkbruna fönsterkarmarna från sjuttiotalet kännas alltför dystra. Att måla på dem eller byta fönster gör genast att bostaden upplevs ljusare. Läs mer om fönsterbyte på denna hemsida: https://www.fönsterbytegöteborg.com 

20 Dec 2020

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.